
בנק אוף אמריקה בדוחות טובים, אבל "אנחנו עלולים להתמודד עם כלכלה משתנה"
בריאן מויניהאן, יו"ר ומנכ"ל בנק אוף אמריקה - "תנודתיות השווקים מגדילה את הרווחים שלנו ממסחר"
"הלקוחות העסקיים שלנו מתפקדים היטב והצרכנים הראו חוסן", הכריז בריאן מויניהאן, יו"ר ומנכ"ל בנק אוף אמריקה, עם פרסום הדוחות הרבעוניים של הבנק לרבעון הראשון של 2025. מויניהאן לא התעלם מהאתגרים, והודה כי "אנחנו עלולים להתמודד עם כלכלה משתנה בעתיד", רמז לאי-הוודאות שמגיעה עם מדיניות הסחר החדשה.
בנק אוף אמריקה, השני בגודלו בארצות הברית, ממשיך להשתפר בתוצאות - דיווח על רווח נקי של 7.4 מיליארד דולר ברבעון הראשון, עלייה של 11% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח למניה עמד על 0.90 דולר, מעל לתחזיות האנליסטים שציפו ל-0.82 דולר, וההכנסות הכוללות הגיעו ל-27.37 מיליארד דולר, לעומת ציפיות של 26.8 מיליארד דולר. התוצאות האלה הובילו לעלייה של כ-2% במניית הבנק (BAC) במסחר המוקדם, כאשר היא נסגרה ב-36.67 דולר ב-14 באפריל, וזינקה עוד 1.77% ל-37.32 דולר לפני פתיחת המסחר ביום הדוחות.
הכוכב האמיתי של הרבעון היה תחום המסחר. הכנסות ממכירות ומסחר קפצו ב-9% ל-5.66 מיליארד דולר, הסכום הגבוה ביותר בעשור האחרון. במיוחד בלט המסחר במניות, שהכניס 2.2 מיליארד דולר – שיא רבעוני – עם עלייה של 17% לעומת השנה הקודמת. "תנודתיות השווקים יצרה הזדמנויות משמעותיות עבור צוותי המסחר שלנו", אמר מויניהאן, והוסיף כי "ראינו עלייה בכל מקורות ההכנסה, מה שמציב אותנו במצב חזק לקראת המשך השנה".
הכנסות הריבית הסתכמו ב-14.6 מיליארד דולר, בהתאם לתחזיות הבנק. מויניהאן הדגיש כי "אנחנו מאמינים שנמשיך במסלול הזה של צמיחה בהכנסות הריבית", והבנק אישר את התחזית השנתית שלו להגיע ל-15.5 עד 15.7 מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2025.
- אחרי עלייה של 16% השנה - האנליסטים שרואים אפסייד של עוד 11% בזהב
- "המניות באירופה מתמחרות תרחיש אופטימי מדי"
עמלות הבנקאות ההשקעתית ירדו ב-3% ל-1.52 מיליארד דולר, כיוון שחברות נקטו משנה זהירות בעסקאות חדשות על רקע אי-הוודאות סביב תעריפי טראמפ. בנוסף, הבנק הגדיל את ההפרשות להפסדי אשראי ל-1.48 מיליארד דולר, עלייה של 12% לעומת השנה הקודמת, כהכנה לתנאי אשראי שעלולים להחמיר.
אופטימיות זהירה על רקע שינויים
בריאן מויניהאן, שמוביל את בנק אוף אמריקה מאז 2010, הציג תמונה של בנק שמתמודד בהצלחה עם אתגרים, אך לא מתעלם מהסיכונים. "הצרכן ממשיך להיות חזק, וזה אמור לבשר טובות לכלכלה", אמר בראיון ל-CNBC כבר במרץ 2025, והוסיף כי "אנחנו לא מדברים על מה עלול לקרות, אלא על מה שקורה עכשיו. הצרכן ממשיך להוציא כסף די חזק בתחילת השנה הזו". הוא ציין כי הצמיחה בתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) צפויה להאט מ-3% ל-2%, אך הדגיש כי "צמיחה של 2% היא צמיחה טרנדית. זה מה שכולנו ניסינו להגיע אליו במשך 10 או 15 שנים מאז המשבר הפיננסי".
תעריפי המכס שהטיל טראמפ, כולל 25% על יבוא מקנדה ומקסיקו והגדלת המכסים על סין, יצרו סביבה דואלית עבור בנקים כמו בנק אוף אמריקה. מצד אחד, התנודתיות בשווקים הגבירה את פעילות המסחר, כאשר משקיעים ניסו לנצל את השינויים במחירי המניות והמטבעות. מצד שני, התעריפים עוררו חששות לגבי האטה כלכלית, כאשר חברות דחו עסקאות והשקעות חדשות. מויניהאן התייחס לכך: "חלק מהתעריפים האגרסיביים יותר עדיין נמצאים תחת בחינה. אנחנו צריכים לראות איך הם יתפתחו לפני שנוכל להעריך את ההשפעה המלאה".
- "פלנטיר בדרך לשבור שיא חדש"; ומה חושבים רוב האנליסטים?
- למה טראמפ יצליח לממש את תוכניתו ואיזו מניה יכולה לעוף לחלל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בנקים אחרים, כמו JPMorgan Chase, Goldman Sachs ו-Morgan Stanley, דיווחו גם הם על זינוק בהכנסות ממסחר, אך סבלו מירידות בעמלות בנקאות ההשקעות. לדוגמה, JPMorgan רשם עלייה של 12% בהכנסות ממסחר, אך עמלות ההשקעות שלו ירדו ב-4%.
השוואה לתעשייה
בנק אוף אמריקה לא היה כאמור היחיד שהפיק תועלת מהתנודתיות. גולדן זאקס דיווח על עלייה של 44% בעמלות בנקאות ההשקעות ברבעון הרביעי של 2024, אך ראה האטה מסוימת ברבעון הראשון של 2025. סיטיגרופ שדיווחה על הכנסות מסחר חזקות, הזהירה כי תעריפי טראמפ עלולים להגדיל את האינפלציה ולהוביל להעלאות ריבית נוספות. וולס פארגו, לעומת זאת, דיווח על צמיחה מתונה יותר, עם דגש על שיפור תיק ההלוואות.
מויניהאן התייחס לתחרות בתעשייה: "אנחנו רואים צמיחה מהירה יותר בהלוואות בהשוואה לממוצע בתעשייה. זה נובע מהיכולת שלנו להביא את כל החברה לכל לקוח או לקוחה". הוא גם הדגיש את החשיבות של חדשנות: "השקענו מעל 30 מיליארד דולר בטכנולוגיה בעשור האחרון, מה שמאפשר לנו לספק מוצרים ושירותים דיגיטליים שמשפרים את חוויית הלקוח".
"אנחנו לא מדברים על מה עלול לקרות, אלא על מה שקורה עכשיו", חזר מויניהאן על המנטרה שלו, והוסיף כי "הצרכן ממשיך להוציא כסף די חזק". עם זאת, מויניהאן הזהיר כי "התעריפים עלולים להשפיע על ההוצאות הצרכניות אם יייקרו את הסחורות באופן משמעותי", אך הביע תקווה כי הכלכלה תסתגל. הוא גם התייחס למדיניות המוניטרית: "הפדרל ריזרב כנראה יהיה זהיר לגבי הורדת ריבית, כי הם לא יודעים מה תהיה ההשפעה של התעריפים. עדיף לשמור על ריבית ריאלית קרובה ל-3%".