הדולר איבד גובה מול השקל: "העוצמה בבורסות מסביב לעולם משפיעה"

כך אומר ל-Bizportal פעיל בשוק המט"ח. הדולר היציג נקבע בירידה של 0.26% סביב רמה של 3.749 שקלים והאירו מנגד התחזק ב-0.13% לרמה של 5.63 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר מאבד גובה בארץ ובעולם, בעת שהבורסות באירופה ובישראל ממשיכות במסען צפונה וגם החוזים על מדדי ניו-יורק מאותתים על צפי להמשך המגמה החיובית היום.

"העוצמה בבורסות מסביב לעולם משפיעה על המסחר במטבעות ומחלישה את הדולר", כך אומר ל-Bizportal פעיל בשוק המט"ח. "כמו שזה נראה, יכול מאוד להיות שלא יהיה תיקון משמעותי בבורסות והן ימשיכו לטפס כך שהדולר ימשיך להחלש".

הדולר היציג נקבע לפני זמן קצר בירידה של 0.26% סביב רמה של 3.749 שקלים והאירו מנגד התחזק ב-0.13% לרמה של 5.63 שקלים.

בזירת המאקרו המקומית, נתוני מאקרו טובים פרסמו היום (ד') על יצוא הסחורות מישראל. בחודש אוקטובר הסתכם יבוא הסחורות ב-4.0 מיליארד דולר. גם יצוא הסחורות הסתכם בחודש שעבר ב-4.0 מיליארד דולר, כך שנרשם איזון במאזן הסחר של ישראל. לכתבה על היצוא ומאזן הסחר

בזירת המאקרו העולמית, ראשי הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) פרסמו היום תחזית מעודכנת לגבי הצפי לצמיחה ואינפלציה ברבעונים הקרובים. כלכלני ה-BOE אותתו שהכלכלה של הממלכה חוזרת להתרחב ולא צפויה לגלוש בחזרה למיתון.

בשבוע שעבר הרחיב הבנק המרכזי הבריטי את תוכנית הרכישה של אגרות חוב, במטרה לתמוך בהתאוששות הכלכלית, להיקף של כ-200 מיליארד פאונד (כ-355 מיליארד דולר) וציין כי הכלכלה עוברת "התאוששות איטית". היום כבר ניכר שיפור ונאמר כי בעקבות הנתונים האחרונים התחזית תעודכן כלפי מעלה ככל הנראה. קצב האינפלציה צפוי להגיע ל-1.1% במהלך 2010 וליותר מ-2% ב-2012, "גם אם הריבית תתחיל לעלות בעתיד הלא רחוק". עוד נאמר בהודעה כי "בטווח הארוך יותר, הניצולת הנמוכה יחסית של המפעלים תמשיך להשפיע בכיוון של מיתון קצב האינפלציה".

הליש"ט רושמת כעת ירידה של 0.5% לרמה של 1.665 דולרים לליש"ט והאירו רושם עליה של 0.3% לרמה של 1.5036 דולרים.

נתוני מאקרו חזקים שפורסמו בסין, קצת לפני שנשיא ארצות הברית ברק אובמה מגיע לביקור במזרח הרחוק. התוצר התעשייתי צמח ב-16.1% בחודש אוקטובר השנה, לעומת אוקטובר אשתקד, הקצב המהיר ביותר מאז חודש מארס 2008.

עוד דווח שהמכירות הקמעונאיות רשמו עליה של 16.2% באוקטובר והעודף במאזן המסחרי כמעט הכפיל את עצמו לעומת חודש ספטמבר, לרמה של כ-24 מיליארד דולר. הנתונים מגבירים את הלחץ הבינלאומי על סין לאפשר פיחות בשער היואן.

"הכלכלה מתחזקת, היצוא הסיני יתחיל לצמוח בקרוב וגם האינפלציה תתחיל לעלות. במצב העיניינים כיום, החל מחודש מארס צפויה העלאה הדרגתית של הריבית, המדיניות המוניטארית המרחיבה צריכה להשתנות", אמר לבלומברג םול קאווי, כלכלן בהונג קונג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה