כלכלני אגוד: "משבר האשראי לא חלף נדרשת גישה דפנסיבית"
השבוע האחרון באחד העם התאפיין בציפייה של המשקיעים להחלטה בגין ריבית הפד והתגובה להחלטתו הלא ציפוייה של בן ברנני להוריד את הריבית ב-0.5%, מעל למצופה. בסיכום שבועי מדד המעו"ף הוסיף כ-4% , מדד ת"א 100 עלה ב-3.25%, אך את העלייה המרשימה ביותר רשם מדד הבנקים שזינק ב-8%.
מבנק אגוד נמסר, כי החלטת יו"ר הפד התקבלה על רקע החששות כי המשבר בשוק משכנתאות הסאבפריים, הצובר תאוצה בחודשים האחרונים יוביל למיתון ויהווה איום גבוה יותר מהאינפלציה. "שתי דוגמאות מוחשיות לאיום זה ניתן לראות בהזרמת מימון חירום של הבנק המרכזי בבריטניה לבנק המשכנתאות השלישי בגודלו בבריטניה, שסבל מ"משבר נזילות קשה" כתוצאה ממשיכות יתר של לקוחות הבנק וכן אזהרת הרווי לרבעון השלישי, שפרסם בנק ההשקעות מריל לינץ' עקב שערוך ניירות ערך מסוכנים שנקשרו למשבר המשכנתאות".
עוד נמסר, כי הורדת הריבית באה לאחר מס' צעדים שבהם נקט הפד בחודשים האחרונים הכוללים הזרמה של מאות מיליארדי דולרים והורדת ריבית הניכיון בכחצי אחוז (ריבית הפד נותרה ללא שינוי מאז יוני 2006 ) ומספר אינדיקאטורים כלכליים מעורבים, שליליים בעיקר, שהתפרסמו לאחרונה בארה"ב, ובהם: האטה בשוק העבודה עם ירידה מפתיעה במספר המועסקים, האטה חריפה בשוק הדיור, שיא במלאי הדירות שנותרו למכירה וירידה במחירי הבתים, עליה בהיקף המכירות הקמעונאיות וצמצום הגרעון השוטף האמריקאי. ברבעון השני. עם זאת, הדגיש יושב ראש הפד בן ברננקי, כי האינפלציה עדיין מהווה איום וכי מחנק האשראי ימשיך ויכביד על הצמיחה הכלכלית.
במבט לעתיד
לסיכום אומרים כלכלני אגוד, כי התנודתיות שאפיינה לאחרונה את המסחר בשווקים טומנת בחובה סיכון גבוה מחד והזדמנויות מנגד. המכפילים בשווקים ירדו משמעותית וחברות רבות מדווחות על צמיחה גבוהה ברווחים. מנגד, משבר האשראי והמשבר בשוק הדיור האמריקאי לא חלפו ודורשים גישה דפנסיבית של המשקיעים. בבנק איגוד ממשיכים להמליץ להתרחק מסקטורים מסוכנים כמו חברות נדל"ן וריט ומנגד להתמקד בסקטורים כמו חברות אנרגיה, תרופות, תעשיות ביטחוניות וחברות המחלקות דיבידנד בשיעור גבוה.