יזמי תכנית נווה צדק יאריכו את שד' רוטשילד עד הים תמורת תוספת של 10 קומות
יזמי תכנית נווה צדק (ווייט סיטי) הכוללים את חברת צמח המרמן, יורוקום נדל"ן ומשקיעים בלגיים טוענים כיום כי בתמורה לתוספת של 10 קומות שאושררה שוב בסוף השבוע בוועדה המקומית היזמים ישקיעו עשרות מיליוני שקלים בשיפור משמעותי של השכונה ורווחת התושבים.
על פי התכניות שאושרו בעבר ואותם מקדמים היזמים מזה 20 שנה בשיתוף ובתיאום עם הגורמים המקצועיים בעיריית תל אביב, בוועדה המקומית ובוועדה המחוזית , רחוב יצחק אלחנן יהפוך מרחוב צר של 11 מטר לשדרה ברוחב של 27 מטר הכוללת : שבילי אופניים, מדרכות רחבות להולכי רגל, קולונדות ושדרת עצים שתחבר את שדרות רוטשילד לטיילת החוף של תל אביב. בכך יינתן פתרון לעומסי התנועה מהם סובלים תושבי שכונת נווה צדק ושבזי. בנוסף היזמים בונים גני ילדים, בית כנסת, ומפתחים שטחים ירוקים וגינות ציבוריות לטובת הציבור, כולם כבר בביצוע על ידי ועל חשבון היזמים.
במסגרת התוכנית מפנים היזמים שטח של כ-7 דונם זאת על ידי פינוי בית הספר באזור שבו לומדות כיום תלמידות מבני ברק. מבנה בגודל של 2500 מ"ר יוותר במקום בתאום עם הגורמים המקצועיים בעיריית תל אביב לשימוש כבית ספר יסודי לרווחת ילדי השכונה עם מימוש התוכנית. בתמורה היזמים יבנו בית ספר בבני ברק על חשבונם שישמש את הבנות שנוסעות כיום כל יום לבית הספר בתל אביב. בניגוד לטענות המסולפות שפורסמו לאחרונה , כל השטח שמתפנה נשאר ציבורי . היזמים אינם מקבלים ולוא מ"ר אחד של זכויות בניה בשטח המתפנה , אשר כולו מופנה למרחב הציבורי ולרווחת הציבור.
כזכור תושבי השכונה התאגדו בעמותה הנקראת 'עמותת נווה צדק' במטרה למנוע את הקמת מגדל ליבר באזור. היזמים טוענים כי "התנגדותה של עמותת נווה צדק לתוכנית פוגעת ברווחת ובמוסדות חינוך של תושבי השכונה. מדובר בפרוייקט התחדשות עירונית מהמעלה הראשונה , אשר על כן האינטרס האמיתי של העיריה ותושבי העיר הינו לתמוך , תמיכה מלאה, בתכניות לאורך השדרה החדשה המתוכננת ברח' יצחק אלחנן והמאפשרות את מימושה . הפרויקט משפר ומחדש את פניו של הרחוב הצר והמוזנח שיהפוך לאזור היפה והמטופח בעיר עם מבט ציבורי מאזור מגדל שלום לכוון הטיילת והים".
מעמותת נווה צדק הגיבו כי "היזם אינו מכשיר את השטח הציבורי מרוחב ליבו, אלא מקבל על כך תמורה נאה, כ-13 מיליון דולר בזכויות בניה עודפות. העמותה שמפעילה את בית הספר בית יעקב, הייתה אמורה להתפנות מן המבנה ללא תמורה בעוד כשנה וחצי, אך תקבל בניגוד לכללי המינהל התקין הטבה בסך כ-11 מיליון דולר. בנוסף, התקן מחייב 9 דונם לפחות להקמת בית ספר. למעשה, נראה כי ההטבות כולן מגיעות לכיסי היזם ולכיסי העמותה מבני ברק והתושבים נותרים עם שני בניינים שעומדים כחומה בין נווה צדק לכרם ישראל ועם שטח ציבורי שאינו עונה על הצורך הבסיסי של הקמת בית ספר לילדי השכונה".
- 6.תושב השכונה 04/04/2011 13:07הגב לתגובה זושדרות רוטשילד ויצחק אלחנן מבחינה פיזית מנותקות ע" י מגדל שלום ובניין רוטשילד 1 החדש שתקוע בסוף השדרה. חוץ מזה שהתכנון הוא בכלל לא שדרה אלא 4 מסלולי תחבורה עם אי תנועה במרכז כמו אבן גבירול. אבן גבירול הוא שדרה נעימה שאפשר לטייל בה או שהוא אוטוסטרדה סואנת? תגידו אתם!!!!
- המלך העירום 04/04/2011 20:22הגב לתגובה זובפועל זה רק מילים ללא כיסוי. אומרים שדרה, אומרים חיבור - בפועל זו מדרכה רחבה קצת יותר מהרגיל וקולונדה. מה שמטריד שרואים בהדמיה שיש שבירה במפלסים בין הרחוב לקולונדה, כמו בבית האופרה בשאול המלך. זה גרוע ביותר!!!!
- 5.לירון 04/04/2011 11:24הגב לתגובה זוהאם זה יעלה בהריסת מבנים משומרים או בעלי ערך היסטורי?
- 4.יצחק אלחנן=הולילנד-השחיתות חוגגת וכולם שותקים (ל"ת)תושבת 03/04/2011 20:29הגב לתגובה זו
- 3.מתאים לי סחבק יושב על 6 דירות באזור זה יעלה (ל"ת)לי את הדירות 03/04/2011 18:51הגב לתגובה זו
- 2.תצא במיכרז לכסף זה 03/04/2011 18:41הגב לתגובה זומדוע לסגור עסקאות כאלו ללא מיכרז? שישלמו היטל השבחה שישמש את העירייה לכל עבודת פיתוח רלוונטית (שתוצע גם היא במיכרז) מושחתים העירייה הזו
- 1.למי שקנה ויהיו מעליו עוד 10 קומות? (ל"ת)האם נוצרת ירידת ערך 03/04/2011 18:12הגב לתגובה זו
- שמאי מקרקעין 03/04/2011 19:38הגב לתגובה זומאחר והצפיפות בבניין גדלה