מדד דצמבר ללא שינוי, מינוס 0.2% בסיכום 2016
מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר נותר ללא שינוי (0%) וזאת בהתאם לתחזיות הכלכלנים. בסיכום 2016 רשם המדד ירידה של 0.2% והשלים בכך שנה שלישית ברציפות של מדדים שליליים בסיכום שנתי. ללא סעיף הדיור, המדד בסיכום 2016 רשם ירידה של 0.7%.
ירידות בולטות נרשמו בסעיף הארחה נופש וטיולים (מינוס 8.4%) ומנגד עליות נרשמו בסעיף הלבשה (6.5%).
מבנק ישראל נמסר: "האינפלציה הנמוכה בשנים האחרונות בישראל היא תוצאה של אינפלציה נמוכה בעולם וירידה חדה שחלה במחירי האנרגיה, הפחתות מחירים אדמיניסטרטיביות מצד הממשלה, ייסוף, והתגברות התחרות והמודעות הצרכנית. המדיניות שננקטה על ידי בנק ישראל תרמה לרמה נמוכה ביותר של אבטלה, לגידול בתעסוקה, ולצמיחה נאה, תוך גידול מהיר בשכר ובצריכה הפרטית. המדיניות ננקטה מתוך החלטה להימנע מנקיטת צעדים בלתי שגרתיים, בשל הסיכונים הגלומים בצעדים כאלו, אף שאלו יכלו להעלות את האינפלציה. חטיבת המחקר של בנק ישראל מעריכה שהאינפלציה תשוב ליעד בסוף השנה, וגם הציפיות לאינפלציה לטווח הארוך מצביעות על כך שבשוק ההון שוררת הערכה שלאורך זמן תישמר האינפלציה במרכז תחום היעד".
נזכיר כי מדד חודש נובמבר הפתיע מאוד כלפי מטה עם מינוס 0.4%. מתוך 5 המדדים האחרונים, שלושה היו שליליים. הנה הגרף:
- 2.בידי 16/01/2017 12:19הגב לתגובה זושכוח הקנייה של כולם ירד ורבים נמצאים מתחת לקוו העוני או בקירבתו וכל שנה מצטרפות משפחות נוספות. רמת ההכשרה של הלימודים יורדת ועובדי התעשייה הולכים ופוחתים. בעלי מקצועות חופשיים חסרים במשק והרוב הולך לכיוון מסחר. המצב של הזקנים והנכים על "הפנים" וכנ"ל עם משפחות חד הוריות. מדד שלילי לא עוזר להם בהרבה.
- 1.יש סיבה שלא מציינים את השינוי במדד מחירי הדירות? (ל"ת)אני 15/01/2017 19:25הגב לתגובה זו