יאיר נחמד נאייקס
צילום: דויד זיסר
ראיון

יאיר נחמד: "הגענו לשיא ברווחיות - אני אופטימי לעתיד"

מנכ"ל ויו"ר נאייקס, יאיר נחמד לאחר הדוחות הרבעון הראשון שהחברה הציגה גידול של 27% בהכנסות ל-81.1 מיליון דולר;  "הצמיחה לא נעצרת - כל שנה אנחנו משתפרים בתהליך הרווחיות"

אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה נאייקס יאיר נחמד

ברבעון הראשון של 2025, נאייקס הציגה גידול של 27% בהכנסות שהסתכמו בכ-81.1 מיליון דולר. למרות שהחברה פספסה את תחזית האנליסטים להכנסות של 85 מיליון דולר, הרווח הנקי השתפר משמעותית והסתכם ב-7.2 מיליון דולר, בנטרול הרווח החד-פעמי שנבע מרכישת השליטה ב-Tigapo. הרווח הנקי עמד על 1.1 מיליון דולר, שיפור לעומת הפסד נקי של 5 מיליון דולר. בשיחה עם יאיר נחמד, מנכ"ל ויו"ר החברה, הוא מדבר על הצמיחה המתמשכת, האתגרים שבדרך והחזון להרחבת הפעילות הפיננסית של נאייקס.


"הרבעון היה מעולה, אנחנו באים ממקום של קצת יותר מ-20 שנה והמשימה שלנו הייתה היא צמיחה עם הלקוחות, הגענו ל-100 אלף לקוחות, כל שנה אנחנו צומחים, זה לא נעצר. אפשר לראות רבעונית שכל הזמן אנחנו משתפרים בתהליך הרווחיות, הגענו לשיא שמעולם לא היינו ברווחיות הגולמית. מכל דולר שאנחנו צומחים 30% יורד לשורה התחתונה, ואפשר לראות שהשורה התחתונה משופרת מאוד, אם מסתכלים ב-EBITDA המתואם, קרוב לתוספת של 6 מיליון דולר רבעון מול רבעון, הרווחיות תלך ותטפס, זה הולך ומתחזק אני מאוד אופטימי לעתיד שלנו".


הכנסות חוזרות הפכו למרכיב קריטי במודל העסקי של נאייקס, והן מהוות כיום כ-77% מסך ההכנסות - גידול של כ-35% מהרבעון המקביל אשתקד. לדברי נחמד, המגמה החיובית נובעת ממערכת יחסים חזקה עם סולקים ועם מפיצים של נאייקס, שממשיכים להתרחב בעולמות ה-unattended וה-attended. "כל חברה שעושה סקייל ומגיעה למימדים כאלה, תלויה בערוצי הפצה. נאייקס נמצאת במערכת יחסים חזקה עם סולקים ועם מפיצים כי הם גם נהנים מהסליקה, וגם עם שותפים עסקיים בתחומי המכונות. אנחנו עושים דיגיטציה מלאה לכל התהליך בין היצרן המקור לבין היחידה שמגיעה ללקוח. השותפים, יחד עם הנוכחות הדיגיטלית והמותג החזק שלנו, מייצרים ביקושים שעולים כל הזמן", מסביר נחמד.


בהמשך לדוחות שפרסמה החברה, ג'פריס העלו את מחיר היעד למניית נאייקס ל-167 שקל ושמרו על המלצת "קנייה", בעקבות הערכה כי המגמות החיוביות בצמיחת החברה יימשכו לאורך 2025. לדבריהם, נאייקס מדווחת על ביטחון גובר בצמיחת ההכנסות, בעיקר בזכות השתתפות בתערוכות בסין, ארה"ב ואירופה, שמחזקות את הביקוש למכשירי תשלום אוטומטיים (POS) ופתרונות לרכבים חשמליים (EV). ג'פריס צופים שיפור במרווחים כתוצאה מייעול תהליכי עיבוד ותפעול, כאשר שיתוף הפעולה עם חברת התשלומים Adyen צפוי להפחית עלויות ולשפר את המרווח הגולמי. האנליסטים של ג'פריס ציינו: "בעוד שהאצת ההכנסות היא גורם חיובי, אנו מאמינים כי אופטימיזציית המרווח הגולמי ושליטה בהוצאות הן המניעים המרכזיים לשיפור המרווחים של נאייקס בשנת 2025".



לצד הצמיחה המרשימה, נאייקס מתמודדת גם עם אתגרים תפעוליים הקשורים לערוצי ההפצה והיכולת למצות את הפוטנציאל הגלובלי. נחמד מדגיש כי האתגר המרכזי הוא למקסם את היכולת של כל ערוץ הפצה להגיע למלוא הפוטנציאל שלו. "האתגרים המהותיים הם בערוצי ההפצה - שכל ערוצי ההפצה יגיעו למלוא היכולת. יש עוד הרבה מקום של צמיחה, ולכן אנחנו אופטימיים. עדיין לא מיצינו את זה, אין הרבה שיכולים לעשות את זה בקנה מידה כזה. השוק עצום, ואנחנו נמצאים בעמדה חזקה כי קל לעשות איתנו עסקים. אחד היתרונות שלנו הוא בחיבור הגלובלי עם סולקים רבים, שמאפשרים לנו גמישות מקסימלית", אומר נחמד.


כחלק מהאסטרטגיה של נאייקס, הרכשת הלקוחות מתבצעת באופן שממזער עלויות משמעותית. נחמד מציין כי המודל העסקי של החברה מאפשר הרכשת לקוחות בעלות אפסית, במיוחד כשמדובר בלקוחות שמגיעים דרך יצרני מכונות. "כשאנחנו הולכים ליצרן שמוכר כמות גדולה של מכונות, עלות הרכשת הלקוח היא למעשה אפס. הלקוח מתגלה לנו דיגיטלית לאחר שרכש מכונה עם היחידה שלנו. מעבר לכך, השילוב בין הדומיננטיות הדיגיטלית שלנו להופעה קבועה במנועי חיפוש מביא לכך שאנחנו לא צריכים להשקיע הרבה מאמצים כדי לקבל ביקושים גבוהים".


פרט להתרחבות הגלובאלית, יש תחומים סינרגטיים לפעילות הנוכחית שלכם שתוכל להציף ערך בעתיד?


"כן, צריך לזכור שצריך לראות את הלקוח בעיניים של חברת פיימנט, חברה שמטפלת בכספים בין הצרכן שרכש מוצר ואנחנו שמקבלים תשלום ואנחנו מעבירים את זה ללקוח, לבין העברת התשלום ללקוח, שבעצם הלקוח קיבל את הכסף, יש תהליך מעגלי שנקרא pay in, ו-pay out. הכל עובר דרכנו כי אנחנו מוסד פיננסי, ה-PAY OUT כרוך גם ברמה של העברת כספים ללקוח, גם בקצב ובמהירות אבל גם שם יש תהליך שנקרא "Embedded banking", שנותן ללקוחות את כל המערכת התפעולית הפיננסית שמאפשרת לו לקבל מיד לקבל את הכספים ובעתיד לקבל תהליכים פיננסים מנאייקס, שבעצם מתחרים או לוקחים לבנקים את הביזנס – במקום שהכסף ינחת בבנק, הוא ינחת במוצר פיננסי של נאייקס תחת רגולציה בנקאית".

קיראו עוד ב"שוק ההון"


יאיר מוסיף, "נבנה ללקוח את האפשרות לראות את הכסף שלו בצורה ברורה במוצר שלנו, הוא לא יצטרך שהכסף יגיע לבנק, ובלחיצת כפתור יוכל לבקש הלוואה ואז יקבל חיווי מיידי לגבי האפשרויות. אני רגיש לכמות הלקוחות שמצטרפים, כי בעצם כל לקוח של נאייקס הוא מרכז פיננסי. נוכל להעניק ללקוח ערך גדול לא רק ברמה של השירותים, אלא גם תהליכים אופרטיביים מול הרכישות והקניות שלו, וההלוואות שיצטרך. אנחנו נתווך גורמים שיוכלו לתת לו את הכסף".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    לא משקיע 14/05/2025 13:08
    הגב לתגובה זו
    מחברה בשווי של 5 מיליארד שקלים אפשר לצפות להרוויח הרבה יותר ממיליון דולר