המדריך השלם לשמירה על רישיון הנהיגה
עו"ד גל מוטאי – עו"ד בלהה מצגר
נתפסת בגין עבירת תנועה? אתה מעורב בתאונת דרכים? לא צייתת לחוקי התנועה בשל היסח הדעת? עברת את המהירות המותרת בהיסח הדעת? מי מאתנו לא נכנס לחתונה ולא שותה כוס אחת ואף יותר של יין ולא נוהג אחר כך? המאפיין העיקרי של עבירות התעבורה זה שהן מבוצעות בהיסח הדעת וללא כוונה מראש. שאלנו את עורכי דין גל מוטאי ובלהה מצגר מחברת עורכי הדין מוטאי –מצגר – גרבאוי, חברת עורכי דין תעבורה מה עושים כדי לשמור על הרישיון הנהיגה שלך בצורה הטובה ביותר.
חשוב לדעת כי כיום לכל נהג יש שלוש מערכות שהוא מתנהל מולן אחת היא המשטרה, השניה בתי המשפט והשלישית היא משרד הרישוי. אסור לך לחשוב שאם קיבלת דוח ושילמת אותו, בזה הסתיים המקרה. קיבלת דוח מסוג קנס ושילמת אותו, באותו הרגע נרשמה לחובתך הרשעה שתופיע לנצח בדף ההרשעות התעבורה שלך, בנוסף גם נרשמות לחובתך נקודות שיש להן השלכות עתידיות, לעיתים הרסניות על רישיון הנהיגה שלך. אם כן, כדי שלא נבלבל אותך נעשה עבודה שהיא לפי סדר חומרת הדברים מהקל אל הכבד.
עצה ראשונה לפני קבלת הדו"ח: ראשית עדיפות היא שלא לבצע עבירות תעבורה כלל, אולם חשוב מאד להבהיר כי ישנם מקרים רבים שאתה לא יודע אם ביצעת עבירה או לאו, גם כאשר נראה לך בבירור כי ביצעת אותה. (עד כמה שזה נשמע לא הגיוני – ייתכן כי עוכבת עקב טעות של שוטר) לכן ההמלצה הראשונית היא שתמיד עדיף לשתוק כאשר אתה מעוכב ע"י שוטר בגין עבירת תנועה. לא לדבר ולא להודות ולא לבקש סליחה!!! (ניתן לבקש מהשוטר שלא לרשום דוח באופן מנומס אולם שלא ישתמע כאילו אתה מודה בביצוע העבירה). המקרה היחידי שניתן להודות: רק אם השוטר בודק את עברך ואומר לך שהוא מתכוון לרשום לך דוח מסוג אזהרה. (אז התנאי לרישום דוח הזהרה, הוא להודות בביצוע העבירה)
קיבלת דוח חניה מהמשטרה ? אין לדוח חניה כל השלכה על רישיון הנהיגה שלכם ובמאזן שיקולי העלות מול תועלת עדיף לשלם. אולם אם בכל זאת אתה בטוח בצדקך ניתן להגיש בקשה להישפט תוך 90 ימים מיום קבלת הדוח, בבית המשפט אתה יכול להעלות את טיעוניך. אם ישנה בעיה ברורה וחד משמעית עם חוקיות הדוח, ניתן גם במסגרות 30 ימים הראשונים להגיש בקשה למפנ"א (מרכז פניות נהגים במשטרת ישראל) ולנסות לבטל את הדוח. קיבלת דוח קנס מהמשטרה? 1. בחינת אפשרות המרת הדוח לאזהרה: אם יש לך 10 שנים רישיון נהיגה לפחות, 5 שנים אחרונות עבר נקי לחלוטין ניתן לבחון אפשרות הגשת בקשה להמרת הדוח לאזהרה. (ניתן להתייעץ עם עורך דין מומחה בתעבורה כדי לקבל הדרכה כיצד לשלוח את הבקשה) 2. אם אינך עומד בקריטריונים אלה: הפעולה הראשונה היא לפנות למשרד הרישוי ולבקש לקבל תדפיס ניקוד. בתדפיס הניקוד ניתן לדעת כמה נקודות תקפות יש לך. כדי לדעת איזה השלכות יש לדוח הנוכחי על רישיון הנהיגה שלך, ניתן לפנות למדריך השלם לשיטת הניקוד - http://www.mmg-taabora.com/המדריך_לשיטת_הניקוד במידה והתברר לך כי ישנן השלכות על רישיון הנהיגה שלך הפעולות המומלצות הן:
- . שאל את עצמך האם רישיון הנהיגה שלך חשוב לך?
- . להגיש בקשה להישפט תוך 90 ימים מיום קבלת הדו"ח – שלח את הבקשה בדואר רשום למשטרת ישראל – צרף את ספח הדואר לדוח ושמור אותו עד לקבלת מועד המשפט.
- . עם קבלת מועד המשפט פנה לעורך דין מומחה שיבחן את הדוח היטב כדי לתת לך את ההגנה הראויה ע"מ למזער את הנזקים למינימום האפשרי.
- מהפכת נגד בליטיגציה של בעלי המניות בארצות הברית, בקרוב בישראל?
- חוק ה-AI הראשון כבר פה - איך הוא ישפיע על ענקיות הטכנולוגיה?
מדוע חשוב להיוועץ? החקיקה בתחום התעבורה היא נוקשה. אם אתה לא בקיא בתקנות או ביסודות העבירה אתה עלול לומר דברים שנראה לך שהם יגנו עליך בעוד שבדיוק אותם הדברים שאתה אומר הם אלה שישמשו כבסיס להגשת הכתב אישום כנגדך או יגרמו להחמרת סעיפי האישום. לאור זאת חשוב מאד לדעת לספר את הגרסה הנכונה לאחר התייעצות מעמיקה עם עורך דין מומחה בתעבורה. מטרת המאמר היא להגביר את מודעות הנהגים לשמירה על רישיון הנהיגה – כל העושה פעולה כלשהי או נמנע מלעשות פעולה כלשהי על אחריותו בלבד. כל מקרה פרטני מומלץ ייעוץ של עו"ד מומחה תעבורה
- 1.אחח ריח שׁלֹ כסף,מטח 19/03/2016 17:50הגב לתגובה זווּמי יקוּם וּיעשׁה כדי לֹשׁנוּת? עוּלֹם כמנהגוּ נוּהג