
"סיוה יכולה להיות אנבידיה הבאה"- נו באמת?
סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, מפגין אופטימיות: "בינה מלאכותית בקצה זה הדבר הגדול הבא עבורנו, התחרות שלנו שם היא בעיקר פיתוחים פנימיים ולכן אנחנו מאמינים שיש לנו יתרון"
סיוה Ceva Inc. -0.47% היא חברה קטנה במונחים של וול סטריט עם שווי שוק של קצת מעל 500 מיליון דולר, אבל היא פועלת בתחום מעניין עם מודל יחסית חריג - הכנסות מרישוי. חברה אחרת שפועלת כך, אך גדולה ממנה בהרבה היא ARM. סיוה לא מייצרת שבבים, היא מייצרת עיצובים לשבבים, "מתכונים", אותם היא מוכרת ליצרני שבבים קטנים יותר שיכולים לספק ללקוחות הקצה שבבים בזול יותר מאשר השחקניות הגדולות כמו ברודקום או אינטל.
כל שנה מיוצרים כ-2 מיליארד מכשירים ברחבי העולם שמכילים את העיצובים של סיוה, כשהשוק העיקרי שלה הוא תקשורת, כלומר שבבי Wi-Fi, בלוטות', תקשורת סלולרית בכל הדורות (4G, 5G) ועוד, כששם היא שולטת בכ-2 שליש מהשוק. סיוה היא חברה ותיקה שקיימת כבר מעל 20 שנה אבל היא מסתכלת קדימה, כשהדבר הבא לדברי החברה הוא AI בקצה, כלומר במקום שהשאלה שאתם שולחים לצ'אט GPT תישלח לענן, המודל ירוץ על המכשיר שלכם, מה שיהפוך את זמן התגובה למהיר יותר, ולדברי סמנכ"ל הכספים יניב אריאלי, שהגיע לספר על החברה בכנס השנתי של אופנהיימר, הפוטנציאל של החברה בתחום גדול מאוד: "זה שוק של 40 מיליארד מכשירים בשנה, אנחנו יכולים להיות אנבידיה הבאה", הוא אומר, אבל כמובן שכל קשר בין סיוה לאנבידיה הוא מקרי. שתיהן נמצאות בשוק השבבים ובזה הקשר נגמר.
עם זאת, את השנה סיוה לא פתחה בצורה המיטבית - היא פספסה את צפי האנליסטים להכנסות של 26.55 מיליון דולר ודיווחה רק על 24.2 מיליון דולר, ובתגובה אחרי הדוחות המניה צנחה ב-20% ומתחילת השנה היא כבר במינוס 32.7%: "לא התחלנו את השנה מעולה", אומר אריאלי, "אבל גם עם גידול מתון בהכנסות אנחנו יכולים להציג רווחיות מעולה", נתון נוסף שהדאיג את המשקיעים הוא מספר הסכמי הרישוי עליהם חתמה סיוה ברבעון שעמד על 11, קצב שנתי של כ-44, כשלפי אריאלי החברה אמורה לחתום על כ-50-60 הסכמים בשנה.
"יש לנו 160 מיליון דולר בקופה ללא חוב", מסביר אריאלי. "יש לנו כ-200 פטנטים. אנחנו חברה גלובלית, מוכרים גם באסיה, בארה״ב ובאירופה. מרכזי הפיתוח הגדולים הם בישראל, צרפת, ארה"ב, סרביה ויוון. המודל העסקי הוא מתן זכות שימוש לטכנולוגיות. לוקח לנו בין שנה לשנתיים לפתח קו מוצרים חדש, ואנחנו לא עושים התאמה ללקוח ספציפי כי כל קו מוצרים מאוד גמיש", אומר אריאלי.
"תחום הפעילות הראשון הוא כאמור תקשורת. השני הוא חישה: סנסורים, מצלמות, ביטול רעשים ועוד. התחום החדש הוא בינה מלאכותית. כל התחום הזה נמצא הרבה שנים בענן ואנחנו עוזרים להביא אותו למטה למכשיר הקצה. תמצאו אותנו בכל מכשירי הקצה, גם בתחנות הבסיס ובתשתית וגם במכונות תעשייתיות", אומר אריאלי. "אנחנו מחזיקים גם נתחי שוק גדולים. בעולם ה-IoT סלולרי אנחנו עם נתח שוק של 40%, בבלוטות׳ עם 30%. בתחנות בסיס של 5G אנחנו עם 33%. אנחנו מומחים גם במודמים סלולריים עם נתח שוק של 13%, ו-7% ב-Wi-Fi, ושני התחומים האחרונים יגדלו בשנים הבאות".
- אסיה: נתונים מאכזבים מורידים את המדדים בסין
- בעקבות הורדת הדירוג: החוזים בוול סטריט יורדים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מה בעצם הצעת הערך שלכם?
"נניח שאתה בונה היום אוזניה. אתה מומחה לסאונד ואתה בונה את האוזניה כדי שיהיה בה את הסאונד הכי טוב. אתה רוצה שהיא תהיה אפשרית לחיבור עם בלוטות', אבל אתה איש סאונד. אם אתה רוצה היום לבנות אוזניה עם בלוטות' אתה צריך מישהו שעושה את זה. אתה יכול לקנות שבב בלוטות' יקר מברודקום או אינטל, או שאתה יכול לקנות מיצרנית זולה יותר שמייצרת עם הרישיון שלנו, ולחסוך הרבה כסף".
איך אתם יכולים לגבות יותר מהלקוחות?
"אפשר להעלות מחירים, עשינו את זה, אבל זה לא משהו שיכול להחזיק לאורך זמן. חלק מהאסטרטגיה היא להביא יותר ערך כדי שנוכל להעלות את המחיר. אנחנו רוצים לתת ללקוח יותר יכולות. אם התחלנו בבלוטות' למשל, אפשר היום לעשות היום שבב שמשלב בלוטות' עם Wi-Fi, לחסוך ללקוח רכישה של שני שבבים, ולגבות ממנו יותר, כשמהצד שלנו זה יכול להיות גם פי 2-3 מאם היינו מוכרים שבב בלוטות' רגיל, כשהלקוח מצדו עדיין חוסך משמעותית. זו דוגמא מעולם התקשורת, בעולם האודיו-וידאו למשל אנחנו יכולים להוסיף תוכנה ואז לגבות מחיר גבוה יותר".
המתחרים שם זה בעיקר פיתוחים פנימיים, אבל זה לוקח למתחרים זמן. אם אתה יצרן טלוויזיה למשל שרוצה להכניס AI למכשירים, זה ייקח לך זמן כי אתה לא מגיע מהעולם הזה. אנחנו מגיעים משם ולכן לנו זה יותר קל. ויש עוד חברות ענק שיודעות לעשות IP ומשחקות במגרש הזה, כמו גם קיידנס Cadence Design Systems Inc. 0.88% , סינופסיס Synopsys Inc. -0.01% , וארם ARM Holdings .
איזה יצרני קצה עובדים איתכם?
"און סמיקונדקטור, נובהטק, סמסונג, LG, נוקיה, רנסאס ועוד. יתרנית מעניינת אחת היא Boat, יצרן המכשירים הלבישים הכי גדול בהודו שפונה בעיקר לשוק הלואו קוסט. בגלל שהם לוקחים מאיתנו IP בכמה תחומים ההכנסה שלנו מהם גדולה. רנסאס למשל מפתחת לעולם הרכב, לקראת סוף השנה שעברה היה שבב שלה עם IP שלנו שנכנס לעולם הרכב עם יכולת ADAS, עזרה לנהג".
כמה עובדים יש בחברה וכמה מתוכן בפיתוח?
"יש בחברה 400 עובדים, מתוכן כ-300 עובדי פיתוח, כ-75%".
מה מייחד את סיוה?
"יש לנו חברה שבונה את עצמה על ריבוי טכנולוגיות וריבוי שווקים. זה משהו ייחודי, יש לנו נתח עולמי מרשים. בגלל שיש לנו את נתחי שוק גדולים יש לנו גם אמינות שאנחנו יכולים להמשיך ולהוסיף ערך. הרווחיות הגולמית שלנו היא קרוב ל-90% כי אין ייצור, והרעיון הוא להתרחב גם דרך רכישות".