וול סטריט שור וילדה (דאלי)וול סטריט שור וילדה (דאלי)
פותחים שבוע

השבוע בוול סטריט - מדד, דוחות, שבבים

הבנקים הגדולים פותחים את עונת הדוחות ביום שלישי, נתוני מאקרו חשובים מתפרסמים בהמשך השבוע, והמשקיעים מחפשים איתות ברור מהממשל ומהפד בקשר לריבית; וגם דוחות TSMC, נטפליקס ונוספות

צוות גלובל |


עונת הדוחות לרבעון השני יוצאת לדרך עם פרסום תוצאות הבנקים האמריקאים הגדולים כבר ביום שלישי. ג'יי פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ יפרסמו את תוצאותיהם, ומיד אחריהם, ביום רביעי, יגיע תורם של מורגן סטנלי, גולדמן זאקס ובנק אוף אמריקה. בהמשך השבוע יתפרסמו גם נתוני אינפלציה, מכירות קמעונאיות, ונתוני התחלות בנייה.


דוחות הבנקים: מה ציפיות האנליסטים?

ג'יי פי מורגן (JPM ) צפוי להציג רווח למניה של 4.85 דולר והכנסות של כ־43.8 מיליארד דולר


וולס פארגו (WFC ) צפוי להציג רווח למניה של 1.41 דולר והכנסות של כ־20.8 מיליארד דולר


סיטיגרופ (C ) צפוי להציג רווח למניה של 1.63 דולר


מורגן סטנלי (MS ) עם תחזית לרווח של 1.97 דולר למניה


גולדמן זאקס (GS ) צפוי להציג רווח של 9.62 דולר למניה


בנק אוף אמריקה (BAC ) עם ציפייה לרווח של 0.87 דולר למניה. 


הציפייה הכללית היא לביצועים חיוביים במרבית הבנקים, אם כי בחלק מהמקרים ייתכן שחיקה מסוימת ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בעיקר על רקע סביבת ריבית גבוהה יותר, עלייה בהוצאות האשראי, ותחרות גוברת מצד בנקים דיגיטליים.


אינפלציה, צריכה ודיור - חששות ממדד גבוה

ביום שלישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן (CPI) ליוני.  זה ישפיע כמובן על החלטת הפד' בקשר לריבית. המדד עשוי להצביע על התחלה של לחצים אינפלציוניים הנובעים מהתייקרות היבוא, בעיקר בשל המכסים שהוטלו באביב. הציפייה היא לעלייה חודשית של 0.3% במדד, שתביא את הקצב השנתי ל־2.7% במדד הכללי ול־3% במדד הליבה. הנתונים הללו מציבים את הפדרל ריזרב בדילמה: האם לפעול להורדת ריבית או להמתין לאור הסיכון שבאינפלציה עיקשת.

קיראו עוד ב"גלובל"

בפדרל ריזרב יידרשו להכריע אם מדובר באפקט זמני או בתחילתה של מגמה אינפלציונית חדשה. ג'רום פאוול, יו"ר הפד, לא צפוי להזדרז להפחית ריבית, במיוחד כשנושא המכסים טרם הוסדר והאי ודאות נותרת גבוהה. למרות זאת, השוק כבר מתמחר הפחתת ריבית קרובה – תרחיש שעלול להתברר כאופטימי מדי אם האינפלציה תישאר מעל ליעד. נאומים צפויים של בכירים בפד השבוע עשויים להאיר את הגישה של הבנק המרכזי.

האנליסטים חלוקים, אך רובם מזהירים מהשפעות רחבות של המכסים. קרל ויינברג מ-High Frequency Economics טוען שמדובר במס ישיר על הצרכן שצפוי לשחוק את הכנסות משקי הבית ולפגוע בצריכה. ג'וזף לברון מ־BNP Paribas סבור כי אינפלציה מתמשכת סביב 3% במדד הליבה תיאלץ את הפד להותיר את הריבית ברמה גבוהה לאורך זמן. ליסה שטרן מ־Morgan Stanley מזהירה גם היא מהשפעה כפולה: הן דרך עליית מחירי יבוא והן דרך פגיעה באמון הצרכני ובהשקעות.

במקביל לנתוני המדד, תחל עונת הדוחות לרבעון השני, ובחברות רבות צפויה התייחסות להשפעות המכסים. אם יתברר שהפגיעה בפעילות העסקית נמוכה – זה עשוי להיתפס כאיתות חיובי. עם זאת, החשש נמשך נוכח האפשרות שהממשל ירחיב את המכסים גם למגזרים כמו טכנולוגיה ומוצרי צריכה. למרות אדישות יחסית מצד השוק – המכונה "עייפות ממכסים" – אנליסטים מזהירים שהסיכון האינפלציוני טרם תומחר במלואו, במיוחד אם תתגבש מדיניות מובהקת להרחבת מכסים בתקופת בחירות


בבנק אוף אמריקה פרסמו הערכה שהריבית לא תרד בכל שנת 2025. זו בשורה קשה למשקיעים. מנגד, יש אופטימים שסבורים שהריבית תרד 3 פעמים - גולדמן זאקס מפחית תחזית לתשואת האג"ח - "קנו אג"ח ארוכות". רוב ההערכות הן להורדה של 1-2 פעמים. 


ביום חמישי יתפרסם נתון מכירות הקמעונאיות לחודש יוני, עם צפי לעלייה של 0.4%. מדובר באינדיקטור משמעותי שכן הצריכה הפרטית מהווה את רוב התוצר האמריקאי. חזרה לצמיחה אחרי ירידה במאי עשויה להעיד על יציבות בביקושים.


ביום שישי יתפרסם נתון התחלות הבנייה, עם צפי לירידה קלה, בעיקר על רקע היצע מוגבל, ריביות משכנתאות גבוהות ומחסור בכוח אדם. יחד עם סקר אמון הקבלנים שיתפרסם יום קודם לכן, יתאפשר לקבל תמונה של מצב שוק הדיור האמריקאי.


דוחות TSMC, נטפליקס ועוד

ביום חמישי יתפרסמו הדוחות של TSMC, נטפליקס, ג'ונסון אנד ג'ונסון, נוברטיס, GE Aerospace ופפסיקו.


TSMC TSMC צפויה להציג עלייה של 40% במכירות, בעיקר בזכות המשך הביקוש לשבבים בתחום ה־AI. הרווח צפוי להיות 2.28 דולר למניה. 


נטפליקס (NFLX ) צפויה לעלות לרווח למניה של 7.18 דולר והכנסות של 11.16 מיליארד דולר


ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ ) עם תחזית לרווח של 2.68 דולר למניה


נוברטיס (NVS ) עם צפי ל־2.03 דולר


GE Aerospace (GE ) צפויה לרווח של 1.40 דולר למניה


פפסיקו (PEP ) צפויה להציג רווח של 2.03 דולר למניה


בשישי יפרסמו את דוחותיהם גם אמריקן אקספרס (3.87 דולר למניה לפי הצפי) ו־3M (2.01 דולר).



לו"ז שבועי 


שני, 14 ביולי

– דוחות: Fastenal (0.28 דולר למניה)


שלישי, 15 ביולי

– מדד המחירים לצרכן (CPI) ליוני – צפי לעלייה של 0.2%

– דוחות:

 • ג'יי פי מורגן (4.85 דולר)

 • וולס פארגו (1.41 דולר)

 • סיטיגרופ (1.63 דולר)

 • בלאקרוק, סטייט סטריט, בנק ניו יורק מלון


רביעי, 16 ביולי

– מדד המחירים ליצרן (PPI) – צפי לעלייה של 0.1%

– דוחות:

 • מורגן סטנלי (1.97 דולר)

 • גולדמן זאקס (9.62 דולר)

 • בנק אוף אמריקה, ג'ונסון אנד ג'ונסון

– פרסום ספר הבז' של הפד


חמישי, 17 ביולי

– מכירות קמעונאיות – צפי לעלייה של 0.4%

– דוחות:

 • TSMC

 • נטפליקס (7.18 דולר, הכנסות 11.16 מיליארד דולר)

 • נוברטיס (2.03 דולר)

 • GE Aerospace (1.40 דולר)

 • פפסיקו (2.03 דולר)

 • Abbott

– נתוני ביטחון קבלנים, תביעות אבטלה


שישי, 18 ביולי

– התחלות בנייה – צפי לירידה קלה

– דוחות:

 • אמריקן אקספרס (3.87 דולר)

 • 3M (2.01 דולר)

– מדד אמון הצרכן ליולי

הנתונים הכלכליים האחרונים מצביעים על האטה משמעותית בפעילות בארצות הברית. הגידול באשראי בכרטיסי אשראי נחתך ביותר מחצי – מ-33 מיליארד דולר באביב 2024 ל-14 מיליארד בלבד השנה – סימן מובהק לכך שהצריכה נחלשת. במקביל, סקרי צרכנים מצביעים על ירידה חדה בציפיות לגידול בהכנסות מעבודה. בקרב בעלי השכלה נמוכה נרשמה קפיצה בציפיות לעלייה באבטלה, לרמות שלא נראו מאז ימי הקורונה. השילוב בין חוסר ביטחון תעסוקתי לירידה בהכנסות עלול להוביל להמשך צמצום בצריכה.


אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב מעריך כי טראמפ יפעל הפעם בנחישות ויטיל את המכסים המובטחים כבר ב-1 באוגוסט. השקט היחסי בשווקים מעניק לו רוח גבית, והממשל סבור שהרפורמה במס תוכל לקזז את הפגיעה הצפויה מהמהלך. מעבר לכך, הירידה בגירעון התקציבי כתוצאה מהכנסות ממכסים מחזקת את ההצדקה להטיל מכסים נוספים בשיעורים גבוהים יותר.


המכסים צפויים להחליף את המנוע הכלכלי שמאבד תאוצה, ובכך לעכב את החלטת הפדרל ריזרב להוריד ריבית. הבנק המרכזי יעדיף להמתין ולבחון את ההשלכות. מדינות שיספגו את המכסים, ואשר שווקי ההון שלהן נהנו מתשואות גבוהות מהשוק האמריקאי בשנה האחרונה, עלולות להיפגע משמעותית – דבר שעלול להשפיע לרעה על שוקי ההון העולמיים בכללותם.


למרות גידול בהיקף הנפקות האג"ח מצד הממשל, ז’בטינסקי מעריך שהתשואות יישארו יציבות. הירידה בגירעון התקציבי בשיעור של 244 מיליארד דולר מעניקה גמישות תקציבית, כאשר שר האוצר מעדיף להנפיק אג"ח קצרות. חקיקה חדשה תעודד את הבנקים להגדיל את רכישותיהם, ובמקביל, העלייה בהנפקת מטבעות קריפטוגרפיים יציבים תומכת בביקוש לאג"ח ממשלתיות. בסיכומו של דבר, הסיכון ממדיניות המכסים גבוה, בעיקר עבור השווקים שמחוץ לארה"ב, אך שוק האג"ח האמריקאי צפוי להישאר יציב.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה