איי.בי.איי בהמלצה 'תשואת יתר' לכלכלית ירושלים - שימו לב
בית ההשקעות איי.בי.איי החל היום לסקר את כלכלית ירושלים בהמלצה החמה 'תשואת יתר' במחיר יעד של 10.7 שקלים למניה - אפסייד של 24% על השוק. למבני תעשייה הוענקה המלצה 'תשואת שוק' במחיר יעד של 5.2 שקל למניה - אפסייד של 14% על השוק. אנליסט הנדל"ן של בית ההשקעות, יניב סיילן, כותב כי החברה שהיתה קרובה לפשיטת רגל ושבקושי הצליחה לגייס אג"ח בריבית של 7.5%, בסופו של דבר מציגה את העליות החדות בסקטור ויודעת לגייס בריבית של 2.4%. וזה בסופו של דבר כל הסיפור.
בשנה האחרונה כלכלית ירושלים ריכזה עניין לא מועט לאחר שהיתה קרובה לפשיטת רגל וברקע למאבקי השליטה בחברה. החברה חזרה להתמקד בנדל"ן והשוק חדל להתייחס אל החברה כמי שקרובה לחדלות פרעון, כך כותב סיילן. בעלי המניות העיקריים, דוד פורר וזוהר לוי, הם להערכתו של סיילן המתאימים ביותר להוביל את כלכלית ירושלים קדימה. בשורה התחתונה, כותב סיילן, כי כלכלית ירושלים תמשיך לפעול לצמצום החוב הפיננסי, והיא בדרך להפוך מחברת נדל"ן גלובלית לזו שפועלת מישראל בלבד.
מתחילת השנה מניית כלכלית ירושלים רשמה מהלך עליות של 46% ומבני תעשייה רשמה עליות של 77%. על אף זאת, סיילן כותב כי תמחור החברות עדיין נמוך בהשוואה לחברות המקומיות, בין אם בתשואת נכסים, מכפיל הון עצמי ו-FFO.
ושוב, בשנים האחרונות היה חשש כי כלכלית ירושלים לא סולבנטית, כלומר שאין באפשרותה לפרוע את החוב למזיקי האג"ח. סיילן כותב כי אחת ההשלכות המרכזיות של זה היא כי המשקיעים מתמחרים את שווי הנכסים במחיר נמוך מהשווי בספרים וזאת לאור חשש שבעת מצוקה תזרימית החברה תמכור נכסים במכירת חיסול. "ניתוח התזרים החזוי של קבוצת כלכלית ירושלים לשנתיים הקרובות מעלה כי לחברה מקורות לפרוע את כל התחייבויותיה ללא גיוס חוב או הון נוסף והמצוקה התזרימית ירדה משמעותית. לפחות בטווח הבינוני".
- מבני תעשיה - FFO של 282 מיליון שקל בתשעה חודשים - עליה של 9%
- דודו זבדה - מרואה חשבון אפור לאחד המנהלים המוערכים בשוק ההון
עם זאת, לטענתו, השווי הנמוך שיוחס לכלכלית ירושלים בתחילת השנה, לא נבע מירידה בשווי הנכסים, שכן "השמאי בישראל פחות מעוניין במשבר של מירלנד וסויטלנד, ועל כן שווי הנכס בישראל לא באמת השתנה בערכת השווי".
וסיילן ממשיך: "מזה מספר שנפ הקבוצה נמצאת בהליך אגרסיבי של מימוש נכסים, הקטנת רמת המינוף ומיקוד הפעילות בישראל בלבד. למרות הרבה ספקות החברה מצליחה להציג שיפור עקבי בתוצאות. בעניין הקטנת החוב נרשם קיטון בחוב פיננסי נטו מרמה של 6.1 מיליארד שקל בשנת 2012 ל-2.1 מיליארד שקל בשנת 2016. בעניין מימוש הנכסים", כותב סיילן, "לא רק שהחברה לא מוכרת בהפסד אלא אף מציגה רווח במכירות (בעיקר בישראל)".
סיילן מסייג כי השקעה בקבוצה טומנת סיכון עודף בהשוואה לחברת נדל"ן מניב ישראלית קלאסית. "הקבוצה עדיין בתחילת הדרך של מחזור כל החוב היקר שלה, פורעת חובות היסטוריים בריבית ממוצעת של 5.6% ומגייסת בריביות נמוכות מ-2.6%. בנוסף, ככל שהחברה תציג שיפור בתוצאות היא צפויה לחסוך בעלויות המימון כתוצאה משינוי דירוג וכנגזרת ירידה בריבית של קופון האג"ח".
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עוד נכתב כי כל המהלכים בשנה האחרונה, בשילוב של הגב הפיננסי שמביא עמו דוד פורר, אלו נותנים לחברה את האפשרות לחזור ולעסוק בנדל"ן, כותב סיילן. "תימוכין נוסף לשיפור באיתנות החברה ניתן למצוא בסירוב של הדירקטוריון למכירות 50% מהחזקת כלכלית במשנה תעשייה לזוהר לוי בעסקה שהיתה מזרימה לקופת הקבוצה למעלה מ-600 מיליון שקל".
- 3.מתרסקת - אין לו מושג ירוק (ל"ת)מי זה ? 17/11/2016 20:55הגב לתגובה זו
- 2.יובל 31/10/2016 14:29הגב לתגובה זוכבר בעבר אמרתי לכם כל מי שממליץ על מניה זו או אחרת יש לו אינטרס להגיד את זה ! ולא לשמוע לממליצים ! למה שאם הממליץ היה נביא הוא היה כבר מיזמן מיליונר ! מה לא ככה ? מה אני לא צודק ? ותחשבו על זה !
- 1.השחלה (ל"ת)חחח 31/10/2016 14:17הגב לתגובה זו
- יובל 31/10/2016 14:24הגב לתגובה זוכבר אמרתי בעבר כל מה שממליצים לעשות ההפך ולא לקנות