יום תנודתי במיוחד במחיר הנפט ברקע לדיווחים ממדינות אופ"ק
יום המסחר בנפט מתאפיין היום בתנודתיות חדה במיוחד כאשר הנפט עובר מעליות לירידות וחוזר חלילה. לבסוף, הנפט סגר בעליות בשיעור של 0.6% והגיע למחיר של 46.4 דולר לחבית. נציין כי העליות נרשמות למרות החששות כי הולך ונבנה היצע יתר מחודש במדינות אופ"ק.
היום בבוקר, מחיר הנוזל השחור רשם עליות לאור הידיעה כי ערב הסעודית ממשיכה להקטין את הייצוא שלה. בחודש יולי, הגורמים הממשלתיים הודיעו היום כי יקטינו בחודש יולי את המשלוחים לאסיה בכמות של 300 אלף חביות ליום. מדובר בשיעור של כ-3% מההפקה היומית במדינה.
בחודשים האחרונים נראה כי ערב הסעודית היא המובילה את המאמץ מקרב מדינות אופ"ק, רוסיה ויצרנים אחרים להוריד את התפוקה בכדי לתמוך במחיר הנוזל השחור. הימים של שנת 2015, בהם סעודיה הייתה מהמתנגדות העיקריות לקיצוץ נראים רחוקים מאי פעם.
אם כי נראה שלא כל מדינות אופ"ק מציגות את אותו הרצון להקטין את התפוקה. בתוך כך, התפוקה הכוללת של מדינות אופ"ק עלתה בסך של 336 אלף חביות ליום בחודש מאי. את העלייה בכמות החודשית, מובילים מדינות כמו ניגריה ולוב שזכו ל"פטור" מהסכם הקיצוץ לאור אי היציבות הפוליטית במדינות אלו שגורמת להן להיות רחוקות מפוטנציאל התפוקה שלהן.
- ארה״ב ואיראן בשיחות מתקדמות לקראת הסכם - הצדדים עתידים להיפגש באירופה
- סין וקטאר - הסכמים לעסקאות נפט וגז; סין מנסה להפחית את התלות בארה"ב
על פי אנליסטים בתחום, ההשתהות של מדינות אופ"ק תגרום להיצע היתר להתקבע בשוק הנפט העולמי. זאת לאור הרעיון כי ברקע לאותה השתהות, התפוקה האמריקנית הולכת וגדלה ובקרוב תציף את השוק. כמו כן אחרים טוענים כי הכותרות הפומפוזיות על קיצוץ בתפוקה נובעות בעצם מירידה עונתית בצורך העולמי.
בנושא זה נזכיר כי נתוני הסחר הראו כי משלוחי אופ"ק ללקוחות עמדו על כ-26 מיליון חביות ליום בממוצע בששת החודשים האחרונים של שנת 2016. הממוצע של חצי השנה הראשונה של 2017 עומדים על 25.3 מיליון חביות ליום בממוצע.
בינתיים, פעילות הקידוח בארה"ב נמשכת לעלות. כמות הקידוחים האמריקנית עומדת כעת על שיא של כמה חודשים בסך של 9.3 מיליון חביות ליום. משרד האנרגיה, מסר שבוע שעבר כי הוא מאמין שרמת הקידוח בארה"ב תשבור שיאים בשנה הבאה - כאשר היא עשויה להגיע לידי 10 מיליון חביות ליום.