השקל לא מתרגש מהסערה הפוליטית: יורד קלות ב-0.04%
למרות הסערה הפוליטית איתה יפתח השוק המקומי הבוקר, לפי שעה הדולר אינו מגיב ונסחר כמעט ללא שינוי. הבוקר נחלש מעט המטבע האמריקני בשיעור של 0.04% לרמת 4.729 שקל. מנגד, האירו מתחזק בשיעור של 0.83% לרמת 5.569 שקל.
בעולם
הדולר נסחר במגמה מעורבת למול העיקריים על רקע ציפיות להעלאת ריבית באירופה בעתיד הקרוב ואי העלאת ריבית ביפן, מאידך. סוחרים צופים דשדוש בתקופה הקרובה כיוון שגם ריבית ה-FED בארה"ב צפויה להמשיך לעלות והפער של 2.00% בין ארה"ב לאירופה צפוי להישמר. כלכלנים צופים כי הריבית בארה"ב צפויה להגיע למעל 4.50% במהלך חציה הראשון של 2006 לכל המאוחר ועל כן הדולר עדיין נמצא בעמדת כוח למול העיקריים ובמיוחד למול היין.
היומן האמריקאי ריק מנתונים, יחסית, השבוע, לקראת חג ההודיה ביום חמישי ולכן אור הזרקורים יופנה לנתונים כלכליים באירופה ויפן. הנתון המרכזי השבוע מבחינת ארה"ב הוא פרסום פרוטוקולי ה-FED מפגישתם ב-1 לנובמבר מהם צפויים המשקיעים לקבל רושם כי הריבית תמשיך לעלות כל עוד יש צורך להכיל את רמת המחירים במדינה.
האירו נסחר בסימן התחזקות למול העיקריים לאחר שביום שישי האחרון רמז טרישה, נשיא הבנק האירופאי המשותף, כי העלאות ריבית צפויות לאחר יותר משנתיים של הקפאתה בגוש האירו. נראה כי המטבע האירופאי ימשוך תשומת לב גבוהה במיוחד בציפייה לנתונים כלכליים מספיק טובים שיצדיקו את העלאות הריבית לה רמז טרישה. היום צפוי טרישה להופיע בפני הפרלמנט האירופאי לקראת החלטת הריבית הקרובה ב-1 לדצמבר.
בנוסף צפויים להתפרסם השבוע נתוני מפתח באירופה כדוגמת סקר הסנטימנט העיסקי IFO הצפוי להתפרסם בגרמניה ביום חמישי. היום בשעה 12:00 (ישראל) צפוי להתפרסם מאזן הסחר האירופאי ולהצטמצם לגירעון של 0.30- מיליארד אירו. בשעה זו נסחר האירו סביב רמה של 140.55 למול היין ונראה כי קיים מרחב התחזקות נוסף. למול הדולר נסחר האירו סביב רמה של 1.1775.
היין ממשיך להיחלש למול העיקריים וזאת על אף שיאים המושגים מידי שבוע בבורסה היפנית. אנליסטים מנסים להסביר תופעה זו באומרם כי משקיעים רבים זרים החפצים בהשקעות יפניות מוכרים חוזים עתידיים על היין כדי לגדר את עצמם מפני איבוד ערך של השקעותיהם בעתיד. בסןף השבוע יתמקדו המשקיעים בפרסום מדדי מחירים לצרכן באירופה, כאשר נתון חיובי עשוי לעורר ציפיות להקשחת המדיניות המוניטרית האפסית בה שרויה בכלכלה היפנים מזה חמש שנים.