מיקרוסופט תובעת את אתרי הדמה

החברה החלה להגיש תביעות נגד אתרים הגורפים רווחים כתוצאה מטעויות הקלדה של גולשים

ביום ב' האחרון הגישה מיקרוסופט לבית המשפט הפדראלי ביוטה ובקליפורניה שתי תביעות אזרחיות נפרדות כנגד ארבעה בני אדם שלטענתה גורפים רווחים מחטיפה של שמות מתחם (cyber squatting) וניצול של איות שגוי (typo squatting). הארבעה רכשו שמות מתחם (domain names) שמזכירים את אלו של ענקית התוכנה.

על פי כתב התביעה רכשו, בסך הכל, ג'ייסון קוקס מאלבוקירק, דניאל קוגינס מיוטה, ג'ון ג'ונאס מיוטה ודן בראון מקליפורניה 409 שמות מתחם דומים לאלו של מיקרוסופט. "המטרה של מיקרוסופט היא לסייע לגולשי האינטרנט להגיע ליעד המבוקש", מסר אהרון קורנבלום, העורך דין של מיקרוסופט. "שימוש לרעה בנכסים רוחניים של אחרים, דוגמת שמות מתחם, הוא חצייה של קו אדום. מיקרוסופט פועלת באגרסיביות כנגד מי שמנסים להפיק רווחים שלא כדין מנכסיה הרוחניים".

בין שמות המתחם שרכשו הארבעה: 1microsoft67.info, halo2player.com, freehotmail.net, genuinewindowsvista.com, windowshome.info. בחלק מהכתובות שצוינו פועלים אתרים ועל פי כתב התביעה מפיקים הנתבעים רווח מכך שגולשים מגיעים בטעות לאתרים אלה, משום שמתפרסמות בהם מודעות והמפרסמים מחויבים לפי לחיצה. זו שיטה ידועה, שמכונה החניית שם מתחם (domain parking), ומאפשרת להפיק רווחים מפרסום מודעות בכתובות שהגולשים מגיעים אליהן מבלי להתכוון לכך.

"מיקרוסופט הבחינה בתופעה של בהלה לזהב, במסגרתה רוכשים שמות מתחם כדי להשיג תעבורה ולגרוף רווחים", אומר קורנבלום. "הפיתוי לשלב סימנים מסחריים בשמות המתחם הנרכשים גדול, אך מעשה זה מנוגד לחוק".

החברה הגישה תביעה גם לבית המשפט המחוזי בסיאטל, כנגד 217 אלמונים שרכשו שמות מתחם נוספים. החברה תבקש להוציא צווים שיחשפו את זהותם של הרוכשים. "חלק מהספקיות מספקות תמורת תשלום נמוך שירות להסתרת הפרטים האישיים של הרוכשים. אנו נחשוף את הגורמים האנונימיים שמפירים את זכויותינו", אמר קורנבלום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה