בעלי עניין השבוע: משקיעים לטווח ארוך
אם בשבועות הקודמים ראינו עדיין תנועה ערה של בעלי עניין בודדים שדאגו להראות כי הם מביעים אמון בחברה שלהם/בחברה בה הם מושקעים, השבוע נרשמה תנועה דלילה יחסית של בעלי עניין, ומרבית הפעולות שבכל זאת בוצעו שויכו למוסדיים ולמנהלי הקרנות שנאלצו להיפטר מסחורה לאור פדיונות הענק של הציבור.
בין עסקאות המכירה בלטו השבוע 2 מכירות של מניות גאידמק: בקופות הגמל של פריזמה מכרו כמיליון מניות אוסיף, ובדש השקעות מכרו 363 אלף מניות פטרו גרופ.
יחד עם זאת, היו בעלי עניין שהחליטו דווקא עכשיו להצטייד במניות נוספות. הסיבות לרכישה נעות בין הערכה שגויה של מצב השוק, להשקעה אסטרטגית ארוכת טווח ללא התיחסות לגל הירידות הנוכחי. כך או כך, מרביתם ספגו מהלך ירידות שהגיע במקרה הטוב ל-10%.
אילן בן דב הוא בין בעלי העניין שבחרו בכל זאת לרכוש מניות גם השבוע. בן דב רכש באמצעות חברת טאו 60 אלף מניות של חברת הנדל"ן דרבן שבבעלותו של איש העסקים אליעזר פישמן לפי שער ממוצע של 23.77 שקל ובתמורה ל-1.4 מיליון שקל. היקף אחזקותיו של בן דב בדרבן עומד כעת על 24%. כעת נסחרת המניה לפי שער של 21.65 שקל המשקף ירידה של כ-10% ממחיר הקניה.
בועז משעולי שמחזיק יחד עם יוסף צליח בחברת הנדל"ן אאורה רכש השבוע 18,800 מניות של אאורה במחיר של 6.1 שקל למניה, ובתמורה ל-114.7 מיליון שקל. נכון לעכשיו (יום ה') נסחרת מנית אאורה במחיר של 5.25 שקל למניה, מה שמצביע על הפסד של כ-16% למשעולי.
לפני כשבוע פרסמה חברת אוביקיור מקבוצת ביו לייט תוצאות מאכזבות לניסוי הקליני מסוג Phase II בהתוויה של משקל יתר ולפיו אין מובהקות סטטיסטית בין קבוצות הטיפול לבין קבוצת המבחן. בעקבות הדיווח התרסקה המניה בכ-40% בבאותו היום ולאחר כשבוע מסכמת החברה התרסקות של כ-63%.
לאור זאת, נראית הרכישה של מנורה מבטחים השבוע תמוהה במיוחד. בחברה רכשו מניות ביו לייט בשתי עסקאות נפרדות. בעסקה הראשונה נרכשו 33,120 מניות (מחיר הרכישה לא צוין, ובעסקה השניה נרכשו 61,181 מניות לפי מחיר של 2.26 שקל למניה ובתמורה ל-כ-140 אלף שקל. כעת, נסחרת המניה סביב שער של 1.5 שקל למניה, המשקפת צניחה של כ-50%.