אוגוסט 2007; מס' דורשי עבודה קטן ב-9% לעומת החודש המקביל אשתקד

למרות זאת, עומק האבטלה עדיין מדאיג ונראה כי יכולתם של אנשים מבוגרים (+50) למצוא עבודה הולכת ופוחתת; 25% מתוך דורשי העבודה מגיעים מיישובים ערביים
רויטל תפילין |

בחודש אוגוסט הסתכם מספרם של דורשי העבודה ב- 203.1 אלף ולאחר ניכויי עונתי הגיע ל-194.8 אלף, ירידה בשיעור של 5.5% במספרם הכללי של דורשי העבודה בהשוואה לחודש קודם וירידה של כמעט 9% לעומת החודש המקביל אשתקד. את מספר דורשי העבודה הגבוה ביותר רשמה העיר ירושלים עם 10,333 דורשי עבודה ונראה כי כמעט 25% מדורשי העבודה מגיעים מיישובים ערביים.

למרות הירידה במספר דורשי העבודה נראה כי עומק האבטלה עדיין גדול, כלומר מי, שהפך למובטל מתקשה יותר ויותר לחזור למעגל העבודה לאורך השנים. שיעור דורשי העבודה שצברו מעל 270 ימי אבטלה ויותר במשך 12 החודשים האחרונים עומד על 39.6% בחודש אוגוסט ונותר כמעט ללא שינוי לעומת חודש יולי.

ניתוח הנתונים לאורך השנים מראה כי, חלקם של דו"ע הנמצאים בעומק אבטלה מתוך כלל דו"ע נמצא בעליה משיעור של 9.6% בינואר 2002 ל- 39.4% באוגוסט 2007 כלומר למרות שמספר דורשי העבודה קטן, היכולת של המובטלים להיחלץ ממצבם הולכת ופוחתת.

במספרם של דורשי עבודה אקדמאים חלה ירידה בשיעור של 4.2% בחודש אוגוסט 2007 לעומת החודש המקביל אשתקד לאחר ניכויי עונתי. במספרם של תובעי הבטחת הכנסה חלה ירידה בשיעור של9.2% ובמספרם של דורשי עבודה שהינם אקדמאים ואינם תובעי ה"ה חלה ירידה בשיעור של 9.7%.

מנתוני המגמה עולה, כי בחודש אוגוסט חלה ירידה בשיעור של 0.4% במספר המובטלים (שצברו מעל 2 ימי אבטלה) בהשוואה לחודש קודם ומספרם הסתכם ב-181.2 אלף. עם זאת, מסתמנת מגמה עלייה במספרם ובחלקם של דורשי עבודה מבוגרים (50+).

אסתר דומיניסיני, מנכ"ל שירות התעסוקה: "אין ספק כי הנתונים בחודש אוגוסט הינם תולדה של הצמיחה במשק. עם זאת, יש לדעת כי הצמיחה עדיין לא חלחלה לכל השכבות והאזורים. נדרשות פעולות להסרת החסמים תעסוקתיים בכדי שהצמיחה תגיע גם לפריפריה ולאוכלוסיות שאינן בשוק העבודה."

*דורש עבודה – תושב ישראל שפנה ללשכות שרות התעסוקה באזור מגוריו, לצורך חיפוש עבודה, לפחות פעם אחת בחודש הדיווח.

*מובטלים – דורשי עבודה שצברו מעל 2 ימי אבטלה במשך החודש

*נתונים מנוכי עונתיות – על סדרת הנתונים המקוריים מבוצע ניכוי השפעות עונתיות, חגים וימי פעילות. כך שההשוואה בין החודשים השונים אינה מושפעת מגורמים אלה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה