הדולר צנח ל-3.476 שקלים: "הזרים והמקומיים מוכרים בהיסטריה"

כך מסר גורם בשוק ל-Bizportal, והוסיף: "פקודות סטופ-לוס רבות נכנסו לתוקף לאחר שבירת ה-3.5 שקלים". הדולר נפל השבוע ב-3.2%
עדי בן ישראל |

הדולר המשיך היום את הנפילה מול השקל ושבר את רמת ה-3.5 שקלים בסערה. המטבע האמריקני איבד 1.6% מול השקל לאחר שבמהלך היום הוא אף ירד ב-3%. בכך, השלים הדולר צניחה של 3.2% השבוע. הסיבה להיחלשות הדולר היא התגברות ההערכות כי בנק ישראל ייאלץ להעלות שוב את הריבית ביום שני הקרוב, כמו גם מכירות מצד הבנקים הזרים.

אתמול צנח הדולר בכ-2% עד שעות הערב המוקדמות, כאשר ל-BIZPORTAL נודע כי למרות שבנק ישראל המשיך לקנות דולרים כרגיל (100 מיליון דולר ביום), בנקים זרים מכרו דולרים ובשל מחזורי המסחר הדלים הגיב הדולר בירידה חדה.

"השוק בהיסטריה", אמר היום גורם בשוק ל-BIZPORTAL. "אתמול הזרים מכרו דולרים וזה לחץ את הדולר למטה. היום, הבנקים המקומיים הצטרפו גם הם למכירות, פקודות סטופ-לוס (stop-loss) רבות נכנסו לתוקף לאחר שבירת ה-3.5 שקלים - והדולר פשוט מתפרק. המשקיעים מבינים כנראה שמה שמחזיק את הדולר זה רק בנק ישראל, והזרים הפסיקו להאמין בהמשך העליות של המטבע האמריקני".

הדולר איבד היום 1.7% ושערו היציג נקבע על 3.476 שקלים, כאשר רק לפני שבוע הוא עמד על 3.59 שקלים. האירו היציג השיל 1.29% ל-5.1539 שקלים.

ביום שני . בשוק מעריכים כי לנגיד סטנלי פישר לא תיוותר ברירה אלא להעלות את הריבית שוב ב-0.25% ל-4.25%, וזאת על מנת להילחם באינפלציה שעומדת היום על 5%. עיקר תשומת הלב יופנה לאיתותים של בנק ישראל לגבי המשך המדיניות המוניטרית, כאשר יש הסבורים כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית מער ל-4.25% ויש המאמינים כי הוא יבצע העלאה נוספת ל-4.5% בהמשך השנה ויעצור כאן.

בשוק המט"ח העולמי החל הדולר לאבד גובה מאתמול בערב לאחר שרוסיה איימה כי מירוץ חימוש חדש ייפתח באירופה במידה וארה"ב אכן תציב מערכת להגנה מפני טילים בפולין. המתיחות הגיאו-פוליטית בין רוסיה לארה"ב הקפיצה את הנפט בכ-5% אל מעל ל-121 דולר לחבית והחלישה את הדולר מול המטבעות המובילים בעולם. עם זאת, הדולר דווקא מתחזק היום מול המטבעות המובילים.

הבנקים הגדולים: הדולר יתחזק מול השקל

כלכלני בנק לאומי מציינים כי היחלשות הדולר לוותה השבוע במחזורים נמוכים, וכי להיחלשות זו אחראים הן הציפיות להעלאת הריבית כאן בארץ והן היחלשותו של הדולר בעולם בשל הצרות המגזר הפיננסים האמריקני.

"פרסומו של מדד יולי, שהיה גבוה מהציפיות, הגביר את ציפיות המשקיעים להעלאת הריבית המקומית בשבוע הבא, מה שיגדיל את פער הריביות בין המשק המקומי לזה האמריקני (לטובת המקומי) ויפעל להתחזקות השקל", אומרים הכלכלנים, אך מדגישים: "רכישות המט"ח שמבצע בנק ישראל בשילוב עם התחזקותו של הדולר בעולם, עשויים לחזק את הדולר מול השקל בטווח הקצר".

גם בבנק הפועלים מציינים את מחזורי המסחר הנמוכים במיוחד שליוו השבוע את שוק המט"ח, כמקובל בחודשי הקיץ. בבנק הפועלים מעריכים כי המסחר בדולר-שקל יושפע בתקופה הקרובה גם מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם.

"יחד עם זאת", מבהירים האנליסטים, "נראה כי התרבו הגורמים התומכים במגמת הפיחות בשער השקל. בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את התרבות הסימנים להאטה כלכלית בישראל, קיטון בעודף בחשבון השוטף, התחזקות הדולר בעולם, ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה