הדולר נחלש מסביב לעולם: הדולר ירד היום ב-0.5% ל-3.769 שקלים
הדולר שב להיחלש במסחר במט"ח. היום איבד המטבע האמריקאי כ-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.769 שקלים. האירו התחזק היום ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 5.1405 שקלים.
הרקע להיחלשות הדולר הוא היחלשותו בעולם, ובעיקר מול האירו, זאת ברקע לספקולציות שיוון תכריז על צעדים נוספים להפחתת הגרעון ושגרמניה תאשר סיוע למדינה המקרטעת. במקביל, התחזקה הצפייה שהפדרל ריזרב יותיר את שיעורי הריבית קרובים לאפס כדי לשמר את ההתאוששות בכלכלה הגדולה בעולם.
השטר האמריקני נחלש מול רוב יריביו אחרי שנשיא ה'פד' בדאלאס ריצ'ארד פישר אמר שעלויות ההלוואה "צריכות להיוותר נמוכות עד אשר הכלכלה תתאושש, מה שלא יקרה בזמן הקרוב". בהמשך לכך, החוזים העתידיים על שיעורי הריבית הצביעו אמש על סיכוי של 39% שה'פד' יותיר את הריבית קרוב ל-0.25% עד חודש נובמבר, בהשוואה לסיכוי של 30% בשבוע שעבר.
בעולם, נכון לשעה זו, האירו מתחזק ב-0.29% מול הדולר ל-1.3657 דולר. הלירה שטרלינג עולה ב-0.6% ל-1.5 דולר. היין היפני נסחר ביציבות סביב 88.7 יין לדולר.
ראש ממשלת יוון ג'ורג' פאפנדראו צפוי להכריז היום (ד') על הפחתות נוספות של עד כ-4.8 מיליארד אירו (6.5 מיליארד דולר) בגרעון. הצעדים צפויים לכלול מיסים גבוהים יותר והפחתות חדות יותר בבונוסים לעובדים במגזר הציבורי, כך ע"פ דיווחים בתקשורת. הצעדים צפויים לחזק את ביטחון המשקיעים ביוון ולהגדיל את הסיכויים שראש ממשלת גרמניה, אנגלה מרקל, תאשר הענקת חבילת סיוע למדינה.
הצמיחה הכלכלית באוסטרליה האיצה ברבעון האחרון וצפויה לספק דלק נוסף להעלאות ריבית עתידיות ביבשת הקטנה. התוצר המקומי הגולמי (התמ"ג) צמח בקצב מותאם עונתית של 0.9% ברבעון אוקטובר-דצמבר, עלייה מצמיחה של 0.3% ברבעון הקודם, כך דיווחה הבוקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה. התוצאות תאמו את ממוצע תחזיות הכלכלנים והיוו את הצמיחה המהירה ביותר בשנתיים האחרונות.