שמעון אקהויז סופווייב
צילום: תומר שלום

סופוויב קיבלה אישור שיווק ביפן, מה המשמעות לחברה?

כמה משמעותי עשוי להיות השוק היפני עבור החברה ואיפה עומדים האישורים בסין?

רוי שיינמן |

סופווייב סופווייב 0.83%   שמפתחת טכנולוגיה לשוק האסתטיקה דיווחה כי קיבלה מהרגולטור ביפן אישור לשיווק המוצר למיצוק העור. האישור היה באוויר בחודשים האחרונים כשאפילו בשיחה האחרונה שלנו עם החברה אמרו לנו היו"ר והמייסד שמעון אקהויז וסמנכ"ל הכספים אסף קורנר: "אנחנו בישורת האחרונה ביפן, זה אפילו לא עניינים טכניים אלא מנהלתיים". בנוסף, באותה שיחה אמרו המנהלים שהם כבר מוכנים להתחיל לרוץ במדינה ברגע שיתקבלו האישורים: "יש לנו כבר הסכמי הפצה עם מפיצים מקומיים, מרגע קבלת האישורים ייקח לנו חודשים ספורים כדי להתחיל לרוץ", אמר אקהויז בשיחה.


אקהויז וקורנר ציינו בשיחה שיפן צפויה להיות שוק משמעותי עבור החברה, כשמהחברה גם נמסר כי לפי סקרים של האגודה הבינלאומית לניתוחים פלסטיים ואסתטיים (ISAPS) לשנים 2023 ו-2024, יפן דורגה כשוק השלישי בגודלו בעולם להליכי אסתטיקה רפואית לא-פולשניים בשנת 2022, וכן דורגה במקום השלישי במספר הכירורגים הפלסטיים מבין כל המדינות שנבדקו בשנת 2023.


"אנו שמחים להרחיב את פעילותה המסחרית של סופווייב ביפן, מהלך המאפשר לנו להגדיל את השימוש בטכנולוגיה שלנו בשוק מרכזי נוסף באזור APAC", אמר לו סקאפורי, מנכ"ל סופווייב. "קבלת האישור הרגולטורי ביפן, מהשווקים הגדולים בעולם לטכנולוגיות רפואיות אסטתיות, מהווה הזדמנות צמיחה משמעותית להגדלת המכירות של סופווייב ולחיזוק המודעות למותג. עם אסטרטגיית חדירה מבוססת, הכוללת רשת הפצה מתרחבת, צוותי מכירות ושיווק ייעודיים, וכן הגברת המודעות הצרכנית באמצעות קמפיינים מסורתיים, דיגיטליים וברשתות החברתיות, אנו מצפים להמשך הרחבת פעילותה המסחרית של סופווייב".


את 2024 סיימה סופווייב עם הכנסות של 59.6 מיליון דולר, צמיחה של 18%, אבל מה שהיה משמעותי יותר היה המעבר לרווח תפעולי - בדוחות אומנם נרשם הפסד תפעולי של כ-3.58 מיליון דולר, אבל בנטרול הוצאות משפטיות של החברה בגין תביעה שקיבלה בנוגע להפרה של סימן מסחרי, נרשם רווח תפעולי לא גדול: "זה מראה שהביזנס עובד טוב", אמרו לנו בשיחה אקהויז וקורנר.


איפה עומדים האישורים בסין?

השוק היפני צפוי להיות משמעותי עבור החברה אבל לא כמו הסיני: "השוק הסיני צפוי להיות באותו גודל כמו האמריקאי", אמרו המנהלים בשיחה עם ביזפורטל לפני כחודש. ב-2024 ההכנסות בצפון אמריקה הסתכמו בכ-35 מיליון דולר, כ-59% מההכנסות, מה שאומר שאם החברה אכן תקבל את האישורים בשוק הסיני ההכנסות עשויות לקפוץ משמעותית.


אבל העניינים בסין מסובכים יותר, במיוחד על רקע מלחמת הסחר העולמית שמתפתחת. בשיחה עם אקהויז וקורנר הם ציינו שלחברה כבר יש שיתוף פעולה עם חברה מקומית שמטפלת בהליך הרגולטורי, אם כי הוא סבוך וקשה להעריך כמה זמן הוא יימשך ומה הסיכויים להצלחתו: "בסין זה קצת יותר קשה, הם גם הקשו את התקנות שלהם, בטווח הקצר זה מאריך את התהליך אבל בטווח הארוך אנחנו אופטימיים שזה יהיה שוק משמעותי", אמר אז אקהויז בשיחה. 


מניית סופוויב נסחרת לפי שווי של 527.7 מיליון שקל אחרי שירדה ב-21% בשנה האחרונה, והיא ללא שינוי מתחילת השנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה