לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט: עונת הדו"חות יוצאת לדרך

עונת הדו"חות יוצאת לדרך בהובלת הבנקים כאשר ג'י.פי מורגן, גולדמן זאקס, סיטיגרופ, וואלס פארגו, בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי ידווחו על התוצאות
נועם בראל | (3)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר על רקע הירידות הקלות שנרשמו בסוף השבוע האחרון, וזאת לאחר שבוע חיובי שלישי ברציפות חיובי על רקע דברי הרגעה מהנגיד פאוול ואופטימיות לגבי המשא ומתן המתקדם בנושא הסחר עם סין. בנוסף, פרסום פרוטוקול דיוני הפד הצביע על מחלוקת בקרב חברי הפד לגבי העלאת הריבית אשר תמכה בשווקים ביום רביעי.

השבוע תצא לדרך עונת הדו"חות בהובלת הבנקים בארה"ב, כאשר ג'י.פי מורגן, גולדמן זאקס, סיטיגרופ, וואלס פארגו, בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי ידווחו על התוצאות הכספיות לרבעון הרביעי של השנה. בנוסף תדווחנה חברת התעופה דלתא, נטפליקס וענקית הטכנולוגיה IBM, וקרן בלאקרוק.

נציין כי הנזילות בשווקים צפויה להוות גורם משמעותי בשווקים בימים הקרובים, וזאת לאחר הזרקה של קרוב ל-90 מיליארד דולר מתחילת השנה למערכת הבנקאית ע"י הממשל האמריקני (לכתבה המלאה), הימים הקרובים צפויים לעמוד בסימן של הידוק מוניטרי ע"י 2 גופים אלו.

דוד רזניק, לאומי שוקי הון: "פרוטוקול החלטת הפד האחרונה במסגרתה עלתה הריבית לרמה של 2.25 – 2.50 חושף כי הפד "יכול להרשות לעצמו להיות סבלני לגבי המשך המדיניות". מהפרוטוקול עולה כי חלק מהחברים סבורים כי יש לעצור עם העלאות ריבית נוספות ולהיות סבלניים על רקע העובדה כי לא קיימים לחצים אינפלציוניים. באופן דומה, פאוול הקפיד בשבוע שעבר להדגיש כי השקפת העולם של המדיניות תלויה לחלוטין בנתונים, והמסר מגיע גם בפרוטוקול".

"עם זאת, זה לא אומר שהפדרל ריזרב סיים את מהלך העלאת הריבית. הפרוטוקולים מציינים את "הניגוד בין עוצמת הנתונים הנכנסים על הפעילות הכלכלית לבין החששות לגבי הסיכונים הניכרים בשווקים הפיננסיים". המדיניות תהיה בסופו של דבר מבוססת על הנתונים הכלכליים, אשר עדיין מחזיקים מעמד היטב. אנחנו עדיין מצפים שהפד יעלה את שיעור הריבית פעם אחת במחצית הראשונה של השנה".

האם הפד יעצור את מהלך הריבית, כפי שהיה ב-2016?

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "נגיד הפד הודיע שהמדיניות המוניטארית תתחשב בירידות החדות בשווקים הפיננסיים, ואותת שהפד נמצא ב"הפסקה" .יחד עם זאת, לפי הערכתנו, במידה והשווקים יירגעו, אולי בעקבות הבנות בין ארה"ב וסין סביב נושא הסחר, והנתונים הכלכליים יהיו חיוביים, ניתן לצפות להעלאת ריבית אחת נוספת, כנראה במחצית השנייה של השנה".

דודי רזניק, לאומי שוקי הון: "באמצע שנת 2015, צניחת מחירי הנפט והפחדים מ "נחיתה קשה" בסין גרמו לירידה חדה במחירי המניות והידוק בתנאים הפיננסיים, מה שעורר חששות לגבי ההשפעה על הכלכלה האמריקנית. אמנם יש דמיון בין המצב עכשיו לבין זה שבתחילת שנת 2016, עם זאת, ישנם הבדלים. ראשית, ההידוק במצב הפיננסי בחודשים האחרונים עדיין לא היה חמור כפי שראינו לפני שלוש שנים." 

"שוק המניות האמריקאי נפל בתחילה עוד יותר מכפי שהיה אז, אך מאז החל להתאושש. שנית, כלכלת ארה "ב נותרה במצב הרבה יותר חזק כעת ולמרות שסקרי הפעילות של ISM ירדו בחודש דצמבר, הם כמעט ואינם מתיישבים עם שאר המשתנים המצביעים על המשך צמיחה בעתיד הקרוב". 

האם תסתיים ההשבתה בממשל האמריקאי? אורי גרינפלד, בית ההשקעות פסגות: "אנחנו רק שבועיים בשנה החדשה וטראמפ כבר שובר שיאים, למשל השבתת הממשל הארוכה ביותר בהיסטוריה. אם לשפוט מהאמירות של הצדדים השונים באמצעי התקשורת, ההשבתה, ששברה את השיא של ההשבתה בדצמבר 1995 שנמשכה 21 ימים, צפויה להימשך עוד זמן רב. הפער בין הצדדים הוא עקרוני ולא ניתן לגישור ובנוסף, האוצר האמריקאי רחוק מתקרת החוב כך שאין לחץ לסיים עם ההשבתה בטווח הקצר. למעשה, נדמה שהדרך המהירה והסבירה ביותר לסיום ההשבתה היא אם טראמפ יבחר להכריז על מצב חירום לאומי, כך שיאפשר לו לבנות גדר גם ללא הסכמת הקונגרס".

"נכון לעכשיו, העלות הכלכלית של ההשבתה היא שולית ולכן חוסר התגובה של השווקים לאירועים מוצדקת בינתיים. אם ההשבתה תמשך לתוך פברואר, העלות הכלכלית שלה צפויה לגדול באופן משמעותי שכן היא תמנע או לפחות תעכב את מס ההכנסה האמריקאי לבצע את החזרי המס השנתיים שמבוצעים בד"כ בפברואר-מרץ. תרחיש כזה הוא משמעותי יותר הן בגלל שמדובר על סכומים גדולים בהרבה מהשכר של העובדים המושבתים (כ-200 מיליארד דולר בשנים האחרונות) והן בגלל שהפגיעה תבוא לידי ביטוי בפלח רחב יותר של האוכלוסייה.

באירופה, הפרלמנט הבריטי יערוך ביום שלישי הצבעה על אישור תכנית הברקזיט שגובשה מול האיחוד האירופי. נזכיר כי בריטניה אמורה לעזוב את האיחוד ב-29 במרץ, והפרלמנט הבריטי עדיין לא בדעות חלוקות לגבי סוגיית הברקזיט, דבר המעמיד בסיכון את ההסכם שגיבשה מיי ואף עלול לגרום לכך שבריטניה תפריד מהאיחוד האירופי ללא כל הסכם.

בשבוע הקרוב יתפרסמו הנתונים הבאים: ארה"ב: יום שלישי: סקר state empire. יום רביעי: המסחר הקמעונאי. יום חמישי: חמישי: סקר פילדלפיה, והתחלות הבנייה.

אירופה: יום שני: נתון הייצור התעשייתי. ביום שלישי: נתוני סחר. יום חמישי: נתוני האינפלציה.

סין: יום שני: נתוני סחר חוץ.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    מינימני 14/01/2019 06:03
    הגב לתגובה זו
    השווקים בדרך למטה השבוע 5%
  • צודק (ל"ת)
    יואל 14/01/2019 08:43
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אחלה טריגר לקריסה (ל"ת)
    הנבל 13/01/2019 22:03
    הגב לתגובה זו