אינפיניטי: סקטור הפארמה בצמיחה, מי המרוויחות הגדולות מכך?
בעוד שהמגמה בוול סטריט אינה ברורה כעת, והמשקיעים מחפשים את האפיק הבטוח ביותר להשקעה, יש מי שמכוון לסקטור שסיפק את הביצועים הטובים ביותר במדד ה-S&P 500 בחצי השנה האחרונה, ואף טוען שהצמיחה תמשך בזמן הקרוב. האנליסט ערן צחי מבית ההשקעות אינפיניטי מצביע על סקטור הפארמה בוול סטריט כהזדמנות.
על פי נתוני בלומברג, מצביע צחי, עולה כי מבין הסקטורים העיקריים במדד S&P 500, סקטור הפארמה חווה בחצי השנה האחרונה את התנודתיות הנמוכה ביותר. בד בבד, ביצועי הסקטור ב-6 החודשים האחרונים של השנה העניקו לו את התואר "הסקטור המוצלח ביותר ב-6 החודשים האחרונים", לאחר עלייה של 20.7% לעומת 12.2% של מדד ה-S&P 500.
והמגמה הזו אינה שמורה לוול סטריט בלבד. בחינה של ביצועי המדד העולמי, MSCI EM, מעלה כי סקטור הפארמה בשווקים המתעוררים עלה ב-17.9% מתחילת השנה, בעוד שמדד MSCI EM עלה רק ב-0.3%.
"להערכתנו המגמה החיובית בה נסחר סקטור הפארמה, מתאפשרת תודות למספר תהליכים גלובליים כגון: הזדקנות האוכלוסייה העולמית, לצד עלייה בתוחלת החיים. בשל העלייה בתוחלת החיים, גובר הרצון והצורך של האוכלוסייה לשמור על איכות החיים והבריאות", מסביר צחי.
האנליסט מוסיף כי יחד עם תהליכים אלו "מתפתחות "נישות" בעולם המערבי כגון השמנת יתר, כתוצאה מצריכה מוגברת של מזון מתועש עתיר בקלוריות ושומן, המהווה זרזים להתפתחות מחלות כרוניות המצריכות טיפול ממושך. לצד מגמות אלו מתפתחת מגמה נוספת, במסגרתה השווקים המתעוררים נחשפים יותר ויותר לעולם המערבי ועל כן צורכים יותר תרופות. מגמות אלו באות לידי ביטוי מזה מספר רבעונים בתוצאות הכספיות של החברות". צחי אף מציין כי הנהנות העיקריות מהצמיחה המהירה בשווקים המתעוררים הן חברות הפארמה האירופאיות, שהשכילו בשנים האחרונות לחדור לשווקים אלו.
"מאחר ומדובר בתהליכים גלובליים ארוכי טווח", אומר צחי, "אנו צופים כי סקטור הפארמה ימשיך לרכב על תמורות אלו. מעבר לכך, מדובר במגזר עסקי יציב, שפעילותו קשורה במידה מועטה לגורל הכלכלה הגלובלית. כפועל יוצא, גם אם תחול הרעה, או לחילופין ירשם שיפור, כלל האצבע הוא שהאנושות תמשיך להזדקק לתעשיית הבריאות. כלומר, מדובר בסקטור דפנסיבי".
צחי מסביר שניתן להיחשף להשקעה בתעשיית הפארמה באמצעות תעודות ETF העוקבות אחר ביצועי החברות הפועלות בתחום זה. הוא מסכם ואומר שבעוד שתעשיית התרופות העולמית הוערכה ב-2011 בכמעט טריליון דולר, תוך 3 שנים צפויה התעשייה לצמוח ל-1.2 טריליון דולר, כשמחצית מהסכום הזה נזקף לערכן של יצרניות תרופות המקור, כמו פייזר (סימול: PFE), מרק (סימול: MRK), או נוברטיס (סימול: NVS). המחצית השנייה מתחלקת בין יצרניות התרופות הגנריות, כמו טבע (סימול: TEVA) למשל, לבין חברות הציוד הרפואי. "עובדות אלו תומכות בכך שמדובר בסקטור שימשיך לצמוח ככל שהאנושות תמשיך להתפתח".
- 4.מה עם סקטור הביו בישראל? (ל"ת)אביחי 16/08/2013 22:56הגב לתגובה זו
- 3.רק כן פייט תתן את התוצאות הכי טובות ותפרוץ כל גבול (ל"ת)עדי 16/08/2013 12:09הגב לתגובה זו
- 2.משה. ששון ישר 16/08/2013 10:11הגב לתגובה זושחררו כסף כבר!!! לא יוצא מכיס שלכם!!!!
- 1.דקל 16/08/2013 10:00הגב לתגובה זונשמע הגיוני!!!