המסחר באג"ח בארה"ב מצביע על אובדן שליטה על האינפלציה
המשקיעים באגרות החוב מעולם לא היו בטוחים יותר שהפדרל ריזרב יאבד את השליטה על האינפלציה. המשקיעים, כל כך משוכנעים, שהם מקריבים תשואות אך ורק לרכוש ניירות ערך שיהיו מסוגלים להגן עליהם מפני עלייה במחירי המוצרים לצרכן.
התשואה על אג"ח ממשלתי צמוד מדד לחמש שנים, המיועד לפירעון ב-2012, סיימה את שבוע המסחר הקודם עם תשואה של מינוס 0.16 אחוז, לאחר שהפכה לשלילית ב-29 לפברואר. האיגרת, שנמכרה לראשונה ב-1997, מעולם לא נסחרה מתחת לאפס. למרות זאת, חברות החל מדויטשה ניהול נכסים ועד קבוצת וואנגארד - חברת קרנות האג"ח השנייה בגודלה בארה"ב, טוענות כי מחיר האג"ח הצמוד (TIPS) נחשב למחיר מציאה.
בפעם הראשונה בדור האחרון, נראה כי מנהלי הכספים הגיעו להבנה שהבנק המרכזי בארה"ב שוקד יותר על צמיחת הכלכלה מאשר על עליית המחירים: בעוד הנפט מעל 100 דולר לחבית, הזהב מתקרב ל-1000 דולר לאונקיה והדולר בשפל שיא מול האירו, המסחר ב-TIPS מצביע על כך שהמשקיעים לא בטוחים שיו"ר ה'פד', בן ברננקי, יהיה מסוגל לקרר את האינפלציה לאחר שקובעי המדיניות יפסיקו לחתוך את שיעורי הריבית.
"לפי האופן בו נסחרות כרגע אגרות החוב הצמודות, סבורים המשקיעים כי האינפלציה הראשית תישאר גבוהה יחסית, ולשם כך הם מוכנים להקריב תשואה ריאלית" - כך בריאן ברנן, מנהל כספים העוזר לפקח על 11 מיליארד דולר בקבוצת ההשקעות טי.רואו פרייס. ברנן הוסיף כי מחירי ניירות הערך מצביעים על "חשש אמיתי מפני מיתון ועל אינפלציה גבוהה".
כיוון ש-TIPS הינו נייר ערך הצמוד למדד המחירים לצרכן, מסכימים המשקיעים לקבל תשואה נמוכה יותר בעד האמונה כי ההצמדה לאינפלציה תשלם על ההפרש.