'ברננקי ישתמש בכל האמצעים להרגעת המערכת הפיננסית'
לאחר הזעזועים האחרונים לייצוב השווקים הפיננסים, מנהיגי המדיניות המוניטרית בפדרל ריזרב, כבר לא מצפים לקבל את התשובה תוך ימים לשאלה האם ההפחתה של ריבית הניכיון ביום שישי האחרון (discount-rate), תצליח לאזן את מצב השווקים.
נשיא הפדרל ריזרב, בן ברננקי, מנסה להתחמק בכל מחיר מהפחתת הריבית המוניטרית, בתוך כך מגלה מאמצים כבירים בכדי לשמר את הנזילות בשווקים על ידי הלוואות כספים למערכת הבנקאית.
כריס דוד, אמר היום לאחר ישיבתו עם ברננקי בדלתיים סגורות, כי הפדרל ריזרב ערוך להשתמש בכל האמצעים כדי להרגיע את המערכת הפיננסית, אך לא הפעיל כל לחץ פוליטי על ברננקי להפחתת הריבית המוניטרית.
כריס דוד כינה את הפגישה ''חיובית" אבל הביע דאגה מהנכונות המועטה של הפדרל ריזרב להתערב משבר האשראי בקרב סקטור המשכנתאות.
לפיכך, הפציר בפדרל ריזרב לפעול במהירות כדי למנוע את המשך ההדרדרות במשבר הסאב-פריים, קרי לשנות את התנאים הרגולטורים בתחום זה. מצידו אמר כי ישקול לחקיקת חוקים חדשים.
לחצים להפחתת ריבית
הדעה הרווחת כרגע בקרב מרבית הכלכלנים הראשיים בוול סטריט היא, שהפדרל ריזרב יאלץ להפחית גם את הריבית המוניטרית (ריבית ה'פד'), עוד לפני ה-18 בספטמבר. נזכיר, כי ההתכנסות הבאה של ועידת השוק הפתוח, לדיון בריבית המוניטרית של חודש ספטמבר תהיה ב-18 לספטמבר.
שווקי האשראי נותרו מאוד שבירים גם אתמול, נראה שהמשקיעים משוועים לעוד נזילות מצד הפדרל ריזרב. הציפיות בשוק הן שהפדרל ריזרב יזנח לעת עתה את נושא האינפלציה, ויתמקד יותר בצמיחה הכלכלית, שעשויה להיפגע בעקבות הקיטון בהיצע הכסף, שנוצר כתוצאה ממשבר האשראי שפקד את השווקים.
רק אתמול, נפלו התשואות על אגרות החוב קצרות הטווח (מחיריהן עלו), עדות לכך, כי מנהלי ההשקעות העבירו כספים לנכסים בעלי נזילות גבוהה יותר. זאת במקום להשקיע את הכספים באגרות החוב המגובות במשכנאות.
התשואות על אגרות החוב המגובות במשכנתאות, המשיכו גם אתמול להעפיל מעלה, וכעת הן נסחרות 80 נקודות יותר מאגרות החוב בעלות הסיכון הנמוך ביותר במגזר העסקי.
החוזים העתידיים על שיעורי הריבית, מגלמים לעת עתה את הציפיות להפחתה של הריבית עוד לפני כינוסה של ועידת השוק הפתוח. הציפיות מגלמות כעת ירידה של 0.75% בריבית ה'פד' עד לסוף השנה הנוכחית, כך שתגיע ריבית ה'פד' לשיעור של 4.5%, במקום 5.25% כרגע. הכלכלנים ב-UBS טוענים כי, "אם לא תחול הורדה של הריבית בקרוב, השווקים יהיו 'מאוכזבים'."הקלה בשיעור הריבית, תשפיע לטובה על שוק המגורים האמריקני, ותשגר יותר בטחון לשווקים," כך הוסיפו עוד ב-UBS.