בכיר בקרן פימקו: "יוון תעמוד בפני דיפולט בתום תכנית ההצלה של האיחוד"
יוון עדיין עומדת בפני סיכונים משמעותיים בעוד חדלות פירעון תמנע מהמדינה להחזיר את החוב שלה כאשר תוכנית ההצלה תפוג בעוד שלוש שנים, כך אמר אנדרו בוסומוורת', מנהל השקעות בענקית האג"ח פימקו.
"יוון היא חדלת פירעון", אמר היום (ב') בוסומוורת' שמכהן כראש מחלקת ניהול תיקי ההשקעות בחברה בראיון לבלומברג. "ישנו סיכון משמעותי שיוון תעמוד בפני דיפולט או שינוי מבני".
"בתרחיש האופטימי ביותר, החוב הממשלתי של יוון יתנפח עד לרמה של 150% מהתוצר המקומי הגולמי", אמר בוסומוורת' והוסיף כי לפי ההנחה של האיחוד האירופי הממשלה באתונה תנצל סכום של כ-82 מיליארד אירו במהלך תוכנית ההצלה. "החוב הממשלתי יגדל משמעותית, במיוחד אם רמות התשואה הנוכחיות לא ירדו".
נשיא הבנק המרכזי בגוש האירו, ז'אן קלוד טרישה, החליט השבוע להותיר את שיעור הריבית בקרב המדינות החברות באיחוד על רמת שפל של 1%. לדבריו, אין בתקופה זו כוונה לאותת על שינוי בריבית משום שאי הוודאות עדיין שוררת בשווקים.
בוסומוורת' הזהיר מפני שיעורי הריבית הנמוכים ואמר כי "אם רמת הריבית במדינות נוספות בדרום אירופה לא תשתנה, הם הולכים לעמוד בפני בעיות גם כן. הסיכון להידבקות קיים ועד שלא נדע איך לבלום את ההתפשטות זוהי אסטרטגיה די מסוכנת להשקיע במדינות הללו".