הדולר נפל מתחת ל-3.90 שקלים: העליות בבורסות הפילו את השטר הירוק
הדולר המשיך לאבד גובה היום, למרות שבפתיחת המסחר המקומי הצליח לרשום עליה קלה, אולם זו החזיקה זמן קצר בלבד. בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג בירידה של 0.74% לרמה של 3.89 שקלים. האירו נסחר במגמה דומה ונחלש ב-1.1% לרמה של 5.47 שקלים.
בזירת המאקרו, שר האוצר אמר מספר דברים מעניינים ב"פורום קיסריה" היום. בין השאר אמר שטייניץ, כי "הציבור מבין את עוצמת המשבר ואת היחוד שלו בהשוואה למשברים קודמים שחווינו בעבר. יחד עם זאת, דווקא בין שרי הממשלה וחברי הכנסת ישנה איזשהי שאננות, התעלמות ותחושה של ימים כתיקונם. אנחנו רואים בכנסת את אותם ויכוחים רגילים, את אותם הנסיונות להשיג הישגים לעיתים אישיים, לעיתים סקטוריאליים, כאילו אנחנו בזמנים רגילים".
בעולם נסחר הדולר בירידה של 0.52% מול האירו, לרמה של 1.41 דולר לאירו ומנגד, מתחזק למול היין היפני ב-0.4% לרמה של 96.70 יין לדולר.
בארה"ב התפרסם סקר ה-ADP. הסקר, המתייחס לאובדן המשרות בסקטור הפרטי, הצביע על כך שהמשק האמריקני נגרעו כ-473 אלף משרות במהלך חודש יוני, גרוע מן הצפי. האנליסטים בוול סטריט העריכו כי הנתון יצביע על ירידה של 394 אלף משרות בחודש יוני, זאת לעומת אובדן של 532 אלף במהלך חודש מאי. מתוצאות הסקר עולה כי סקטור השירותים רשם אובדן של 223 אלף משרות במהלך החודש שעבר ובסקטור היצרני נרשמה ירידה של 146 אלף משרות.
בטוקיו דווח היום כי היצרנים הגדולים ביותר ביפן היו יותר אופטימיים בפעם הראשונה מאז דצמבר 2006, כך עולה סקר הטאנקן הרבעוני לבחינת סנטימנט העסקים, עם זאת, השיפור היה נמוך מהצפוי בעוד הכלכלה השלישית בגודלה בעולם נאבקת כדי לצאת מהמיתון.
המדד המוביל הבוחן את סנטימנט העסקים השתפר למינוס 48 משפל שיא של מינוס 58 ברבעון הקודם שהסתיים במארס. אך הוא עדיין היה מעט נמוך מקונצנזוס התחזיות שעמד על מינוס 43, ע"פ סקר כלכלנים שבוצע ע"י הניקיי.
עוד דווח היום באסיה כי הצמיחה בקרב חברות הייצור הסיניות הואצה בחודש יוני והוסיפה סימנים לתמונה של התאוששות בכלכלה לאחר שחבילות התמריצים של הממשלה ומתן ההלוואות לחברות תדלקו את הפעילות במדינה.
מדד מנהלי הרכש של חברות הייצור עלה לרמה של 53.2 ביוני מ-53.1 במאי, בחודש רביעי ברציפות בו מתרחב המדד, כך מסר הבוקר (ד') ארגון מנהלי הרכש והלוגיסטיקה הסיניים (China Federation of Logistics & Purchasing).
במקביל, בהונג קונג, פורסם מדד מתחרה המודד את פעילות החברות אותו מבצע בית ההשקעות CLSA אסיה פסיפיק. מדד מנהלי הרכש הצביע על עלייה לרמה של 51.8 ביוני מ-51.2 במאי, הרמה הגבוה ביותר מאז יולי 2008. הנתונים מצביעים על כך שסקטור הייצור הסיני התרחב בפעם השלישית ברציפות.