בארץ השקל התחזק: בעולם, נתוני המאקרו הפילו את הדולר מול האירו

שערו היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.631% מול השקל ב-3.777 שקלים. בעולם, מדד הביטחון העסקי הגרמני הצליח לחזק את האירו
אריאל אטיאס |

הדולר האמריקני סיים את יום המסחר מול השקל בירידה בהמשך להחלטת בנק ישראל לעלות את הריבית לחודש דצמבר ובניגוד למגמה העולמית בה נסחר במהלך היום. עם זאת, במהלך המסחר הצליח האירו לנער את הירידה היומית ונכון לשעה זו הוא נסחר כמעט ללא שינוי כנגד הדולר.

שערו היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.631% מול השקל ב-3.777 שקלים. באותו הזמן האירו איבד ב-0.717% לשער של 5.6523 שקלים.

מוקדם יותר היום, התחזק הדולר מול האירו אך לאחר פרסום מדד הביטחון העסקי בגרמניה (שעקף את התחזיות) הצליח האירו לנער את כל הירידה ולהיסחר ללא שינוי של ממש ביחס לשערו אתמול.

שלל נתוני מאקרו

בארה"ב, בשעה 15:30, התפרסמו נתוני הצמיחה הסופיים לרבעון השלישי. הנתונים הצביעו על כך שהתמ"ג בכלכלה הגדולה בעולם התרחב בקצב של 2.8% ברבעון השלישי, זאת בהשוואה לנתונים מקדמיים שהצביעו על עלייה של 3.5%. הירידה בהערכות משקפת גרעון סחר גדול יותר ומכירות קמעונאיות נמוכות יותר בספטמבר.

בהמשך היום יפורסמו נתוני מדד ביטחון הצרכנים (בשעה 17:00). נוסף על כך, יתפרסמו הערב הפרוטוקולים מהפגישה האחרונה של קובעי המדיניות בארה"ב (ה'פד') בשעה 21:00.

הריבית עולה ל-1%

נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, הפתיע אמש כאשר העלה את הריבית ב-0.25% לרמה של 1%. מדובר בהעלאת הריבית השנייה מאז חודש אוגוסט האחרון. החלטת הריבית עמדה בניגוד דעת רוב כלכלני המאקרו אשר העריכו שנגיד בנק ישראל יעדיף שלא להעלות את הריבית בעיקר על מנת שלא לחזק את השקל מול הדולר ובכך להמשיך לתמוך ביצואנים.

בהודעת הריבית נאמר, כי "האינדיקטורים הכלכליים בישראל מצביעים על התאוששות אך עדיין קיימת אי ודאות לגבי עוצמתה. הריבית לחודש דצמבר גם לאחר העלאה זו, תעמוד ברמה נמוכה של 1%, המהווה המשך המדיניות המוניטארית המרחיבה, שנועדה מצד אחד לתמוך בהמשך התאוששות המשק בעיקר נוכח האי ודאות הקיימת ומצד שני תתרום להתבססות האינפלציה בתוך היעד".

כלכלני בנק הפועלים אומרים במבט קדימה, כי "אנו עדיין מחזיקים בדעה שאיננו עומדים בפתחן של העלאות ריבית רצופות בחודשים הקרובים. מדדי המחירים של החודשים הקרובים צפויים להיות נמוכים, כך שהאינפלציה לא צפויה להיות גורם מרכזי בהחלטות הבאות. בנק ישראל איננו מעוניין גם ליצור לחץ מחודש על שער החליפין, כל שכן בתקופה בה ההתערבות בשוק המט"ח זוכה לביקורת גוברת".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה