יאיר נחמד נאייקס
צילום: דויד זיסר

נאייקס מפטרת 70 עובדים כחלק מהתייעלות - 55 מתוכם בישראל

רוב מהמפוטרים מישראל, לחברה כ-1,200 עובדים ברחבי העולם; המהלך מגיע לאחר תקופה של צמיחה מהירה ורכישות

אביחי טדסה |

נאייקס נאייקס -5.34%   הודיעה על פיטורים של כ-70 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 55 בישראל. מדובר במהלך שמטרתו ייעול תפעולי, לאחר תקופה של התרחבות מואצת ורכישות אסטרטגיות שביצעה החברה בשנים האחרונות. מהחברה נמסר כי "המהלך נובע מהצורך לייעל את מבנה החברה בעקבות ההתרחבות שחלה בה בשנים האחרונות, לרבות רכישות שביצעה, אשר יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים - וכהמשך לניהול אחראי של ההוצאות, ושמירה על מבנה תפעולי יעיל".


למרות הצעדים הקשים, נאייקס מציגה שיפור ניכר בביצועים. ברבעון הראשון של 2025 רשמה החברה הכנסות של 81.1 מיליון דולר – עלייה של 27% לעומת התקופה המקבילה. אמנם מדובר בתוצאה מעט מתחת לציפיות האנליסטים שעמדו על 85 מיליון דולר, אך בשורת הרווח הנקי חל שיפור ניכר: החברה עברה לרווח נקי של 1.1 מיליון דולר לעומת הפסד של 5 מיליון דולר ברבעון המקביל. שיעור הרווח הגולמי טיפס ל-49.2%, בעיקר בזכות שיפור בתנאי הסליקה, תמהיל מוצרים איכותי יותר, והתייעלות בשרשרת האספקה.


בשיחה שערכנו לאחר הרבעון הראשון עם מנכ"ל ויו"ר נאייקס, יאיר נחמד, הוא הדגיש כי: "החברה הגיעה לרווחיות גולמית שמעולם לא ראינו, וכל דולר של צמיחה מייצר שיפור ברור בשורה התחתונה. אנחנו משתפרים רבעון אחרי רבעון, וה-EBITDA המתואם קפץ בכמעט 6 מיליון דולר". נחמד מתאר את האסטרטגיה של נאייקס כשילוב של צמיחה אורגנית, הרחבת ערוצי ההפצה ושאיפה להפוך למוקד שירותים פיננסיים גלובלי. "כל לקוח של נאייקס הוא פוטנציאל למרכז פיננסי. נוכל להעניק לו לא רק שירותי סליקה, אלא גם תהליכים כמו Embedded Banking - עם מוצרים פיננסיים משלנו שיתחרו בשירותים הבנקאיים המסורתיים".


שווי השוק של נאייקס עומד על כ-5.96 מיליארד שקל, מניית החברה עלתה מתחילת השנה בכ-52%, ובמהלך 12 החודשים האחרונים זינקה במעל 100%. ההון העצמי של נאייקס מסתכם בכ-672 מיליון שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה