השבוע בוול סטריט: המשקיעים ימשיכו להתעסק ב-QE, האם הראלי יימשך?

במרכז העניינים יעמדו שני פרסומים ביום ד' - נתוני המכירות הקמעונאיות שחשובות לקראת תחילת עונת הקניות הגדולה, והפרוטוקולים של ועידת הפד' האחרונה
ידידיה אפק | (2)
נושאים בכתבה ארה"ב

שבוע מסחר חדש יפתח מחר (ב') בוול סטריט כשהמדדים המובילים, שכבר נמצאים ברמות שיא כל הזמנים, עשויים לטפס לפסגות פסיכולוגיות חשובות. משחק הניחושים לגבי התאריך בו יתחיל הבנק המרכזי להפחית את הרכישות החודשיות שלו ימשך גם השבוע כשהפרוטוקולים של ועידת הפד' האחרונה יפורסמו ביום ד', והמשקיעים יקבלו גם נתונים על המכירות הקמעונאיות, רגע לפני תחילת עונת השופינג הגדולה של החגים.

מדד ה-S&P 500 רחוק פחות מ-2 נקודות מרמת 1,800 נקודות והנאסד"ק רחוק רק 14 נקודות מרמת 4,000 נקודות, שחשובות במיוחד מסיבה פסיכולוגית. בשבוע האחרון עלה ה-S&P 500 1.56%, הנאסד"ק התחזק ב-1.7% ומדד הדאו ג'ונס הוסיף 1.27%. זה היה השבוע השישי ברציפות בו המדדים מוסיפים לערכם.

"יתכן בהחלט כי לאור המשמעות הפסיכולוגית של רמות עגולות של השוק, בעיקר כאשר מדובר בשיאי כל הזמנים, נראה תיקון מסוים כלפי מטה", כותבים היום במחלקת המחקר של FXCM ישראל. "ואולם, הסנטימנט בשוק מאוד חיובי וסביר שהמשקיעים ינצלו כל ירידה כהזדמנות קנייה".

השבוע האחרון הושפע בעיקר מדבריה של ג'נט ילן, יו"ר הפד' הבאה, שדיברה בפני ועדת הבנקים של הסנאט ביום ה' האחרון ואמרה בין היתר "התועלת של ההרחבה הכמותית עדיין גבוהה מהעלויות. הפד' תרם להתקדמות בשוק העבודה אך זו עדיין לא מספיקה... נרצה לראות התאוששות מהירה יותר בשוק העבודה, אסור להפסיק את התמריצים למשק כל עוד ההתאוששות רעועה".

מנהל מחלקת המאקרו של בית ההשקעות פסגות, אורי גרינפלד, כותב היום בתגובה לשימוע של ילן כי "הפד' עדיין חושש באופן מהותי מתרחיש יפן (או השפל הגדול), בו צמצום מוקדם מדי עוצר את ההתאוששות ומחזיר את המשק להאטה ומותיר את הבנק המרכזי ללא כלים מוניטריים אפקטיביים. לכן, גם אם הפד יבחר להתחיל לצמצם בחודשים הקרובים (מהלך שכבר מתומחר כנראה בשווקים), הצמצום הבא לא יהיה עד שיורגש שיפור בנתונים".

הפרוטוקולים שיפורסמו השבוע הם מהועידה שנערכה בין ה-29 ל-30 באוקטובר, אז נפלו המניות לאחר הכרזת הפד'. לפי סקר שערכה רשת בלומברג לפני 10 ימים, רוב הכלכלנים מעריכים שהצמצום הראשוני בהיקף רכישות האג"ח יקרה רק בחודש דצמבר.

בנוסף, השבוע יקבלו המשקיעים מספר נתונים חשובים על המכירות הקמעונאיות, לקראת תחילתה של עונת השופינג הגדולה שמתחילה רשמית בארה"ב בסוף נובמבר. נתון המכירות בחודש אוקטובר יפורסם בצהרי יום ד', והחשש הוא שהנתונים יושפעו לרעה מהשבתת הממשלה בחודש זה.

למרות שעונת הדוחות הכספיים כבר אוטוטו מאחורינו, מספר חברות קמעונאות גדולות שטרם פרסמו תוצאות לרבעון השלישי ידווחו השבוע. בין החברות האלו אפשר למצוא את הום דיפו (סימול: HD) ובסט ביי (סימול: BBY), שזינקו עד כה השנה 29.4% ו-269%, בהתאמה.

חברה מעניינת נוספת שכבר פרסמה דוחות בשבוע שעבר, שעשויים לרמז על הבאות בחודשים הקרובים, היא מייסי'ס (סימול: M), רשת הקמעונאות הותיקה. החברה הציגה עלייה משמעותית ברווח הנקי ובהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, מה שעודד את המשקיעים בתקווה שגם דוחות החברות האחרות בסקטור יהיו בהתאם.

יומן המאקרו השבועי

יום ב' יפתח בשעה 16:00 שעון ישראל עם דוח התנועות בני"ע אל ומחוץ לארה"ב. משרד האוצר האמריקני עוקב אחר תנועות ני"ע כדי לראות את מעורבות השווקים הגלובליים במסחר בארה"ב.

עוד באותו היום, כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר יפורסם מדד שוק הדיור של איגוד בוני הבתים הלאומי לחודש נובמבר. בחודש אוקטובר ירד מעט המדד לרמה של 55 נקודות אך הוא עדיין נמצא קרוב מאוד לרמות שיא של 10 השנים האחרונות. צפי האנליסטים עומד על רמה דומה גם החודש.

יום ג' יפתח בשעה 15:30 שעון ישראל עם מדד עלות התעסוקה לרבעון השלישי. ברבעון השני עלה המדד ב-0.5% ו-1.9% בשינוי שנתי, והצפי הוא לעלייה רבעונית של 0.5% גם ברבעון החולף.

לאחר סיום יום המסחר ביום ג' ינאם יו"ר הפד' הנוכחי, בן ברננקי, במסגרת כנס בוושינגטון.

יום ד' צפוי להיות גדוש בנתוני מאקרו מעניינים. הראשון שיצא, כשעה לפני פתיחת המסחר, הוא מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, שצפוי להישאר ללא שינוי לאחר עלייה של 0.2% בחודש ספטמבר.

באותה שעה יפורסם גם נתון המכירות הקמעונאיות לחודש אוקטובר. כאמור, נתון זה חשוב מאחר שאנו נכנסים לעונת השופינג הגדולה של השנה. לאחר ירידה של 0.1% בחודש ספטמבר, אנליסטים מצפים לעלייה קלה של 0.1% במכירות חודש אוקטובר. מדד הליבה, ללא מכירות כלי הרכב והדלק, צפוי לעלות ב-0.3%.

כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר ביום ד' צפוי להתפרסם גם נתון מלאי העסקים לחודש ספטמבר, שצפוי לרשום עלייה של 0.3% לאחר עלייה בשיעור דומה בחודש אוגוסט.

באותה שעה צפוי להתפרסם גם נתון מכירות הבתים הקיימים לחודש אוקטובר. בחודש ספטמבר עלה שיעור המכירות השנתי ב-1.9% ל-5.29 מיליון בתים בשנה, והאנליסטים של Econoday מצפים לירידה בחודש האחרון לשיעור של 5.13 מיליון בתים בשנה.

הנתון המרכזי של יום ד' יפורסם רק בשעה 21:00 שעון ישראל, אז יצאו הפרוטוקולים של ועידת השוק הפתוח של הפד' מסוף חודש אוקטובר.

יום ה' יפתח עם הנתון השבועי של תביעות האבטלה החדשות, שיצא בשעה 15:30. בשבוע שעבר ירד שיעור תביעות האבטלה הראשוניות ל-339 אלף, והשבוע צפוי הנתון לרדת עוד לרמה של 335 אלף תביעות חדשות.

עוד באותה שעה יפורסם גם מדד המחירים ליצרן לחודש אוקטובר, שירד בחודש הקודם ב-0.1%. הצפי הוא לירידה נוספת, הפעם בשיעור של 0.2% בעוד שמדד הליבה, ללא מחירי המזון והאנרגיה, צפוי לעלות 0.1%.

כחצי שעה לאחר מכן יפורסם מדד מנהלי הרכש של מכון המחקר מרקיט לחודש נובמבר. המדד צפוי להציג עלייה קלה לרמה של 53 נקודות, לאחר שבחודש אוקטובר נרשמה ירידה ל-51.1 נקודות, הנמוכה ביותר מזה שנה.

כחצי שעה לאחר הפתיחה יתפרסם גם סקר הפד' של מחוז פילדלפיה לחודש נובמבר, ירד מעט בחודש אוקטובר לרמה של 19.8 נקודות (כל רמה מעל 0 מסמנת צמיחה) אך עדיין נמצא במומנטום חיובי בחודשים האחרונים. האנליסטים של Econoday מצפים לירידה נוספת לרמה של 15.5 נקודות החודש.

ביום ו' לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו מהותיים.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שוקי 18/11/2013 16:02
    הגב לתגובה זו
    מדוע אתה לא מדווח על מניית תרו כיאה לחברה ישראלית פרסמה דו״ח מדהים מצליחה בחמש שנים האחרונות טסה מתחת לרדר מ 10 דולר ל 88 דולר
  • 1.
    רמי כהן 17/11/2013 20:23
    הגב לתגובה זו
    כול ירידה לצורך עליה