מה לעשות עם מניית כיל אחרי הדו"חות? לידר מספק תשובה

גיא בן סימון | (6)
נושאים בכתבה כיל

חברת כיל דיווחה אתמול על דו"חות חלשים לרבעון הרביעי של 2016 כאשר הסיבה העיקרית לפגיעה בתוצאות לעומת הרבעון המקביל של 2015 נובעת מהמשך החולשה בחטיבת המינרלים.

מניית כיל חוזרת לת"א הבוקר עם פער חיובי של 0.66% לאחר שירדה פחות מהצפוי אמש בוול סטריט.

בלידר שוקי הון הותירו לאחר הדו"חות את ההמלצה למניה ב'תשואת שוק' ובמחיר יעד של 16 שקל למניה. האנליסט יונתן שוחט מסביר מה ההמלצה למניה כעת בצל הסביבה המאתגרת:

"התחזית שלנו מניחה עליה נוספת במכירות האשלג ברבעון ב-2017 והתייצבות בכמויות בשנים שלאחר מכן. בנוסף, אנו מעריכים שיפור בשעורי הרווחיות כתוצאה מעליה הדרגתית במחירי האשלג. עם זאת, הסביבה העסקית בפעילות חטיבת המינרלים החיוניים תמשיך להיות מאתגרת וישנה אי וודאות בנוגע לקצב התאוששות מחירי האשלג והתמתנות התחרות בענף הפוספט. בנוסף, אנו מעריכים כי המיזם בסין ימשיך להסב הפסדים לחברה בשנה הקרובה, והפיכתו מאתר Commodity לאתר Specialty תימשך זמן רב ותצריך ביצוע השקעות לצורך הסבתו".

"הדו"חות היו חלשים ביחס לרבעון המקביל אשתקד, עם הכנסות שהסתכמו ל-1.338 מיליארד דולר, בדומה לצפי שלנו, אך הפתיעו לטובה בשורת הרווח התפעולי המתואם שהסתכם ל-140 מיליון דולר ובשורת הרווח הנקי המתואם שהסתכם ל-114 מיליון דולר. הסיבה העיקרית לפגיעה בתוצאות ביחס לאשתקד היא המשך החולשה בחטיבת המינרלים החיוניים. ראוי לציין לחיוב את תוצאות חטיבת הפתרונות המיוחדים, אשר למעט פעילות הדשנים המיוחדים הציגה שיפור בשיעורי הרווחיות שפיצו במעט על השחיקה שנבעה מחטיבת המינרלים החיוניים".

"חטיבת הפתרונות המיוחדים ממשיכה להוות את האור בקצה המנהרה, עם שיפור של 11% ברווח התפעולי המתואם ביחס לאשתקד, שנבע בעיקר הודות להמשך התייעלות. במגזר המוצרים התעשייתיים מחירי הברום נותרו גבוהים והוצגה צמיחה במכירת מוצרים חדשים. במגזר רכיבי המזון נרשם קיטון בכמויות שנמכרו ופיחות מטבעות שהשפיע על התוצאות. מגזר הדשנים המיוחדים ממשיך לסבול מרמות המחירים הנמוכות", כתב שוחט.

האם הדוח מלמד על העתיד? "צריך לזכור כי היסטורית, הרבעון הראשון של כיל מאופיין בעונתיות ולכן חלש באופן יחסי. הדבר הודגש בכנס האנליסטים ונאמר כי תוצאות הרבעון צפויות להיות חלשות. בהסתכלות להמשך השנה, החברה ציינה את החולשה בענף הפוספטים שתכביד על התוצאות ואמרה כי היא צופה התאוששות קלה בלבד במחירי האשלג ("הרצפה מאחורינו"). אנו מעריכים שחטיבת הפתרונות המיוחדים תמשיך להוות את החלק העיקרי מהרווח התפעולי, בדומה למצב הנוכחי (56%) החברה אמרה כי תמשיך להוביל מהלכי התייעלות לרבות שיפור ההון החוזר ושמירה על Capex שלא יעלה על 650 מיליון דולר, כאשר רובו מיוחס לשמירה על הקיים", סיכם שוחט.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    שרה 16/02/2017 11:15
    הגב לתגובה זו
    לאורך השנים כבר הבנו שאין להקשיב או לסמוך עליהם. כדאי לפעול בשיקול דעת ולא לסמוך עליהם. אל תשכחו שהם צריכים להתפרנס וכתבה שווה להם שכר.
  • 4.
    לא הספיקו לקנות בנמוך (ל"ת)
    סתפ 16/02/2017 10:03
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    המציאותי 16/02/2017 09:38
    הגב לתגובה זו
    מיזוגים וסגירת מכרות כבר בדרך...
  • 2.
    אני 16/02/2017 09:36
    הגב לתגובה זו
    לא יכול להיות כ"כ הרבה חוסר וודאות, מצד אחד עליית מחירי האשלג ורווח גולמי של 100 מלד ומצד שני "תשואת שוק"??? לא נמאס לכם לקשקש בשכל ?
  • כתבים מדווחים לא לוקחים צד (ל"ת)
    עמי 16/02/2017 10:22
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    לידר 16/02/2017 09:02
    הגב לתגובה זו
    שתגיע ל 110 יום אחרי ההמלצה כיל ירדה עד לשער הנוכחי עדיף לא להקשיב להם