יניב פגוט מפריזמה: "הדרמה של היום היא בשוק האג"ח - תשואה של שנה נמחקה ביום"

מנכ"ל אקספרט בוטיק קרנות הנאמנות של פריזמה: "העיניים היו אומנם מופנות לשוק המניות, אבל גם אם נשווה את המצב שבו היה שוק האג"ח הממשלתי במשבר של 2002-2003, עדיין לא ראינו ירידות חדות כל כך ביום אחד" לאבד ביום אחד תשואה של שנה
שהם לוי |

שוווקי המניות בתל אביב רעדו היום במיוחד אבל בעוד העיניים מופנות לשוק המניות - זעזועים של ממש נרשמו גם בשווקי האג"ח. יניב פגוט, מנכ"ל אקספרט בוטיק קרנות הנאמנות בפריזמה, רואה שלוש סיבות לירידות החדות היום בשווקי המניות. ראשית, אומר פגוט שמדינת ישראל היא חלק לא מבוטל מהשווקים המתעוררים, מאחר ושווקים אלה סגרו בירידות חדות בסוף השבוע הדבר השפיע במידת מה גם על שוק ההון הישראלי.

עם זאת, פגוט מוצא אפקט נוסף שפעל היום על השוק המקומי - מדד נובמבר, שפורסם ביום שישי האחרון. "החזאים הוכו בתדהמה לנוכח הנתונים מאחר וטווח התחזיות נע סביב אי-שינוי והיו כאלה שהעריכו כי מדד המחירים אף ירשום ירידה של כ-0.1%. לכך מתווספת השפעה נוספת בדמות פיחות של כ-2.5% של השקל למול הדולר, אשר הוביל לליבוי הציפיות לאינפלציה".

לפיכך מוצא פגוט את כל האירועים יחדיו ככאלה שהביאו את שוק המניות לרדת בכ-3%. אולם הוא סבור, כי הסוגיה המרכזית של היום מצוייה דווקא בשוק אגרות החוב, כאשר השחרים הארוכים לטווח של כ-10 שנים ירדו בשיעור של כ-2% עד 4%. "זוהי דרמה שרואים רק פעם בכמה שנים. אם נשווה לדוגמא את המצב שבו היה שוק האג"ח הממשלתי במשבר גדול יותר - אמצע 2002 עד תחילת 2003, עדיין לא ראינו ירידות כה חדות בשוק שנחשב סולידי ביום בודד אחד". למעשה, מדגיש פגוט כי המשקיעים שהחזיקו שחרים ארוכים מחקו תשואה שנתית ביום אחד.

בתוך כך, מדגיש פגוט, כי המצב מאוד מפתיע במיוחד אם בוחנים את המצב הפנטסטי של המשק הישראלי כיום, יחס חוב לתוצר במגמת ירידה (כ-84%) ועלייה בדירוג האשראי של המשק הישראלי. כלומר, מאוד קשה להשוות את המצב כיום בשוק האג"ח למצב ב-2002. גם אז ב-2002 לא נרשמו זעזועים כה חדים בשוק האג"ח ביום אחד - זהו ארוע שזוכרים להרבה זמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה