ביו-לייט קיבלה אישור לניסוי קליני לאבחון סרטן צוואר הרחם

מטרת הניסוי הינה בחינת טכנולוגיה המפותחת על-ידי זטיק, חברת בת של ביו לייט, לצביעה היסטולוגית וציטולוגית לצורך זיהוי של סרטן צוואר הרחם
שי טופז |

חברת ביו לייט דיווחה היום (ג') כי חברת זטיק טכנולוגיות, חברת בת בבעלותה המלאה, קיבלה אישור ממוסד רפואי בישראל לביצוע ניסוי קליני בבני אדם (אישור ועדת הלסינקי) לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם. מטרת הניסוי הינה בחינת טכנולוגיה המפותחת על-ידי זטיק לצביעה היסטולוגית וציטולוגית לצורך זיהוי של סרטן צוואר הרחם. תוצאות הניסוי צפויות להתקבל במהלך המחצית השנייה של שנת 2008.

במקביל, החברה נערכת לניסוי אבחון מוקדם של סוגי סרטן נוספים. מבחינתה של זטיק, מדובר בהתקדמות הפעילות העסקית שלה בתחום הדיאגנוסטי.

זטיק סיימה במהלך שנת 2007 את תהליך פיתוח הטכנולוגיה לצביעת תאים סרטניים בצורה מבדלת, המאפשרת גם למי שאינו פתולוג מומחה לאתר את תאי הסרטן. הטכנולוגיה אותה פיתחה החברה נבדקה עד כה על מספר סוגי סרטן נפוצים ונמצא כי ניתן לזהות בעזרתה את תאי הסרטן.

ד"ר עדי אלקלס, מנכ"ל זטיק טכנולוגיות, אמר היום: "אנו שבעי רצון על כך, שזטיק הגיעה לשלב היישומי של הטכנולוגיה בתחום הדיאגנוסטיקה, ואנחנו סבורים שהצלחת הניסוי עשויה לסמן תחילתה של מהפכה משמעותית בתחום זיהוי מוקדם של סרטן".

סרטן צוואר הרחם הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים בעולם בקרב נשים. קיים קשר ישיר בין זיהוי מוקדם של המחלה וסיכויי הריפוי, כך שבמקרה של זיהוי מוקדם שיעור הריפוי גבוה משמעותית על פני זיהוי מאוחר.

יצויין, כי מזה עשרות שנים נעשית בדיקה סקר של תאים מצוואר הרחם וצביעתם בניסיון לאיתור מוקדם של המחלה – שיטה זאת הנקראת בדיקת פאפ ( PAP ). האבחון מבוסס על אנליזה מורפולוגית של שינויים קלים בתאים הנבדקים ודורשת מיומנות ומומחיות רבה של הפתולוג הבודק, מה שמגביל את אמינותה ודיוקה. גודל השוק לסקר סרטן צוואר הרחם, המבוסס כיום בעיקר על בדיקות הפאפ, מגיע למעל למיליארד דולר בארה"ב בלבד. קיימות היום גם בדיקות חדשות לאיתור גורם המחלה אך הן יקרות מאוד, אינן די ספציפיות ומורכבות.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה