הסיבות שיגרמו למשקיעים בת"א לחייך הבוקר - והאם משקיעי אל על צריכים לדאוג?
בסוף השבוע האחרון חוו מדדי המניות ברחבי העולם ראלי של ממש, ואת מלוא התגובה נרגיש הבוקר (א') בבורסה בת"א. בניו-יורק נרשמו עליות שערים של כ-2.5% בחמישי-שישי (בעיקר בשישי), והמדדים באירופה רשמו את היומיים הטובים ביותר זה תקופה, כשהדאקס מזנק כמעט 4%, והקאק טס כ-5%.
שתי סיבות גרמו לאופטימיות (הזמנית?) בבורסות: הראשונה הייתה נאומו של מריו דראגי, נגיד ה-ECB ביום חמישי האחרון, שאמר כי "ייתכן שיהיה מקום לשקול השקת צעדים נוספים בפגישתנו הבאה בתחילת מארס הקרוב". רמז זה כי ייתכן והבנק המרכזי האירופי יגדיל את תכנית הרכישות בגוש צבע את המדדים בירוק בוהק, והביא לצלילה של מטבע האירו, אל עבר 4.30 שקל לאירו. המדדים האירופיים סיימו את אותו היום בזינוק של כ-2%.
במקביל, גם מחיר הנפט תמך מאוד בשווקים, כשהציג התאוששות משמעותית מהשפל אותו רשם, בראלי הדו יומי הטוב ביותר שנראה בשוק הנפט מאז 2009: מחיר הזהב השחור שבאמצע יום חמישי הגיע למחיר של פחות מ-28.5 דולר לחבית התקרב בסיום היום ל-30 דולר, והמשיך לזנק גם ביום שישי בכ-9%, מה שהעמיד את מחיר על 32.25 דולר לחבית. הזינוק במחיר הנפט הגיע על רקע דו"ח מלאי הנפט האמריקני, שהיה 'פחות גרוע משציפו', עם עלייה נמוכה יחסית במלאי הנפט. במקביל, גם גל הקור העז הפוקד את החוף המזרחי בארה"ב ובאירופה הגדיל את הביקושים לזהב השחור - ומכאן הקפיצה במחירו.
בעוד המדדים ייהנו מהזינוק במחירי הנפט, מעניין יהיה לראות את תגובתה של מניית אל על, שמגיבה לרוב בעליות שערים כשהנפט יורד - ולהפך. המניה כבר ירדה יותר מ-15% מהשיא - וזינוק משמעותי כ"כ במחיר הזהב השחור צפוי לפגוע בה, יחד עם גל המימושים שנרשם בתקופה האחרונה.