הדולר זינק 1.027% ושערו היציג נקבע על 4.23 שקל

האירו התחזק ב-0.790% ושערו היציג נקבע על 5.6667 שקל
סיון איזסקו |

במהלך אתמול, המסחר בדולר היה חלש יחסית מול המטבעות העיקריים, אך עיקר תשומת הלב התרכזה בנפילת הדולר מול הפאונד הבריטי. מגמת החלשות הדולר החלה עוד בטרם פירסום פרוטוקול ישיבת הריבית ואף העמיקה בזמן ולאחר הפירסום. באופן מפתיע פילוג ההצבעה בקרב חברי ועדת הריבית הסתכם ב- 5 חברים אשר הצביעו בעד הותרת הריבית על כנה (5.5%) ו-4 החברים הנותרים הצביעו בעד העלאת הריבית.

כזכור, פרוטוקול ישיבת הריבית הקודמת שהתפרסם בבריטניה בחודש שעבר הציג אחידות מוחלטת מצד חברי הוועדה באשר לשער הריבית וכל תשעת חברי הוועדה הצביעו פה אחד נגד השינויים בשער הריבית. באשר לפרסום הפרוטוקול של החודש, הציפיה הייתה לפילוג מתון יחסית של 2 נגד 7 חברים, מצב שבו עדיין הרוב בעד התרת הריבית ללא שינויים. מין הנתונים שזה עתה פורסמו עולה כי הפילוג היה קיצוני אף יותר: 4 נגד 5 לטובת התרת הריבית על כנה, ומשמעות הדבר שאנו עלולים לראות העלאת ריבית מכיוון הבנק האנגלי אולי אף בחודשיים הקרובים.

ידיעה נוספת אשר משכה את תשומת הלב – היא נאומו של של הנרי פאולסון (מזכיר האוצר הפדרלי בארה"ב) אשר התפרסם אתמול ב 15:00.GMT בנאומו התייחס פאולסון בעיקר למטבע הסיני ובמערכת היחסים בין כלכלת סין וארה"ב.

בהתייחסו לכלכלת ארה"ב פאולסון הדגיש כי כלכלת ארה"ב חזקה והצעדים הננקטים להכלת האינפלציה אכן מסתמנים כיעילים. הראיה לכך היא חידוש העיסקאות במגזר העסקי וההוצאות הכלליות ההולכות וגוברות של הציבור האמריקאי.

מפורקס יארד נמסר, כי מאזן המסחר השוויצי התפרסם בנתונים גבוהים מין הצפוי, אך מטבע הדברים השפעתו של מדד זה הינה השפעה מוגבלת בלבד על האירו ועל אחת כמה וכמה על הדולר.

המדד המוביל של ארה"ב הצפוי להתפרסם במהלך היום, עתיד להציג נתונים חזקים בהרבה בהשוואה לחודש הקודם, אך רוב מרכיבי המדד התפרסמו כבר מוקדם יותר במסגרות שונות ואין הם מהווים גורם הפתעה כלשהו עבור צרכני החדשות. מכאן שגם כאן לא צפויה השפעה ממשית על רמת המסחר במטבע האמריקאי.

מדד ייצרני פילדלפיה עתיד להתפרסם בשעה GMT17:00 ולהיות לחדשה החותמת את יום המסחר בשווקים. עלפי הצפי, גם מדד זה אמור להציג נתונים חזקים בהרבה 7.5, מאלה שהתפרסמו בחודש שעבר 4.2. מדד זה אמנם מודד את פרמטרים שונים בקרב ייצרני פילדלפיה בלבד, אך בעודו מתפרסם זמן קצר לפני פרסום מדד היצרנים הכללי בארה"ב – הוא מהווה אינדיקציה אמינה לגבי המגמה הכללית של השוק האמריקאי.

בסיכומו של דבר ניתן לומר כי המטבע צפוי לשמור על הייציבות בשווקים הבנ"ל ואף ניתן להעריך בזהירות כי הכלכלה האמריקאית תוביל מגמת התחזקות הדרגתית בדולר.

בגזרה המקומית אנו עדים לפיחות בדולר וזאת מכיוון שלאחר פירסום מדד המכירות לצרכן נותר ללא שינוי למרות הצפי לפיחות בו ,האינפלציה בשנה האחרונה עומדת על 1.3%- ונעה בכיוון יעד האינפלציה של בנק ישראל וכתוצאה מזה הציפיות הן לעלייה בצפי אינפלצייה לשנה הבאה מה שגורם לנגזרת הריבית הריאלית להיות נמוכה מידי כל זאת רק מעודד את האפשרות שבנק ישראל יעלה את הריבית בתקופה הקרובה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה