וול סטריט
צילום: Ahmer Kalam, Unsplash

השבוע בוול סטריט - דוחות כספיים, דברי הפד' ומלחמת הסחר

שיחות עם דרום קוריאה, דוחות של טסלה, גוגל ובואינג ואירועים נוספים בשבוע הקרוב

צוות גלובל | (1)
נושאים בכתבה טסלה פדרל ריזרב


מלחמת הסחר היא האירוע המשמעותי בשווקים בחודש האחרון והיא תמשיך להשפיע גם בהמשך. השבוע יחלו שיחות עם בעלות ברית כמו דרום קוריאה - קוריאה הדרומית וארה"ב פותחות בשיחות: מנסות להגיע לפשרה, יש רמז לתחילת שיח מסוים עם סין, אבל לא צריך לתלות בזה תקוות גדולות - הנשיא דונלד טראמפ רמז לאחרונה כי סין פנתה לשיחות על הסכם סחר, אך הסינים רוצים קודם כל שיכבדו אותם וככל הנראה הם דורשים את הפחתת המכסים ל-10% בזמן ההתדיינות כמו כל העולם. כמו כן הם מאוד כועסים על הממשל שקרא להם "איכרים". 

במקביל לחדשות ממלחמת הסחר השווקים מתכוננים לשבוע עמוס בדוחות כספיים של ענקיות כמו טסלה, אלפבית (גוגל) ובואינג, נאומים של בכירי הפדרל ריזרב ונתונים כלכליים שישפכו אור על הכלכלה.

המשקיעים מחכים להתפתחות בשיחות על הסכמי הסחר

המתיחות בסחר בין ארה"ב לסין ממשיכה להיות גורם מרכזי בתנודתיות בשווקים. לאחרונה, טראמפ חשף כי סין פנתה לדיונים על הסכם סחר, אך הדבר לא מבטיח פריצת דרך. נציגי ארה"ב ודרום קוריאה, שותפת סחר מרכזית של ארה"ב, ייפגשו השבוע  - התקדמות בדיונים עשויה להקל על חברות כמו יונדאי וסמסונג, שמושפעות ממכסים על כלי רכב ואלקטרוניקה. עם זאת, כל עיכוב או כישלון עלול להחריף את המתיחות ואת ההפסדים לחברות וההתייקרות לצרכנים. 

דוחות כספיים: מי יגנוב את ההצגה?


טסלה (TSLA ) תפרסם דוח הרבעוני ביום שלישי. הדוח מגיע לאחר שנה קשה שבה מניית החברה איבדה כ-38% מערכה. מסירות הרכבים ירדו ב-13% ברבעון הראשון, בין היתר בשל תחרות עזה מסין ותגובות שליליות למעורבות הפוליטית של המנכ"ל אלון מאסק. המשקיעים יחפשו סימנים לשיפור במכירות, במיוחד של ה-Model Y המחודש, ורמזים לגבי השקת רכב זול יותר. אנליסטים צופים הכנסות של 21.81 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.43 דולר.


אלפבית (GOOG ), החברה האם של גוגל תדווח ביום חמישי, כאשר תשומת הלב תתמקד בהשקעותיה בבינה מלאכותית, כולל הכרזה על השקעה של 75 מיליארד דולר בתשתיות AI. לאחר הכנסות ענן מאכזבות ברבעון הקודם, המשקיעים יבדקו אם אלפבית מצליחה לצמצם פערים מול מיקרוסופט ואמזון. המשקיעים יבחנו אם ההשקעות ב-AI צפויות להניב תשואה מספקת. קיים חשש שהשקעות מצרפיות של מאות מיליארדים אצל כל אחת מענקיות הטק, יניבו תשואה נמוכה כי קיימים מודלים רזים במיוחד, לרבות דיפסיק ומודלים סיניים נוספים. החשש הזה לצד מלחמת הסחר מכביד מאוד על מניות הטק.  

המשקיעים יתמקדו בשלושה תחומים עיקריים: הכנסות מענן: לאחר צמיחה של 27% בהכנסות Google Cloud ב-2024, המשקיעים רוצים לראות המשך התחזקות, במיוחד מול AWS של אמזון.

פרסום: כפלטפורמת הפרסום הגדולה בעולם, גוגל רגישה להאטה כלכלית עקב מכסים. המשקיעים יבדקו אם ההכנסות מפרסום, שהיו 96.47 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2024, יציבות.

קיראו עוד ב"גלובל"

AI ו-Waymo: עדכונים על כלי ה-AI של גוגל (כמו Gemini) והתקדמות ב-Waymo, מיזם הרכב האוטונומי, יכולים להזריק אופטימיות למניה.

אנליסטים צופים הכנסות של כ-93 מיליארד דולר לרבעון הראשון של 2025, עלייה לעומת 80.54 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, אך מתחת ל-96.47 מיליארד דולר ברבעון הקודם. הרווח למניה צפוי להגיע ל-2.10 דולר, לעומת 2.15 דולר ברבעון הרביעי של 2024. המשקיעים יחפשו סימנים לכך שההשקעות ב-AI מתחילות להניב תשואות, וכל הפתעה חיובית בהכנסות הענן עשויה להרים את המניה.


בואינג (BA  ): יצרנית המטוסים תפרסם דוח ביום רביעי, על רקע אתגרים כבדים, את המספרים לרבעון הראשון.  דיווחים על הפסקת משלוחים לסין בשל מתיחות סחר, לצד שביתות עובדים, מעיבים על התחזית. עם זאת, החברה חתמה על הסכמים חשובים וארוכי טווח עם הצבא האמריקאי, במיוחד הסכם לפיתוח מטוס הקרב העתידי ה-F-47. 

המשקיעים יסתכלו על היקף המסירות: האם בואינג תצליח להגביר את קצב המסירות לעבר יעד ה-550-575 מטוסים ב-2025. כמו כן, הם יסתכלו על הצבר - : הכנסות מתוכניות כמו ה-F-15EX יכולות לתמוך בתוצאות. שולי רווח: המשקיעים יבדקו אם בואינג מצליחה לשמור על שולי רווח תפעולי של 11.5% למרות עלויות גבוהות. חשוב יהיה לראות את השפעת המכסים - המשך המתיחות עם סין עלול לפגוע בהזמנות מאסיה, שוק מרכזי עבור החברה.

אנליסטים צופים הכנסות של כ-18.5 מיליארד דולר לרבעון הראשון של 2025, עלייה לעומת 16.57 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, אך מתחת ל-19.7 מיליארד דולר ברבעון הקודם. הרווח למניה צפוי לעמוד על כ-0.15 דולר, לעומת הפסד של 1.13 דולר לפני שנה. כל התקדמות בהפחתת עלויות או חוזים חדשים עשויה לתמוך במניה, אך חדשות שליליות מסין עלולות להכביד.


אינטל (INTC  ): הדוח של יום חמישי מגיע תחת הנהגה חדשה, לאחר שהמנכ"ל החדש הכריז על צמצום פעילויות והתמקדות. 


המשקיעים יתמקדו בשלושה תחומים עיקריים: לאחר תחזית מאכזבת לרבעון הראשון של 2025 (11.7-12.7 מיליארד דולר), המשקיעים מחפשים סימנים לשיפור; התקדמות בייצור שבבים למעבדי AI, שוק שבו אינטל מפגרת מאחורי אנבידיה, תהיה קריטית ו-שיתופי פעולה: דיווחים על דיונים עם TSMC ואחרות מעוררים תקווה לשיפור בשרשרת האספקה.


אנליסטים צופים הכנסות של כ-12.2 מיליארד דולר לרבעון הראשון של 2025, ירידה לעומת 14.3 מיליארד דולר ברבעון הקודם, אך קרוב לתחזית החברה. הרווח למניה צפוי לעמוד על כ-0.10 דולר, לעומת 0.13 דולר ברבעון הרביעי של 2024. המשקיעים יחפשו סימנים לכך שתוכנית ההתאוששות של טאן מתחילה לשאת פרי, אם כי הם יודעים שאי אפשר בחודש-חודשיים להזיז את הספינה הגדולה.



חברות נוספות שידווחו כוללות את Verizon, AT&T, T-Mobile, Procter & Gamble ו-PepsiCo, שיספקו תמונה רחבה יותר על הוצאות הצרכנים והמגמות במגזרי הטלקום והצריכה.

דברי הפדרל ריזרב: רמזים על הריבית

בכירי הפדרל ריזרב, בהם המושל כריסטופר וולר, נשיא הפד של מיניאפוליס ניל קשקארי ונשיא הפד של פילדלפיה פטריק הרקר, יישאו דברים השבוע. הדברים מגיעים לאחר שיו"ר הפד, ג'רום פאוול, עורר תנודות כשאמר כי המכסים של טראמפ עלולים להאיץ את האינפלציה. המשקיעים יחפשו רמזים לגבי תוואי הריבית, לאחר שהפד שמר על טווח של 4.25%-4.5% במרץ, תוך ציון אי-ודאות כלכלית.  

ביום רביעי יפורסם ה-Beige Book, דוח המסכם את מצב הכלכלה האמריקאית לפני ישיבת הפד ב-6-7 במאי. הדוח עשוי להבהיר כיצד המכסים משפיעים על מגזרים כמו יצור, שירותים וצריכה.


כמו כן, מספר נתונים כלכליים מרכזיים יפורסמו השבוע, עם השלכות על השווקים:  מדד אמון הצרכנים של מישיגן (יום שישי): הדוח הסופי לאפריל צפוי להראות המשך ירידה, לאחר ארבעה חודשים של היחלשות. במרץ, מדד אמון הצרכנים של The Conference Board צנח ל-92.9, הנמוך ביותר מזה 12 שנים, על רקע חששות ממכסים ואינפלציה.   ביום רביעי יתפרסם נתון מכירות בתים חדשים (יום רביעי): נתוני מרץ יצביעו על מצב שוק הדיור, שמתמודד עם מחירים גבוהים והיצע מוגבל. קבלנים מסתמכים על תמריצים כדי למשוך קונים.  עוד ביום רביעי -  מדד PMI: נתוני "פלאש" של S&P Global לאפריל יחשפו את השפעת המכסים על היצור והשירותים. בחמישי יתפרסמו נתוני הזמנות מוצרים בני-קיימא שיראו כיצד מגזר היצור מתמודד עם עלויות גבוהות עקב מכסים.  

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מלחמת הסכר זה לא לשבוע..זה לשנה לפחות (ל"ת)
    בא 20/04/2025 16:17
    הגב לתגובה זו