הדולר פתח את יום המסחר בירידה של 0.28% אל מול השקל
"כל הסימנים מראים כי המשק הישראלי צומח בקצב מהיר", כך נמסר ע"י סטנלי פישר נגיד הבנק המרכזי. המשך התחזקותו של השקל עשויה להגביל את קצב העלאות הריבית כשיש לזכור שמטרתנו העיקרית היא השגת יעד האינפלציה" הוסיף הנגיד. מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי בסיכומו של חודש אוגוסט רשם השטר הישראלי הופעה מרשימה כשהתחזק מרמות של 4.30-4.35 לאיזורים של 4.1-4.13, פריצת רמת התמיכה המשמעותית 4.1 לכיוון מטה נראית קרובה מאוד ועשויה לשלוח את הצמד לכיוון 4 שקלים לדולר.
הדולר מגלה יציבות אל מול האירו והיין, זאת לאחר שאתמול הצביע סקר הייצור ISM על אינדקס של 52.9 ,קרוב מאוד לצפי של 53.0 ,הנתון נתן דחיפה לבורסה ואף עודד את המשקיעים לקנות את הדולר. למה הדולר לא המשיך להתחזק? "המשקיעים מחפשים סימנים נוספים וצמאים לנתונים כלכליים מכיוונה של ארה"ב, זאת בכדי לקבל תמונה רחבה ככל שניתן על הכלכלה מס' 1 בעולם", כך מוסר לירן קפלוטו, אנליסט בכיר מפינוטק. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.361 אל מול האירו, סביב הרמות של 115.85 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0105 אל מול הסטרלינג.
הערכות הכלכלנים, כי הסיכויים להפחתת ריבית בארה"ב הם 54% בלבד, זאת לקראת פרסום סקירה כלכלית ע"י הפדרל ריזרב בארה"ב. סקירה זו הידועה בשם "ספר הבז'" ועשויה לאותת על סימני חולשה ולהציב את נושא ההאטה בצמיחה תחת אור הזרקורים. מנגד בגוש האירו גוברות ההערכות להעלאת ריבית בכרבע אחוז לרמה של 4.25%, צמצום פער הריביות לטובתו של האירו עשויה להביא לשיפור נוסף במעמדו אל מול הדולר.
ביומן הכלכלי אנו עוקבים מקרוב אחר פרסום סקר הבז' של הבנק המרכזי בארה"ב, הסקר עשוי להצביע על האטה בשוק הדיור והצריכה ובכלל על קצב צמיחה איטי בארה"ב, כמובן שדו"ח מאכזב יחליש את השטר הירוק כנגד העיקריים. "הדולר לא מחזיק מעמד ויש לצפות לירידה במעמדו לאורך חודש ספטמבר", כך נמסר ע"י קוג'י פוקארה אסטרטג מטבעות בכיר מבית השקעות דויטשה שבטוקיו. בקנדה תפורסם החלטת הריבית לחודש ספטמבר, הצפיות הן כי הריבית תשאר ללא שינוי בשיעור של 4.5% . הדולר הקנדי עושה שריר ורושם 4 ימים רצופים של עליות כנגד רוב המטבעות המובילים ויש מקום למהלכים נוספים.
זהב: המתכת הזהובה נסחרת קרוב לשיא של 6 שבועות. זאת בעיקר על רקע קניות זהב פיסי ודחיפה נוספת מכיוון עליות מחירים בסחורות נוספות ובנפט. "הזהב נהנה מעליות בעקבות גידול עונתי בביקוש", כך מוסר היסאקי טסאקה, אנליסט סחורות בכיר מהוג קונג. טכנית ההתנגדות המשמעותית הבאה מתקבלת באיזורים של 690 דולר. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב רמות של 683.50 דולר לאונקייה.
נפט: עם פתיחתה של עונת ההוריקנים באמריקה הנפט פורץ את ה-75 דולר לחבית. ההוריקן "פליקס" זורע חששות בקרב סוחרי הנפט ולמרות שלא פגע באיזור מפרץ הנפט במקסיקו נרשמה עלייה חדש בביקוש שהקפיצה את המחיר ביותר מחצי דולר לרמתו הגבוהה מאז תחילת אוגוסט. "שתי סופות בשבועיים מפספסות את איזור הנפט במקסיקו, אנו לא מוכנים להסתכן יתר על המידה", כך נמסר ע"י סוחר נפט ותיק מקולורדו. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 75.15 דולר לחבית.