סקוט ראסל מנכל נייס
צילום: קרדיט: אתר החברה

מניות התוכנה הישראליות - מה הכיוון של נייס, ורינט וקוגנייט?

מכפילי הרווח של החברות, הכיוון העסקי, קצת היסטוריה ומה הגרפים אומרים?  

זיו סגל | (1)

אנחנו ממשיכים לסקר כאן את המצב של מניות ישראליות לצד הישראליות עם ערבוב של ניתוח טכני ופונדמנטלי. אחרי שבדקנו את מניות הדפסת התלת מימד - האם מניית סטרטסיס מעניינת ומה לגבי ננו דיימנשן? ואת מניות הסייבר - מה קורה במניות הסייבר - והאם יש הזדמנויות?. היום נסתכל על מניות תוכנה, שתיים שבעבר היו מתחרות וירדו מתחילת השנה, ואחת שמציגה תשואה טובה מתחילת השנה.

 


נייס עם מנכ"ל חדש, מה קורה במניה?


מניית נייס נייס -0.64%  ירדה מתחילת השנה ב-9% ובשנה האחרונה ב-33%. סקוט ראסל נכנס לתפקיד המנכ"ל במקום ברק עילם שעזב אחרי עשור והשאיר אחריו חברה שצריכה שינוי. ראסל נכנס ומייד הנמיך ציפיות, בדוחות האחרונים ציינה נייס שהיא צופה הכנסות של 2.938-2.918 מיליארד דולר ורווח של 12.13-12.33 דולר למניה, כשצפי האנליסטים היה להכנסות של 3 מיליארד דולר ורווח של 12.32 דולר למניה. המשקיעים חוששים בין היתר שהבינה המלאכותית תפגע בפעילות החברה במרכזי השירות והם מפעילים על המניה לחץ כלפי מטה.

בהינתן התחזית נייס נסחרת במכפיל רווח עתידי של 12-13. זה לכאורה מכפיל נמוך, אבל הוא מחביא חששות שהרווח יהיה נמוך מהתחזית. 


על הגרף תראו שהיא בשרוול מגמה יורד ארוך טווח ורחב מאד. תוכלו להשוות בין הגרף שלה לגרף של CGNT (בהמשך) ולחזק את ההבנה מה זה שרוול מגמה ואיך נראה מופעו בעליה ובירידה. מכיוון ש-NICE קרובה לחלק התחתון של השרוול אז היא קרובה לנקודת קניה לקראת מהלך עליה אפשרי לכיוון חלקו העליון. גם מבחינת יחסי פיבונאצ׳י המניה נמצאת בנקודת קניה מעניינת. תרשים הטווח הקצר מראה כניסה לענן איצ׳ימוקו. יציאה ממנו מעל 158 תהיה הסימן החיובי הבא.




ורינט בצלילה

מניית ורינט VRNT איבדה מתחילת השנה 40% ובשנה האחרונה 44%. ורינט בעבר הייתה מתחרה גדולה של נייס אבל עם הזמן תחומי הפעילות של החברות התרחבו והחיכוך ירד. החברה מזהירה סדרתית, ואחרי שיא של 50 דולר לפני כשנתיים וחצי היא נסחרת כעת בכ-16 דולר, שווי של מיליארד דולר בלבד - שזה השווי שלה לפני כ-20 שנה. המניה והחברה תקועות. זה מתחיל בביצועים חלשים ונגמר במניה שלמרות שנראית אטרקטיבית מבחינת מכפי רווח (כ-5-6) האנליסטים לא ממליצים.  

קיראו עוד ב"ניתוח טכני"


התבוננות בגרף מזכירה שהשקעה לטווח ארוך היא לא תמיד האסטרטגיה המתאימה. אזור ה-15.5-18.5 דולר הוא אזור תמיכה רחב. רכישה מעל 15.5 היא הזדמנות מחיר בעוד שרכישה מעל 18.5 דולר תהיה כבר עם רוח גבית של מומנטום. מהלך שיסגור את פער המחיר לכיוון 21 דולר הוא סביר ויקבל תקפות כאמור מעל 18.5 דולר.



קוגנייט היא חברת מודיעין שמתבססת על AI, היא פיצול מורינט (ולכן נבחרה להיות בין השלוש בטור הנוכחי) ואחרי פיצול כואב במיוחד - נפילה מרמה של מעל 20 דולר לאזור 4 דולר, היא חוזרת לעצמה במקביל לתוצאות טובות. ן

 

קוגנייט עלתה מתחילת השנה ב-12%, תשואה חיובית ויציבה טכנית למניה של חברה קטנה יחסית היא סימן חוזקה בתנאי השוק של ימינו. בשנה האחרונה עלתה המנייה ב-47%. מדובר בעוד אחת מהמניות שירדה מפסגות ההתלהבות אל שפל הדכדוך ועכשיו משרכת את דרכה למעלה. על הגרף לטווח הארוך תוכלו להתרשם גם מהירידה התלולה וגם משרוול המגמה שתוחם את הטיפוס. כרגע היא באמצע השרוול כך שיכולה להגיע לחלק העליון.


גרף ענני איצ׳ימוקו לטווח הקצר מראה ש-CGNT חצתה את ענן איצ׳ימוקו למעלה כך שהיא נמצאת תחת הגדרת מגמת עליה גם לטווח הקצר. נראה שסבלנות למגמת העליה אפשר לתת כל עוד מעל 8.98 דולר.

 

 

כותב המאמר הוא זיו סגל ([email protected]) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי. *אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד. הכותב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    יניב 16/04/2025 18:01
    הגב לתגובה זו
    שווה דגימה ירדה 97% מהשיא .