לין מציע לבחון את האגרות לשירותי משרד הבריאות

הציע לשר הבריאות דני נווה, שיבחן גביית אגרה ייעודית מהחברות הנזקקות לשירותי משרד הבריאות, לתקופה קצובה, אשר תממן קליטת כוח-אדם זמני לחיסול הפיגורים
חזי שטרנליכט |

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, הציע לשר הבריאות דני נווה, שיבחן גביית אגרה ייעודית מהחברות הנזקקות לשירותי משרד הבריאות, לתקופה קצובה, אשר תממן קליטת כוח-אדם זמני לחיסול הפיגורים באותן יחידות במשרד הבריאות שעוסקות בבדיקה ורישוי מוצרים.

לין טוען כי מהלך זה מנוגד קוטבית להשקפת עולמו והוא מוצע רק על שום הנזק העצום שנגרם לעסקים רבים כתוצאה מהסחבת במתן אישורים. פנייתו נעשתה בעקבות דיון מיוחד עם השר וצמרת משרדו. במסגרת הדיון העלו חברי האיגוד העוסקים ביבוא, שיווק ויצור של תרופות, ציוד רפואי ודנטלי, תמרוקים, מזון ותוספי תזונה, טענות קשות על הביורוקרטיה והזמן הממושך הכרוך בקבלת רישיונות וביצוע בדיקות שבאחריות המשרד.

לטענת החברים באיגוד בעיות אלה לא נפתרו על אף פניות חוזרות ונשנות לגורמים שונים במשרד הבריאות, כשהתשובה שניתנה היתה תמיד חוסר בכוח אדם.

מפניית לין עולה כי "הנזקים שנגרמים בגלל עיכובים אלה, נאמדים בעשרות מיליוני שקלים. המגזר העסקי הוא לא הנפגע היחיד, גם בתי החולים והציבור הישראלי כולו. מצב זה אף יוצר לישראל תדמית שלילית מול ספקים בחו"ל".

לין מדגים בפנייתו את העיכובים שנגרמים ביחידות שונות במשרד הבריאות. כך למשל בכדי לקבל אישור עבור ציוד רפואי יש להמתין 6 - 8 חודשים. זמן המתנה לקבלת אישורים לתרופות עלה בשנתיים האחרונות מ- 8 חודשים ל- 15 חודשים. זמן ההמתנה לקבלת רישיונות עבור תמרוקים הוא מעל חודשיים. תוספי תזונה - זמן ההמתנה לקבלת רישיונות הוא מעל 7 חודשים ואילו במזון רגיש וייעודי - זמן ההמתנה הוא מעל 6 חודשים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה