המלצת "קנייה" לכיל עם פרמיה של 44%: "אין כמו כיל ליהנות מ-QE3"

גלעד אלפר, אנליסט בכיר באקסלנס: "אם אכן ההרחבה הכמותית השלישית בארה"ב (QE3) תצא לפועל, יהיה לכך השפעה חיובית חזקה על כיל"
יעל גרונטמן | (2)

"אם אכן ההרחבה הכמותית השלישית בארה"ב (QE3) תצא לפועל, יהיה לכך השפעה חיובית חזקה על כיל", כך מעריך גלעד אלפר, אנליסט בכיר באקסלנס ברוקראז', שמסביר מה הקשר בין המלצתו לכיל לבין מחיר התירס ביחס לדולר.

אלפר ממליץ "קנייה" לכיל אך מוריד את מחיר יעד למניה ל-56 שקל לעומת מחיר של 60 שקל שנתן לה בדצמבר.עדיין, מדובר במחיר הגבוה ב-44% מהמחיר הבסיסי של המניה הבוקר בבורסה של ת"א. נזכיר כי בדצמבר נפלה מניית כיל לשפל של כ-33 שקל ומאז התאוששה לרמה של 38.8 שקל.

אלפר בחן את הקורלציה בין שערו של הדולר העולמי (DXY) למחירו של התירס והגיע למסקנה כי ב-12 החודשים האחרונים התקיימה קורלציה חזקה בעלת מתאם שלילי בשיעור של 0.85 בין שני הנכסים.

"ההיגיון מאחורי הקורלציה המאוד חזקה הזו היא ברורה, התירס, כסחורה ריאלית הנקובה בדולרים נעה בכיוון הפוך לשער הדולר. ייתכן גם כי העובדה שהתירס, בניגוד למשל לנפט, הוא מוצר שגם ייצורו וגם צריכתו נשלטים ע"י ארה"ב, מחזקים את הקורלציה הזו.

" QE3 שכנראה יהיה כרוך בהדפסות דולרים נוספות, יחליש את שער הדולר, יחזק את מחירי הסחורות כולן ואת התירס בפרט, ויזרים השקעות לכיוון המגזר הזה (סחורות ומניות הקשורות למניות). בשוק הישראלי, אין כמו כי"ל כדי ליהנות מהמדיניות של הבנק המרכזי האמריקאי של הבנק המרכזי האמריקני".

אלפר מציין כי "ההשפעה של מחיר התירס על הביצועים של כי"ל, היא קריטית. התירס הוא צרכן האשלג הגדול בעולם הוא אחראי ל-14% מכלל הצריכה העולמית והוא צורך כ-46% מצריכת האשלג בארה"ב. כמו כן, לתירס יש השפעה חזקה על הסויה מאחר ששניהם גדלים על אותם אדמות ובאותו אקלים. התירס והסויה ביחד אחראים ל-22% מצריכת האשלג העולמית. הגרעינים בכלל (כולל חיטה ואורז) צורכים 41% מהאשלג בעולם".

אלפר מסתכל אל העתיד ומעריך כי הרבעונים השני והרביעי יהיו חזקים בעבור כיל. לדבריו, "הרבעון השני של כיל נראה חזק במיוחד בשל הביקוש הער מברזיל, סין ואפילו מהודו שמייבאת אשלג על חשבון חוזי 2011. הרבעון השלישי נראה מעט חלש יותר אך אנו מצפים לרבעון רביעי חזק כאשר כרגע הצפי בשוק הוא שגם הודו וגם סין יחתמו על חוזים חדשים לקראת רבעון 4".

אלפר מוסיף לסקירתו הערה אחרונה ואומר: "לדעתנו, QE3 ייכשל כפי שכל המדיניות של ממשל ארה"ב דינה להיכשל ולהכניס את ארה"ב לבוץ עמוק עוד יותר. מיתון בארה"ב הוא רק שאלה של זמן (בהנחה שארה"ב לא נמצאת כבר במיתון ריאלי) אולם אנו איננו רואים במיתון אמריקני איום אמיתי על שוק הדגנים ואיננו רואים במיתון כזה איום על כי"ל.

"מדוע? הגידול בביקוש לגרעינים בחמש השנים האחרונות מגיע בכל מקרה מסין. הביקוש מארה"ב נמצא בירידה חדה כבר שנים, כאשר רק שוק האתנול והייצוא לסין הופכים את הסקטור החקלאי בארה"ב לסקטור המשגשג ביותר בכלכלה האמריקנית. מיתון בארה"ב אין בו כדי לשנות את התמונה הזו.

"להיפך המשך הדשדוש בשוק האמריקני יביא ל-QE נוספים, ימשיך לשחוק את שער הדולר וכל עוד הצמיחה בסין תמשיך בקצב סביר, זהו אקלים כלכלי מושלם לחברות כמו כי"ל".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    כיל תושפע גם לטובה מ..עליות בבורסות העולם.... (ל"ת)
    הניתוח לא רציני 18/06/2012 19:09
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    נ שמע מופרך ומגמתי (ל"ת)
    מר אדוני 18/06/2012 13:00
    הגב לתגובה זו