טקסטיל סיני שוטף המדינה: 63 מיליון פריטי לבוש בחצי שנה
הטקסטיל הסיני ממשיך "לשטוף" את המדינה בששת החודשים הראשונים של השנה יובאו לארץ כ-63 מיליוני פריטי לבוש מסין - גידול של יותר מ- 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יבוא הטקסטיל מסין הסתכם בחודשים ינואר-יוני 2007 בכ-65 מיליוני דולרים. דבר הגורם לדאגה רבה בקרב היצרנים. כך מסר יוסף שירן, יו"ר איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל תפרון.
באיגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים מציינים, כי בתוך כך, יובאו לארץ מסין במחצית הראשונה של השנה כ-20 מליון חולצות טי - גידול של כ-1.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בסך הכל הסתכם יבוא חולצות הטי מסין במחצית הראשונה של השנה בכ-32.3 מליון דולר, (גידול של כ-12.5% בהיקף הכספי).
יבוא הבגדים לתינוקות מסין הסתכם במחצית הראשונה של השנה בכ-6.5 מליון דולר - בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בכ-4.1 מליון פריטי לבוש. בחודשים ינואר - יוני 2007 יובאו לארץ כ-15.7 מליון גרביים מסין, מהווה גידול של 85% לערך, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יבוא הגרביים מסין הסתכם בחודשים ינואר - יוני השנה בכ-4.4 מליוני דולרים; (גידול של 91%). יבוא התחתונים והפיג'מות מסין גדל בכ-8%, מכ-12.9 מליון דולר במחצית אשתקד, לכ-13.9 מליון דולר במחצית הראשונה של 2007. מדובר בכ-17.6 מליוני תחתונים ופיג'מות. עוד מתברר מבדיקת איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים כי בחודשים ינואר-יוני 2007 יובאו לארץ 276 אלף עניבות מסין, גידול של 4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר ביבוא עניבות מסין בהיקף כספי של כ-311 אלף דולרים, (גידול של 14%).
במחצית הראשונה של השנה יובאו לארץ כ-1.5 מליון חזיות מסין - גידול של כ-25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר ביבוא חזיות בהיקף של כ-1.75 מליון דולר (גידול של 3.5%).
עוד עולה מבדיקת איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים כי במחצית הראשונה של השנה יובאו לארץ מסין 1.8 מליון כפפות - גידול של 200% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר ביבוא כפפות מסין בהיקף של כ-766 אלף דולרים - גידול של כ-64% לעומת התקופה המקבילה אשתקד; במחצית הראשונה של השנה יובאו לארץ מסין כ-245 אלף מעילים - ירידה של 49% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר ביבוא מעילים מסין בהיקף כספי של כ-1.3 מליון דולר.
עוד מתברר מהסקר, כי במחצית הראשונה של 2007 יובאו לארץ מסין כ-1.4 מליון סוודרים - ירידה של כ-21%. מדובר ביבוא סוודרים בהיקף כספי של כ-3.4 מליון דולר.
שירן טוען , כי על שלטונות המכס להתחיל לבצע בדיקות מעמיקות, באמצעות מכון התקנים הישראלי ו/או מכוני בדיקה אחרים למוצרי טקסטיל המיובאים מהמזרח הרחוק בכלל ומסין בפרט. דבר שימנע פגיעה אפשרית בבריאות הציבור ובבטיחותו.. זאת בעקבות הפרסומים לפיהם יצרנים בסין השתמשו בחומר הכימי פורמלדהיד פי 900 מהמותר ביצור בגדי כותנה וצמר. דבר העלול, על פי הפרסומים, לגרום לנזקים בריאותיים.
שירן טוען, כי למרות הפתיחות המרבית הנהוגה בישראל מזה שנים ליבוא חופשי מהעולם כולו, כולל של מוצרי טקסטיל והלבשה, על מדינת ישראל לבצע את הבדיקה הנאותה והדרושה, ואם ישנה סכנה לבריאות הציבור, ולו המועטה ביותר, מן הראוי לטפל בה בדחיפות, ביעילות ובמלוא הרצינות, באמצעות הגורמים האחראים לכך בישראל.
בסך הכל יובאו לארץ (מכל העולם) בששת החודשים הראשונים של השנה 93 מיליון פריטי לבוש וטקסטיל - גידול של כ- 21% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. ההיקף הכספי של יבוא הטקסטיל לארץ הסתכם בששת החודשים הראשונים של השנה בכ-139 מליוני דולרים - גידול של כ-12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בתוך כך הסתכם יבוא הטקסטיל מטורקיה בכ-11.3 מליוני דולרים - גידול של 6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
יבוא הטקסטיל מהמזרח (הודו, נפאל, הונג קונג, סינגפור, טיוון, ויאטנאם, תאילנד ודרום קוריאה (ללא סין) הסתכם בששת החודשים הראשונים של השנה בכ-23.4 מליון דולר - מהווה גידול של כ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.