מט"ח: הדולר ללא שינוי על רמת 4.46; האירו נחלש 0.2%
בפתיחת יום המסחר האחרון לשבוע במטבעות, הדולר שומר על יציבות כנגד השקל ונסחר ללא שינוי סביב רמה של 4.46 שקל ואילו האירו משיל 0.16%, ונסחר סביב רמה של 5.6136 שקל.
אתמול ננעל הדולר בירידה של 0.1% ושערו היציג נקבע על 4.461 שקל. האירו איבד 0.26% ושערו היציג נקבע על 5.6226 שקל.
בעולם
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי הדולר התחזק שוב כנגד המטבעות העיקריים בעוד שכנגד היין הוא שומר על רמתו הגבוהה מזה כחודשיים. כעת נסחר הדולר סביב הרמה של 1.2570 כנגד האירו, סביב הרמה של 1.8280 כנגד הסטרלינג וסביב הרמה של 116.05 כנגד היין.
התחזקותו של האמריקאי נובעת בעיקר משמועות בשוק הפיננסי, כי בכירי הבנק המרכזי של ארה"ב (FED) ואולי אף יושב הראש, בן ברננקה נפגשו ביום רביעי עם בכירים בשוק האג"ח האמריקאי. שמועות הללו גררו תגובות חריגות בשוק האג"ח, בעוד שהתשואה על אגרות חוב ממשלתיות ל-10 שנים עלתה לרמה של 5.23%.
ביום חמישי הקרוב צפוי להכריז ה-FED על העלאה נוספת בריבית הדולרית לרמה של 5.25%. למרות שבן ברננקי, מציין שוב ושוב, כי מצב הכלכלי של המשק הוא זה שיקבע את עתידה של הריבית האמריקאית, בכירי ה-FED אחרים מזהירים מלחצים אינפלציוניים חריגים שיחייבו העלאות ריבית נוספות.
יחד עם זאת, התאכזבו אתמול המשקיעים מנתוני מקרו שליליים שפורסמו בארה"ב, ביניהם התביעות לדמי אבטלה שהצביעו על עלייה של 11 אלף במספר דורשי עבודה והנתון של האינדיקטוריים המובילים שירד ב-0.6% בחודש מאי. ירידה בנתונים הללו מצביעה על האטה של כלכלת ארה"ב ברבעון השני של השנה הפיסקלית. גם מחיר הנפט חזר לעלות בעודו נסחר אתמול מעל הרמה של 71 דולר עבור לחבית. נראה כי העלייה הבלתי צפויה בביקוש האמריקאי לזהב השחור מחזירה את המחירים הגבוהים לשוק, כאשר הגרפים היומיים מצביעים על מגמה "שוורית" לכל הסחורות, בהם מחיר הזהב והכסף. היום יתמקדו המשקיעים בפרסומים של נתוני הזמנות חדשות ומוצרים ברי-קיימא, כאשר ציפיות האנליסטים מצביעים על עלייה בכל המדדים.