מודי פרידמן: "ועדת תורג'מן מחמיצה את ההזדמנות ההיסטורית שהניחו בפניה היוצרים וערוץ 10"

כך מגיב מנכ"ל ערוץ 10 להחלטת ועדת תורג'מן לפיה על ערוץ 10 להשיב חובות עבר בגובה 103 מיליון שקל, במקביל להארכת זיכיונו בשנתיים נוספות
משה בנימין |

מנכ"ל ערוץ 10, מודי פרידמן מגיב היום (ד') להחלטות והמלצות ועדת תורג'מן שנדרשה לעסוק במחויבויות הערוץ והחליטה שלא להוריד את ה"אבן מלבם" ולחייב את הערוץ להשיב חובות בסך 103 מיליון שקל.

פרידמו טוען, כי "בפני הועדה הונח פתרון אמיתי לבעיות העבר והעתיד. ההסדר שהושג עם היוצרים לאחר דיון נוקב וקשה הסדיר את מחויבויות העבר, הבטיח את מקומה של היצירה העלית לעתיד והבטיח את המשך התחרות בשוק הטלוויזיה המסחרית".

"לצערי, במקום לאמץ את הפתרון, שמקובל על כל איגודי היוצרים, אימצה הועדה את עמדת הפקידים והעדיפה מציאות מדומה שמבטיחה את קיום המנגנון. ועדת תורג'מן מחמיצה הזדמנות היסטורית לפתור את הכשל הרגולטורי שכפה הפסדים על השוק ומסקנותיה יפגעו בתחרות".

"עדיין לא מאוחר להתעשת ולהקשיב לאיגודי היוצרים המייצגים את המפיקים, היוצרים הדוקומנטריים, השחקנים, התסריטאים, הבמאים ואנשי ההפקה שפועלים בענף".

במשך פחות מעשור ובעזרת השקעות פרטיות של למעלה ממילארד שקל הצליח ערוץ 10 לפתוח תחרות לטובת הציבור הישראלי. תחרות ממנה נהנו כולם: היוצרים שהביקוש לתוצרתם עלה, הציבור שנהנה מאלטרנטיבה, הדמוקרטיה הישראלית שנהנית מהרחבת תכניות האקטואליה. הצלחת הערוץ לייצר תחרות הושגה על אף רגולציה שאינה תואמת את המציאות ובזכות הפסד פרטי חסר תקדים. רגולציה שכפתה על ערוץ 10 הפסדים של מאות מיליוני שקלים. רגולציה שהטילה על ערוץ 10 מחויבויות הגדולות מהכנסותיו. רגולציה שהעריכה את גודלו של שוק הפרסום באופן מוטעה. למעשה המטרות המרכזיות שעמדו לנגד מדינת ישראל בבואה לפתוח ערוץ מסחרי נוסף הושגו, אך במחיר של הפסדי עתק לבעלי המניות של למעלה ממיליארד ש"ח. בחודשים האחרונים לאחר דיונים נוקבים וחשובים קיבל ערוץ 10 את מלוא דרישות היוצרים והגיע עמם להסדר אשר מבטיח את מקומה של היצירה הישראלית, מחד, ולוקח בחשבון את המציאות הכלכלית, מאידך. הסדר היסטורי אשר קיבל את מלוא דרישות היוצרים ומבטיח את עתיד היצירה הישראלית ללא ויתור על מחויבויות העבר. זהו הסדר חסר תקדים שנוצר על ידי השטח, ארגוני היוצרים וערוץ 10, מתוך הבנה שחייבים למצוא פתרון. על ועדת תורג'מן הוטל לבחון את כשל הרגולציה ולמצוא פתרון שיבטיח את האינטרס הציבורי. לצערנו, במקום להקשיב לעמדת היוצרים, פעם נוספת בוחר הרגולטור לקבוע מתווה שאינו תואם את המציאות הכלכלית ומחזק את המנגנון במקום את האינטרס הציבורי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה