מדד העוצמה היחסית RSI - כיצד לפרש אותו (חלק ד')

מדד העוצמה היחסית עימו ערכנו פגישת היכרות בסדרת הכתבות הקודמות, ניחן במספר תכונות המאפשרות לאתר מבעוד מועד איסוף תנופה או אובדנה, לפני שהדבר מקבל ביטוי בהתנהגות השוק
אייל גורביץ |

מדד העוצמה היחסית עימו ערכנו פגישת היכרות בסדרת הכתבות הקודמות, ניחן במספר תכונות המאפשרות לאתר מבעוד מועד איסוף תנופה או אובדנה, לפני שהדבר מקבל ביטוי בהתנהגות השוק. מדד זה מתאפיין במספר דרכים בהן ניתן לפרשו ובמספר דרכים בהן ניתן לשאוב ממנו מידע. אחת מן הדרכים, הקרויה בעגה המקצועית "סטייה", הוצגה בכתבה הקודמת. דרך נוספת שתוצג בכתבה הנוכחית, לקוחה ישירות מהתנהגות המחירים.

תבניות גרפיות

וולס ווילדר שהגה לפני שנים מ ספר את מדד העוצמה היחסית, הבחין בעובדה ולפיה שבאותו אופן בו מתהוות על גבי גרף המחירים תבניות צ'ארטיסטיות, כך אפשר להבחין בתבניות זהות לחלוטין על גבי מדד העוצמה היחסית. וולס חד העין עט על המציאה כמוצא שלל רב, תיעד וקטלג את התבניות הללו וניסה למדוד ולקבוע את מידת עוצמתן ומשקלן במשוואה הטכנית הקובעת את התוצאה הסופית אליה מכוון הניתוח. כדוגמה טובה אפשר לקחת את תבנית ה"ראש והכתפיים". גם כאן, בדיוק כמו בגרף המחירים, מעידה שבירתו בכיוון מטה של "קו הצוואר" על שינוי מגמה. במקרה הנוכחי, בשימוש הנעשה במדד העוצמה היחסית, מעידה שבירתו של קו הצוואר, במרבית המקרים, על פריצה מקבילה בגרף המחירים. תבניות אחרון אותן אפשר למצוא בגרף מדד העוצמה הן תחתיות ותקרות כפולות, סוגי המשולשים למיניהם ותחתיות ותקרות משולשות. דוגמה מעניינת אפשר לראות בגרף המצורף המייצג את התקופה של ספטמבר – נובמבר 2007.

וכאן אני חייב להכניס את ההסתייגות האישית שלי. מניסיוני הדל, אין פירושו של דבר ששימוש במדד העוצמה היחסית בלבד, יוביל פעם אחר פעם לתוצאה מדויקת שכזו. יש לזכור כי כלי טכני העומד בפני עצמו הוא, בדרך כלל, חסר ערך ממשי. השימוש במגוון כלים המוליכים ומובילים לתוצאה חד משמעית מסייע לקבל תמונה ברורה לגבי מידת עוצמתו של השוק והתרחישים הסבירים לתקופה נתונה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה