מקופת אמפל יצאו מתחילת 2012 23.4 מ' ד'; המוסדיים יאשרו הסדר?
חברת אמפל אמריקן שבשליטת יוסי מימן פירסמה היום (ב') את תוצאותיה הכספיות מהן עולה כי ברבעון השני שווי המזומנים ושווי המזומנים שבידי החברה, שנמצאת בהליך של הסדר חוב כבר חודשים ארוכים, נפל ל-30.7 מיליון דולר, ירידה של 23.6 מיליון דולר לעומת סך של 54.3 מיליון דולר שהיה בקופתה בסוף דצמבר 2011. מרבית הכסף, כ-23.4 מיליון דולר עבר לסעיף הוצאות הנהלה וכלליות הכולל גם את ההוצאות בגין החברות הבנות ובהן גדות כימיקלים.
החזקתה העיקרית של אמפל אמריקן היא נתח של 12.5% בחברת EMG המצרית שבאמצעותה הוזרם הגז הטבעי ממצרים מישראל, אך על רקע המהפכה במצרים הופסקה אספקת הגז המצרי לישראל כליל במהלך השנה האחרונה.
החברה דיווחה היום על ירידה של כ-2% בהכנסות הרבעון השני, שהסתכמו ב-139.9 מיליון דולר, לעומת 142.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מרבית ההכנסות של הקבוצה נבעו מהכנסות מפעילות הכימיקלים שירדו ב-11.3% ל-123.8 מיליון דולר. בשורה התחתונה מציגה אמפל הפסד של 3.2 מיליון דולר לבעלי מניותיה ברבעון השני של 2012 לעומת הפסד של 39.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
נזכיר כי ברבעון הראשון של השנה דיווחה אמפל אמריקן על מעבר להפסד של 215 מיליון דולר לאחר שמחקה את כל ההשקעה ב-EMG. לדוחות החברה צורפה אזהרת "עסק חי".
הסדר החוב מגיע לישורת האחרונה
היום צפויה להתקבל באסיפות מחזיקי האג"ח של אמפל ההכרעה אם לקבל את הסדר החוב שכולל דחיית תשלומי הקרן בשנתיים, או לא. הסדר החוב הגרוע שמציע מימן שיותיר את מי שהזרים לו הון שאיפשר לו לרכוש את חלקו ב-EMG כמעט ללא גרוש, מהווה מבחן בוחן לאופן בו מתנהלים הגופים המוסדיים בבואם להגן על האינטרסים של המשקיעים דרכם.
אמפל נמצאת בישורת הסופית של המהלך להסדר חובותיה שנאמדים בכ-850 מיליון שקל, מול נושי האג"ח ובראשם הגופים המוסדיים המייצגים את הציבור הרחב. אגרות החוב של אמפל נסחרות בתשואה לא רלוונטית של כ-1,000%. מחיר המניה עצמה משקף לה שווי של כ-35 מיליון שקל בלבד. נזכיר כי בימים הטובים כשהגז עוד זרם ממצרים לישראל נסחרה החברה לפי שווי של כ-1.7 מיליארד שקל.
חברת היעוץ למוסדיים, אנטרופי זיעזעה בתקופה האחרונה את השוק וגררה ביקורת נוקבת כאשר הפכה את החלטתה בעניין הסדר החוב באמפל. אנטרופי שהתנגדה נחרצות להסדר המוצע, עשתה סיבוב פרסה ועתה היא ממליצה למשקיעים המוסדיים לתמוך בהסדר החוב. לטענת המנכ"לית של חברת היעוץ היא קיבלה אינפורמציה חדשה מהחברה שגרמה לה לשנות את המלצתה.
בתי ההשקעות פסגות ומיטב עומדים בראש המתנגדים להסדר החוב, והיום הפתיעה מנורה מבטחים שעברה לצד המתנגדים להסדר. כלל פיננסים עדיין תומכת בהסדר.