אגוד: אג"ח צמוד בתשואה של 4.2% - יכול להיות כדאי

באפיק השקלי הם מזהירים לגבי השקעה במח"מ שבין שנתיים ל-3 שנים בשילוב עם השחר הארוך 2682, במיוחד לאור צמצום פערי התשואה של אג"ח
חזי שטרנליכט |

בסקירתם את שווקי האג"ח הסולדיים, מציינים כלכלני בנק אגוד כי באפיק השקלי הצמוד למדד המחירים לצרכן, לא נרשם בשבוע שעבר שינוי בעקום התשואות. הוא נשאר כמעט ללא שינוי. יציבות העקום נמשכה ונבעה מחד מהפסקת ציפיות המשקיעים להורדת ריבית נוספת וסיכון העלאת ריבית בנק ישראל עוד השנה.

מנגד היא נמשכה מהמחסור בצמודים ממשלתיים עקב הפחתת גיוסי הממשלה מהשוק המקומי ומהצפי לרמות אינפלציה גבוהות יחסית בעתיד עם התחזקות צפויה של הדולר וצמיחה במשק. כרגע נראה לכלכלנים כי צמודי מדד עם תשואות של 4.2% יכולה להיות השקעה כדאית.

באפיק השקלי מסבירים בבנק אגוד כי בשבוע שעבר ירד עקום התשואות לכל אורכו. ירידה זו בתשואות הינה על רקע ירידת התשואות בארה"ב בשבוע האחרון. הכלכלנים מציינים את המגמה של עליית הריבית הקצרה על הדולר בארה"ב, אפשרות התחזקות הדולר מול מטבעות אחרים בעולם, בעקבות כוונת הממשל האמריקני לטפל בגירעונות המסחרי והתקציבי, אשר יכולה להביא להמשך עליית עקום התשואות בט"ק.

לכן הם מעריכים כי יש לנקוט זהירות בהשקעה באפיק זה - במח"מ של כ- 2-3 שנים בשילוב עם השחר הארוך 2682, במיוחד לאור צמצום פערי התשואה של אג"ח ל- 10 שנים ל-2.26% בין שחר 2682 בתשואה של 6.21% לעומת 3.95% ממשלתי ארה"ב. ובנוסף, לרכוש גילונים.

מנגד הדולר עוד יכול להיחלש בעולם אם הבנקים המרכזיים בעולם יחליטו לגוון את מטבע ההשקעות שלהם ואז אפשרי להימצא במח"מ ארוך יותר בשילוב עם הגנות דולריות באמצעות רכישת אג"ח חברות בדרוג דומה למדינת ישראל.

לגבי האג"ח האמריקני (10 שנים) מסבירים באגוד כי עם הציפייה להתאוששות כלכלית ממושכת בארה"ב עלו התשואות עד לרמה של 4.60% במהלך חודש יולי 2004 כאשר לאחריו הגיע תיקון של רכישות אג"ח, במקביל להיחלשות הציפיות להתאוששות מהותית וארוכת טווח של הכלכלה האמריקאית שלוותה בירידת תשואות אל מתחת לרמת 4% בסוף אוקטובר.

המשך מגמת עליית הריבית הדולרית בשבעת החודשים האחרונים, עליית מחירי הנפט והציפיות האינפלציוניות, החזירו את התשואות בסוף מרס לכ-4.65%. ברמות גבוהות יחסית אלה במשולב עם נתונים מאכזבים יחסית אשר לקצב הצמיחה בכלכלת ארה"ב ירדו התשואות מתחת ל-4%. לפני שבועיים (3.6.05) הגיעו התשואות במהלך המסחר לרמת שפל של 3.8%, הנמוכה מאז מארס 2004. נכון להיום התשואות הינן סביב ה-3.95%. הערה: אין בסקירה זו משום המלצה לקנות נייר ערך כזה או אחר או למוכרו או לבצע פעולת השקעה כלשהי, והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד וכל האחריות מוטלת עליו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה