אלי דמרי מנכל עשות; קרדיט: עשותאלי דמרי מנכל עשות; קרדיט: עשות
דוחות

עשות: ההכנסות עלו ב-25% ל-121.5 מ' שקל; הרווחיות התייצבה

הרווחיות הגולמית של עשות ברבעון הראשון עמדה על שיעור של כ-21.3% אחרי שברבעון הקודם המשקיעים התאכזבו מרווחיות של 20.3%; שיעור הרווח הנקי מהמכירות היה 12.1% - לעומת 14% ברבעון המקביל; הצבר עלה ל-1.9 מיליארד שקל לעומת 1.7 מיליארד שקל ברבעון הקודם - האם המניה יקרה מדי?

רוי שיינמן | (1)
נושאים בכתבה עשות אלי דמרי

עשות אשקלון עשות 3.66%   שבשליטת קרן פימי (84%) דיווחה על הכנסות של כ-121.5 מיליון שקל לעומת כ-97.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-25%. הרווח הגולמי הסתכם ברבעון הראשון בכ-25.9 מיליון שקל והיווה כ-21.3% מההכנסות, לעומת כ-21.3 מיליון שקל אשתקד שהיוו כ-21.8% מההכנסות - גידול של כ-22%. הרווח התפעולי ברבעון הראשון הסתכם בכ-18.5 מיליון שקל והיווה 15.2% מההכנסות, לעומת כ-13.8 מיליון שקל אשתקד שהיוו כ-14.1% מההכנסות - גידול של כ-34%.


הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ-14.7 מיליון שקל והיווה 12.1% מהמכירות, לעומת 13.7 מיליון שקל אשתקד שהיוו 14% מהמכירות - גידול של כ-7%. ה-EBITDA ברבעון הראשון הסתכם בכ-23.3 מיליון שקל לעומת כ-17.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-36%. צבר ההזמנות עלה ל-1.9 מיליארד שקל לעומת 1.7 מיליארד שקל ברבעון הקודם.


"אנו שמחים לסכם רבעון נוסף של צמיחה מואצת בכל הפרמטרים של עשות אשקלון, אשר נובעת בעיקר מגידול בהיקף המכירות בדגש על המגזר התעופתי שנמצא במגמת צמיחה משמעותית, שיפור הסכמים מול לקוחות, המשך שיפור היעילות התפעולית ואיחוד תוצאות אי די סי", מסר אלי דמרי, מנכ"ל עשות. "במהלך שנת 2024 ניכרה מגמה של עליה חדה בכמות ההזמנות שהתקבלה ממשרד הביטחון, בדגש על הזמנות לשיקום ואספקת חלקי חילוף למערכות המיוצרות על ידי החברה ומגמה זו אף צפויה להתעצם בשנת 2025 ואילך.


המלחמה הדגישה את החשיבות הגדולה ליכולות יצור מקומיות ועצמאות יצור מלאה, כולל כושר ויכולות יצור לתמיכה בהגדלת סד"כ הרק"מ ויכולת תמיכה בצרכי משרד הבטחון בשעת חירום. בשל כך, החברה נערכת להגדלה משמעותית של היקפי הפעילות מול משרד הבטחון ופועלת על מנת לעמוד בצרכים המיוחדים, במקביל לתמיכה מלאה בלקוחותיה הבינלאומיים בתחום התעופה של החברה, כולל פעילות להאצת אספקות בהתאם לצרכי הלקוחות השונים. הנהלת עשות עובדת לילות כימים להגדיל את מערך ההסכמים הגלובליים של החברה, על מנת להבטיח את המשך הצמיחה המואצת של החברה בשנים הבאות.


בתוך כך חתמה עשות במהלך הרבעון הראשון על הסכם בהיקף מוערך של 70 מיליון דולר לאספקה של מערכות מורכבות ללקוח שהינו מהחברות המובילות בעולם בתחום התעופה. בנוסף קיבלה עשות עד לתחילת חודש אפריל הזמנות מצטברות ממשרד הביטחון בהיקף של כ-100 מיליון ש״ח לשיקום (MRO), תיקון ואספקת חלקי חילוף לממסרות, מתלים והינעים סופיים. בכך ממשיכה עשות אשקלון לחזק את מעמדה כמובילה עולמית וטכנולוגית בתחומי פעילותה וכספקית איכותית ואמינה ביותר של מערכות מורכבות לפלטפורמות צבאיות ותעופתיות מהשורה הראשונה בארץ ובעולם".


האם מניית עשות יקרה?

עשות, אחת מהחברות הביטחוניות שבלטו מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, נהנית מצבר הזמנות הולך וגדל. החברה מתמחה בייצור חלקים תעופתיים, מערכות לרכב קרבי משוריין ומוצרי מתכת כבדה, ובתקופה האחרונה היא הייתה בין הנהנות העיקריות מהתנופה בתחום הביטחוני. הצבר של עשות עמד בסוף 2022 על 707 מיליון שקל, עלה ל-854 מיליון שקל בסוף 2023, ובדו"חות האחרונים קפץ ל-1.9 מיליארד שקל.


הצמיחה בפעילות באה לידי ביטוי גם במחיר המניה, שזינקה ב-92% במהלך 2024. עם זאת, מתחילת השנה היא איבדה גובה וירדה בכ-3.8%. נכון להיום, עשות נסחרת לפי שווי של כ-1.17 מיליארד שקל, כשהרווח השנתי הנוכחי לפי הרבעון האחרון מוערך ב-58.8 מיליון שקל - מה שמביא את מכפיל הרווח לכ-20. זהו מכפיל שאינו גבוה במונחים של שוק עם צבר כה משמעותי, אך גם לא נמוך במיוחד. כלומר, המשקיעים כבר מתמחרים ציפיות להמשך צמיחה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


אחד הגורמים ללחץ על המניה ברבעון הקודם היה ירידה ברווחיות הגולמית - מ-22.6% ברבעון השלישי ל-20.3% ברביעי, זאת למרות עלייה של כ-8% בהכנסות. אמנם ברבעון הנוכחי ניכרת התייצבות, אך עבור משקיעים שמסתכלים קדימה, היציבות לא מספיקה. הם מצפים למגמת עלייה, שתצדיק את תמחור המניה.


בהנחה שמחזור ההכנסות ימשיך לגדול, נגיד בקצב של 50%, ועדיין נשמור על רמת רווחיות דומה, עשות עשויה להציג רווח שנתי של כ-70 מיליון שקל. גם תרחיש כזה יביא אותה למכפיל של כ-16, עדיין לא "בזול", אבל עם פוטנציאל. אם שולי הרווח ישתפרו יחד עם המחזור, התמונה יכולה להיות חיובית יותר, זה תלוי בשאלה אם עשות תדע למנף את קפיצת הצבר לתוך שורת הרווח.


ועשות כמובן גם תלויה מאוד בהימשכות המלחמה כאן בארץ. היא עדיין נמשכת, אבל יכול להיות שטראמפ יביא לעסקה שתכלול שחרור חטופים והפסקת המלחמה מעל לראש של ישראל, כמו שהוא עשה עם שחרור עידן אלכסנדר וכמו שהוא מדבר עם שאר המנהיגים באזור ללא התערבות ישראל, כולל עם איראן. עם צפויה כאן מלחמה ממושכת יכול להיות שעשות תצדיק את המחיר, אם לא, זה סימן שאלה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    החברה לא צומחת אורגנית זה הכל מהרכישה של IDC (ל"ת)
    אנונימי 18/05/2025 15:09
    הגב לתגובה זו