
ה BYD SEAL 5 - פלאג אין וטווח של כ 1000 ק"מ
ה SEAL 5 של BYD היא משפחתית עם הנעת פלאג איו הייבריד. על מיכל דלק מלא + סוללה מלאה תוכלו לנסוע בבטחון כ 1000 ק"מ. בנסיעות יומיומיות רגילות, יעברו חודשים ארוכים בין הכניסות לתחנת דלק, אם רק תקפידו להטעין אותה בבית באופן קבוע.
אהבנו: טווח, התנהגות כביש, איבזור
פחות אהבנו: אגרסיביות יתר של תיקון ההגה, איבזור בטיחות
ציון מסכם 4.2 במדד פולס
ה Seal 5, המשפחתית בתצורת פלאג אין הייבריד משווקת בישראל לפני מרבית העולם, ראייה לחשיבות שהיצרן רואה בשוק הישראלי, גם אם הכמויות לא גדולות בהשוואה לכמויות הייצור של ענקית הרכב הסינית.
ה Seal 5 שנעדרה מסקירת 'פרוייקט המשפחתיות של ביזפורטל' מתייצבת למבחן ארוך כשהיא טעונה ב 100% סוללה, ומתודלקת במיכל דלק מלא.
היא תיבחן בשני היבטים, הראשון כרכב משפחתי, והשני הוא בצריכת הדלק. האם באמת תשיג את הטווח המוצהר של כ - 1050 ק"מ למיכל מלא וסוללה מלאה? המשמעות ברורה נוסעים לאילת, אוכלים המבורגר וחוזרים למרכז. ממש ככה.
בחנו את עצמכם
חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף
יוצר שאלות...
מכין את אתגר הטריוויה שלכם
תוצאות
175.0 אש"חתעודת חובה קטגוריה משפחתית סדאן מימדים (מטר) אורך 4.78 /רוחב 1.837 /גובה 1.515 /בסיס גלגלים 2.718 מספר מושבים חמישה הנעה קדמית,
פלאג אין הייבריד הספק ומומנט 213 כ"ס, 30.6 קג"מ סוללה
וטעינה 18.3Kwh, טעינת AC בהספק 6.6Kw טווח ותקן 1050 ק"מ. WLTP. טווח חשמלי מוצהר 100 ק"מ. בטיחות ציון איבזור בטיחות 4. מחיר
עיצוב חיצוני ופנימי
ה Seal 5 דומה עד מאוד ל Seal הגדולה, ונדרש מבט בוחן על מנת למצוא את ההבדלים. החזית שוב מזוהה מאוד עם דגמי BYD, יחידות תאורה ראשיות משולבות לד, כונס אוויר בחלקו התחתון של הפגוש הקדמי, קווים נקיים וזורמים, קורות צד מושחרות, שמשה אחורית המשתלבת עם דלת תא המטען (אך לא נפתחת עימה). מאחור שוב יחידות תאורה צרות משולבות לד, ומחוברות ביניהן עם פס לד רוחבי. בסה"כ מתקבל מראה משפחתי מתקדם והרמוני.
פנים ה Seal 5 דומה עד כדי זהה ליתר דגמי BYD רק שכאן ויתרו על כל מיני 'גלים' בעיצוב הדשבורד, והוא יותר אחיד, ויותר נאה לטעמי. מול הנהג צג לוח מחוונים בגודל ''8.8 ובמרכז הדשבורד מסך מולטימדיה בגודל ''12.8, כמובן עם פיצ'ר סיבוב המסך המיותר. הקישוריות לאנדרואיד אוטו ואפל קרפליי אלחוטית כמובן. בין הנהג לנוסע שלידו קונסולה רחבה, שבחלקה הקדמי פתחי המיזוג וצמוד אליהם שני משטחים שנדמים להיות משטחי טעינה, אבל הם לא. במרכז הקונסולה יחידת שליטה עגולה המכילה את מוט ההילוכים ומשמאלו מתג ההתנעה, בורר מצבי נהיגה, ובורר מצבי המערכת ההיברידית. במרכז מתג גדול למצב P, וחוגה קטנה לעוצמת השמע, שגם הנוסע יוכל להגביר את המוסיקה ולא לשמוע את הנהג. ההגה מעט גדול לטעמי, אבל זה באמת זניח על גבול הפולניות יתר.
מושב הנהג נוח, הכיוונונים החשמליים טובים, ואין בעיה למצוא תנוחת נהיגה נוחה. המרווח מאחור טוב, למרות בסיס הגלגלים הסטנדרטי לקבוצה 2.718 מטר. תא המטען גדול ועמוק, עם נפח של 508 ליטר.
- ג'אקו 5 - בנזין/חשמלי, קרוסאובר B-SUV מ 148.0 אש"ח
- אודי Q6 etron - כשפרימיום וחשמל נפגשים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הנעה ונהיגה
על הנעת ה Seal 5 אחראים שני מנועים, מנוע טורבו בנזין יחד עם מנוע חשמלי, אולם בחברה לא מספקים מידע מה ההספקים של כל מנוע, אלא את ההספק המשולב שעומד על 213 כ"ס ומומנט של 30.6 קג"מ. הביצועים הרשמיים אומרים 7.5 שניות מעמידה ל – 100 קמ"ש ומהירות מרבית של 180 קמ"ש.
ל - Seal 5 סוללה בקיבולת 18.3Kwh המאפשרת לפי היצרנית טווח חשמלי של 100 ק"מ. טעינת הסוללה היא רק טעינה איטית AC בהספק של עד 6.6Kw, אבל בפועל בבית ישראלי סטנדרטי, גם עם חשמל תלת פאזי 3*40 תקבלו הספק טעינה של לא יותר מ 3.3Kw.
צריכת הדלק הרשמית היא החידה הגדולה. הנתונים המפורסמים לא ממש מאפשרים להבין באמת מה צריכת החשמל / דלק של הרכב. רשמית הצריכה עומדת על 1.7 ליטר בנזין ל – 100 ק"מ שהם כ - 59 ק"מ לליטר. בהינתן יציאה לנסיעה עם סוללה טעונה במלואה, מרכיב הנסועה החשמלית יהיה שונה בין נסיעה של 100 ק"מ, 200 ק"מ או 300 ק"מ.
עם תחילת הנסיעה ה Seal 5 חושפת הפתעה גדולה שלא ציפיתי לקבל. זו ה BYD עם התנהגות הכביש והאחיזה הטובה ביותר שנהגתי בה. הרכב נוח, חזק ומשדר יציבות ואחיזה. התאוצות טובות, ועשרות הק"מ הראשונים עוברים בדממה בדיוק כמו רכב חשמלי. אנחנו רואים את הקילומטרים נצברים ללא כל שימוש בבנזין.
ה Seal 5 יכולה להתייצב על מהירות גבוהה מאוד ועושה זאת בקלות, כשעקיפות מבוצעות בזריזות, אם כי לא זריזות של רכב חשמלי, אבל התנהגות הכביש הופכת את הנהיגה בו לחוויה. המתלים מתמודדים היטב עם מרבית המפגעים בכביש, שומרים על המרכב מרוסן ומשדרים בטחון ואחיזה.
הדרך שעברה ה Seal 5 החלה בפתח תקווה, נסיעה ישירות למצפה רמון, הפסקה קטנה ואז ישירות לאילת. משם חזרה דרך מצפה רמון, שוב הפסקה וחזרה לתל אביב.
את העליות מכביש הערבה לעבר מצפה רמון עברה ה Seal 5 בנהיגה אגרסיבית מאוד. מאוד מאוד. מצד אחד היא התמודדה עם הנהיגה בכבוד, ומצד שני זה היה פרק הדרך בו נרשמה צריכת הדלק הגבוהה ביותר. מקטע של קרוב ל - 170 ק"מ שגם בעליות השונות המהירות היתה תלת ספרתית לא נמוכה.
נכון יהיה לציין כי בשום רגע לא איבדה ה Seal 5 את הכח בגלל שהסוללה נגמרה. האחוז הנמוך ביותר של הסוללה היה 19%, והיא לא ירדה מתחת לו בשום נקודת זמן, כך שתמיד היה לה כח להאצות חזקות כשהיה צריך.
כמקובל ברכבי BYD הבלימה הרגנרטיבית חלשה ולא באמת מורגשת. עוד לחובת הרכב ניתן לציין כי בתום הסיבוב הקטן של 700 ק"מ, התחילו כאבים בגב התחתון, שזה שילוב של גב תקול, ישיבה ארוכה מאוד, ומושב לא אופטימלי. אני מייחס יותר משקל לגב ולישיבה הממושכת, ופחות למושב הנהג.
נקודה נוספת שנכון לציין היא אופן הפעולה המאוד אגריסיבי של תיקון הסטייה מנתיב. נכון שניתן לבטל, וכך נסעתי במרבית הדרך, אבל כאשר המערכת היתה פעילה, היא נלחמה בנהג באגרסיביות שאני לא זוכר מאף רכב אחר.
צריכת דלק וחשמל
הדרך כולה ארכה 699 ק"מ, זהה 'על הק"מ' בין גוגל Maps לבין האודומטר של הרכב. בסיום הנסיעה הרכב הראה שיש לו עוד 284 ק"מ לנסיעה עד שייעצר עקב מחסור בדלק. ה Seal 5 תודלק ב 34.23 ליטר בנזין, והוטען חזרה ל 100% עם 14.274Kw. כאן יש לשים לב כי במהלך הנסיעה הרכב מטעין את עצמו אם באמצעות מנוע הבנזין ואם באמצעות הבלימה הרגנרטיבית. אם תעשו חשבון תקבלו צריכת דלק 'במשאבה' של 20.4 ק"מ לליטר, כשמאות ק"מ מהדרך היו אגרסיביים ומאתגרים. אם נמיר את עלות החשמל לדלק, כלומר 14.27Kw שעלותם 9.1 ₪, שהם 1.2 ליטר דלק אותם יש להוסיף לצריכת הדלק של הרכב. כלומר סה"כ צריכת דלק ושווה ערך בדלק הם 35.43 ליטר, והצריכה הממוצעת לנסיעה זו תהיה 19.73 ק"מ לליטר.
צריכת הדלק + החשמל בנסיעה, הניבו טווח משולב של 977 ק"מ בהשוואה ל - 1050 ק"מ המוצהרים. אני יכול לומר חד משמעית כי בנהיגה רגילה, לא חסכונית במיוחד, הרכב יעבור מעל ל – 1000 ק"מ על מיכל דלק מלא + סוללה מלאה.
בטיחות ומחיר
בתחום הבטיחות מצוידת ה Seal 5 בשש כריות אוויר, בלימה אוטומטית, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור נהג ועוד, ובהתאם מקבלת ציון איבזור בטיחות 4.
מחיר ה Seal 5 עומד על 175.0 אש"ח.
תחרות ישירה וסיכום
התחרות הישירה ל Seal 5 היא מהצ'רי אריזו 8 שגם היא בתצורת פלאג אין הייבריד, ומחירה 176.0 אש"ח.
בהתייחס לבחירה באריזו 8 כמשפחתית פלאג אין הכי טובה ב'פרוייקט המשפחתיות של ביזפורטל' טרם המבחן ל Seal 5 אני כרגע לא יכול לומר מי מהן יותר טובה, על מנת לא להיות מושפע מ'אפקט ההילה' של ה Seal 5. אני בהחלט יכול לומר שה BYD מצוינת ומהווה תמורה טובה למחיר, במידה לא מבוטלת יותר טובה מההיברידיות המקבילות, וגם מחלק מרכבי הבנזין.
ציון מסכם:
BYD SEAL 5 נוחות 4 דינמיות 4.5 צריכת דלק וטווח משולב 4.5 אבזור 4.5 בטיחות 3.5 עיצוב 4 תמורה למחיר VFM 4.2 ציון מסכם 4.2
- 2.מרגולין מנחם 20/07/2025 18:02הגב לתגובה זולא קראתי חוות דעת אחת על רכב של הכתב הזה שלא מוצאת רק יתרונות ברכב שנבדק. כתב רכב אמור להיות ביקורתי להעיר מה גרוע כמו מה שטוב. מבקר רכב מקצועי לא יאשים את הגב אם הוא כואב אחרי נסיעה ארוכה אמור להיות מספיק מנוסה במבחני רכב שונים לדעת שהבעיה במוצר.....אבל כשמקבלים תשלום מהיבואן זאת בעיה לא לתת ציון 5 או כמעט 5 מתוך 5 בכל הפרמטרים. מביך
- 1.אנוני 20/07/2025 17:36הגב לתגובה זורכב לא מעניין.מיועד בעיקר לליסינג.