"נתוני המאקרו האמריקניים עשויים להאפיל על הנפט והסיכון האירופי"

מנהל בקרן פימקו: הנתונים שיצרו את הראלי הנוכחי יהיו מהותיים בשבוע הבא". אנליסט אחר: "סביר שנראה 1,300 ב-S&P לפני 1,400. העלייה במחיר הנפט יהוה רק טריגר למימוש"
ג'וש דוקרקר | (4)

מדד הדאו ג'ונס רשם השבוע הישג זמני עם חציית רף ה-13 אלף נק', לראשונה מאז 2008, אך נכשל בסגירה מעליו. המשקיעים בשוק מתמודדים בזמנים אלו עם מחיר הנפט שמעיק והסיכון האירופי שמרחף כבר תקופה ארוכה מעל השוק. עם זאת נראה שהסנטימנט המנצח בשווקים שייך דווקא לנתוני הייצור והצריכה הטובים של ארה"ב.

בסיכום שבועי המדדים בניו יורק עלו בשיעור קל. הדאו ג'ונס עלה 0.6% ונעל ברמת 12,982 נק', מדד ה-S&P500 טיפס 0.57%, מעל לגבוה ביותר של 2011 בפעם הראשונה. מדד הנאסד"ק הוסיף רק 0.13% והתקדם לשיא נוסף מאז התפוצצות בועת הטכנולוגיה בראשית העשור הקודם.

"אנו רואים שהמספרים העגולים (13,000 - ג'.ד) יוצרים כאן התנגדות מסוימת. אני חושב שאנחנו עתידים לחזור מעט אחורה", הסביר אנדרו ברקלי, דירקטור בחברת מחקר השוק Brown Brothers והוסיף, "סביר יותר שנראה 1,300 נק' ב-S&P500 לפני 1,400 וזה יהיה מימוש בריא".

נתוני המאקרו בשבוע הבא שיפורסמו בוול סטריט יעידו על מגמות בצריכת האזרח האמריקני, נתונים דוגמת מכירות הרכבים, מכירות רשתות הקמעונאות ומדדי ההוצאת למשקי הבית. אליהם יתווספו נתוני ייצור משיקאגו ומדד ה-ISM. עדותו של ברננקי לפני ועדת הקונגרס עשויה להיות משמעותית אף היא לשוק.

"חלק מהאלמנטים האלו יצרו את הבסיס לראלי עד עכשיו וישחקו תפקיד מרכזי גם בשבוע הבא" תיאר את המצב טוני קרשנסקי, מנהל נכסים באחת הקרנות של קרן האג"ח הגדולה Pimco ומזכיר, "כמובן שגם השיפור בשוק העבודה סייעו". באשר לברננקי אומר טוני כי הוא "צפוי להיות הססני באשר לשיפור בכלכלה" וסבור שנגיד הבנק המרכזי לא ממש מתכוון להתייחס ובטח שלא להתחייב לתוכנית הרחבה שלישית (QE3).

בזירה אחרת שמסכנת את הראלי בשוק, אומר בריאן דולן מהאתר פורקס.קום כי בשבוע הקרוב "צפויות החלטות הקשורות לעיסקת החלפת האגחים של ממשלת יוון". החלשות הדולר מול האירו שסייעה לשוק בראלי צפויה להמשך לדעתו שכן משקיעים רבים ביצעו שורט עלה אירו ויופתעו משורט סקוויז.

הנפט טיפס בשבוע האחרון בכ-6% ומחיר חבית עלה עד ל-109.77 דולר אתמול והכלכלנים כבר חוששים להשפעת הנפט על הכלכלה האמריקנית. ממוצע מחיר דלק בתחנות בארה"ב עלה ל-3.64 דולר לגאלון, 12 סנט יותר משבוע שעבר. וזאת ללא העלייה האחרונה.

בארקלי מ-Brown Brothers דווקא מאמין שההשפעה של הנפט על שוק המניות תהיה מועטה. "החשש הגדול ביותר שלנו הוא מהריצה מהירה של המדדים ללא מימוש. הסנטימנט מנוצל במלואו והנפט עשוי להיות רק תירוץ".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שנים העולם במדיה מסתיר בפלסטר לדחות קריסה!!! (ל"ת)
    מיתון2012-13 26/02/2012 01:47
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    zoltan1 25/02/2012 14:43
    הגב לתגובה זו
    הבורסות בעולם עומדות לפני קריסה מהירה וחזקה,וכל "חבילות החילוץ" רק מאשרות את המצב הקריטי של חלק הולך וגדל ממדינות אירופה.בארה"ב ממשיכים להדפיס ניירות המתקראים דולרים,שערכם נופל מידי יום,כמו כל מוצר המציף את השוק.ועדיין לא דיברנו על הפרסים,שאו-טו-טו מתקרבים איתם להתנגשות שאת גודלו נדע רק כשיגמר.מכל הסיבות הנ"ל (בנוסף למצב של "המזרח התיכון החדש"-קרי סוריה,מצרים,עירק וכו') האופטימיות כביכול הינה תוצאה של מחזיקי המניות במיליארדים המעונינים להיפטר מהסחורה במחיר גבוה,ופראיירים לא מתים כידוע...
  • 2.
    שחקן מכוש 25/02/2012 11:29
    הגב לתגובה זו
    השוק פה מת. תעברו לאמריקה
  • 1.
    הנביא 25/02/2012 11:00
    הגב לתגובה זו
    שבכל העולם הבורסות עולות, ורק אצלנו תרד. האבסורד הוא, שאנחנו לא מתגברים מהפחד שהאיחוד האירופאי יקרוס, או שארה"ב תקרוס, ואנו יותר מפחדים ממה שממשלת יוון בעצמם מפחדים או מארה"ב. שוב אנו עוברים לכיוון ה-1000 נק'.