
צילום: משה בנימין
לאחר הנפילה של המניה - האם רב בריח אטרקטיבית להשקעה?
רב בריח התחילה במכירה של דלתות, אבל היום הפעילות שלה רחבה הרבה יותר כאשר הרצון הגובר בשוק לבניית ממ"דים מהווה את אחד מהמנועים של החברה; מה הסיפור של רב בריח ולמה היא מעניינת?
החשיבות של ממ"ד עלתה מדרגה השבוע וזה זמן טוב לדבר על רב בריח, שהחלה את דרכה במכירת דלתות כניסה, התפתחה ומספקת בין השאר את כל הדרוש לבניית ממ"ד דהיינו דלת, חלון ומערכת אוויר (סינון אב"כ). רב בריח, שחזונה הוא "לתכנן, לעצב ולייצר עבור יותר ויותר אנשים, תחושה נפלאה של ביטחון בארץ ובעולם, בעזרת מוצרים משובחים, נוחים לסביבה ומובילים טכנולוגית ובעיצוב ללא פשרות" מהווה השקעה מעניינת בכלכלת ה"יום שאחרי".
מניית רב בריח מאז שהחלה להיסחר בבורסה ב-2021
מה הסיפור של רב בריח?
למה רב בריח מעניינת אותנו היום בניגוד לעבר? כי ברב בריח קרתה סיטואציה שאנחנו רואים לעיתים רחוקות, פעילותה העסקית מתקדמת בכיוון חיובי ונכון, ואילו המניה של החברה בכיוון ההפוך. איך נוצרה סיטואציה כזאת? זהו תמהיל של מספר סיבות. החברה הונפקה בשנת 2021 בשווי גבוה משוויה הכלכלי, לטעמנו, ובמחיר מניה של 171 אג' (שאף זינק ב-17% לשער 200 ביום המסחר הראשון). המשקיעים ציפו כנראה לצמיחה חדה ברווחים ואילו החברה ביצעה את ההנפקה וגייסה הון כי ביקשה להיכנס לשנתיים (2022,2023) של השקעות במפעלים וברכישה של חברות סינרגטיות, על מנת להגדיל את המכירות בשנים 2024 והלאה. שנות ההשקעה והמיזוגים הן שנים קשות מבחינה תפעולית, בהן החברה סובלת מהוצאות עודפות בשל העברת מפעלים ופתיחת קווי ייצור שלוקח להם זמן להתייצב ולייצר רווחיות. המשקיעים של 2021 , כנראה ציפו למשהו אחר ושלחו את המניה לירידה של כ-70% עד למחירה הנוכחי.
התפתחות החברה
רב בריח 0% החלה את דרכה בייצור ושיווק של דלתות כניסה, והחל מ 2008 עם רכישתה ע"י משפחת דונרשטיין שמה לעצמה יעד להרחיב את הפעילות ולגרום לקבלנים לרכוש ממנה מוצרים נוספים ולא רק דלתות. כך החל מסע שנמשך עד יום זה, ובו החברה מפתחת יכולות או רוכשת חברות בתחומים סינרגטיים כגון : מוצרי מיגון לממ"ד, שערים לחניות, דלתות פנים, דלתות אש, מנעולים ומוצרי נעילה. אנחנו מעריכים מאוד את החשיבה האסטרטגית של החברה ששמה את הדגש על השינויים בשוק ופועלת בהתאם. לדוגמא, בשנים האחרונות נוטים לתכנן בניינים גבוהים לאור הצפיפות הקיימת במדינה. רב בריח הגיבה ברכישה של גלפר, חברה המייצרת פירי אשפה (שוטי אשפה) שהם סטנדרט בבניינים גבוהים. בנוסף, כמעט כל הדירות החדשות נבנות עם מרפסת (לא משנה הגודל), לכך הגיבה רב בריח ברכישה של קורונה גלאס, חברה המייצרת מעקות וזכוכיות למרפסות. מטרתה של רב בריח שהקבלן ירכוש ממנה סל גדול של מוצרים לכל דירה שהוא בונה, והקבלן מצידו מעדיף לרכוש מספק אחד ולא מעשרות ספקים שונים. אם בהתחלה הקבלן היה רוכש מהם דלתות כניסה בכ-1,000 שקל ליחידה, ב-2024 החברה כבר צופה שהקבלנים ירכשו ממנה סל בשווי של 40 אלף שקל לכל דירה.
- 5.נשאר רק לשאול מי בדיוק יבנה את המ"מדים ומאיזה חומרי גלם (ל"ת)העורב 03/05/2024 07:44הגב לתגובה זו
- 4.דוגמא 27/04/2024 07:33הגב לתגובה זושניב, הדריבטיבית הקטנה של סנו,מעניין מה הולך שם שממש קשה לה
- 3.המכפילים לא תומכים במה שכתוב. החברה אינה רווחית 25/04/2024 13:49הגב לתגובה זוהמכפילים לא תומכים במה שכתוב. החברה אינה רווחית
- 2.צריך למגן את כל הארץ, שלא ישאר בית בלי ממד (ל"ת)אבי 25/04/2024 13:06הגב לתגובה זו
- 1.גבע 25/04/2024 13:06הגב לתגובה זורעיון השקעה מעניין בהחלט