ארז בלשה ויוסי זינגר, ג'נריישן קפיטל
צילום: תמוז רחמן

המלצה על ג'נריישן: אפסייד של כ-50%

שווי ההחזקות מסתכם בכ-4.2 מיליארד שקל לעומת שווי שוק בו היא נסחרת שנע סביב 1.3 מיליארד שקל; ג'י אס אי בניתוח מקיף על קרן ג'נריישן קפיטל - קרן ההשקעות בתשתיות ואנרגיה - צופה פרמיה משמעותית למשקיעים

מנדי הניג | (6)

ג'נריישן קפיטל הוקמה ב-2018 והייתה לקרן ההשקעות הסחירה הראשונה בישראל. הקרן משקיעה בתחומי האנרגיה, הסביבה והתחבורה והלוגיסטיקה. התיק שלה מורכב משבע חברות מרכזיות, בהן BlueGen בתחום איכות הסביבה, PowerGen בתחום האנרגיה ו-בון תור בתחום התחבורה הציבורית. שווי החזקות הקרן מוערך בכ-4.2 מיליארד שקל, והנכסים שהיא מחזיקה מציגים עליה עקבית. מה שמייחד את החברות המוחזקות הם חוזים ארוכי טווח עם חשיפה נמוכה לתנודות כלכליות מה שמבטיח יציבות יחסית.

בתוך כך, האנליסטים של ג'י.אס.אי מצביעים על כך שהשווי הכלכלי של ג'נריישן כמו שנגזר ממודל NAV עולה משמעותית על המחיר שלה בבורסה, ואפילו אם לוקחים הנחות שמרניות עדיין מגיעים לפרמיה משמעותית. לפי NAV למניה מגיעים ל-1.56 והמחיר לשעת כתיבת הסקירה עומד בשוק על 1.06, אפסייד של 47%. בג'י.אס.אי משוכנעים שכמה ממנועי הצמיחה עוד לא קיבלו ביטוי במחיר המניה כמו הארכת זיכיונות בפרויקטי מים, התקדמות רגולטורית בתחומי האנרגיה והתחבורה, ושיפור תפעולי משמעותי, במיוחד בפעילות ההיסעים של בון תור. בנוסף, הם מציינים לחיוב את השינוי המבני שעשו בשנה הקודמת בדמי הניהול של הקרן שבה קשרו את תגמולי ההנהלה לביצועי המניה במקום להיקף הנכסים מה שגורם לבעלי המניות וההנהלה, להחזיק באינטרסים משותפים. 

תמצית הערכת השווי:

"להערכתנו," נכתב בסקירה "שוויה הכלכלי של הקרן כפי שנגזר ממודל ה-NAV, גבוה משמעותית משווי השוק הנוכחי, גם לאחר יישום התאמות שמרניות במספר החזקות מהותיות, לנוכח רמות ודאות שונות בנוגע לרכיבים מסוימים בפעילותן. בהסתכלות קדימה, קיימות מספר נקודות אפסייד שעשויות לתמוך ביצירת ערך נוסף למשקיעים, וביניהן הארכת זיכיונות והתקדמות בתהליכים רגולטוריים שטרם קיבלו ביטוי מלא בהערכות השווי. דוגמאות לכך הן הארכת תקופת הזיכיון בפרויקט באשדוד, פעולות שבוצעו לקידום הארכת הזיכיון בפרויקט בפלמחים, המשך קידום תכנוני של תחנת הכוח ריינדיר שקיבלה אישור נוסף בות"ל ביולי 2025 ותהליך הסדרה בפעילות מטרופולין שצפוי להסתיים בזמן הקרוב. כמו כן, שיפור תפעולי והצגת תוצאות גבוהות מהצפוי, כדוגמת פעילות ההיסעים של בון תור, עשויים להוביל להצפת ערך נוספת".


תמצית נתונים ויחסים פיננסיים (מ' שקל):


פילוח הכנסות החברה מנכסי הפורטפוליו של החברה:

פילוח השינוי בשווי ההוגן של נכסי הפורטפוליו של החברה(בניכוי הכנסות מנכסי הפורטפוליו):

קיראו עוד ב"שוק ההון"



ניתוח SWOT - הזדמניות וסיכונים בג'נריישן קפיטל


חוזקות והזדמנויות


  • מבנה מבוסס פלטפורמות ייעודיות
    הקרן פועלת באמצעות פלטפורמות נפרדות וממוקדות בכל תחום פעילות – סביבה, אנרגיה ותחבורה. המבנה הזה מאפשר לה יתרון לגודל, התמקצעות ניהולית, גמישות תפעולית ויכולת משופרת לזכות במכרזים מורכבים.

  • פורטפוליו מגוון ורחב
    ג'נריישן מחזיקה בהשקעות במגוון מגזרים: מים, פסולת, חשמל, תחבורה ולוגיסטיקה – פיזור שמפחית סיכונים סקטוריאליים ותורם ליציבות הפעילות.

  • נכסים מניבים עם חוזים ארוכי טווח
    מרבית הנכסים בפורטפוליו פעילים, מניבים ומגובים בהתקשרויות רב-שנתיות. כתוצאה מכך, תזרים המזומנים של הקרן יציב יותר ופחות חשוף לתנודתיות עסקית שוטפת.

  • תמרוץ הנהלה מבוסס ביצועי מניה
    מאז 2024 שונתה שיטת תגמול הנהלת הקרן: דמי הניהול כבר אינם תלויים בשווי הנכסים, אלא מבוססים על תשואת המניה בפועל. מהלך זה משפר את התאמת האינטרסים בין ההנהלה לבין בעלי המניות.

  • רוח גבית מהמדיניות הגלובלית
    התחזקות המגמות הירוקות - אנרגיה מתחדשת, תחבורה ציבורית, טיפול בפסולת והתפלת מים – יוצרת סביבת רגולציה תומכת, תקציבים ייעודיים ופוטנציאל להרחבת הפעילות בשנים הקרובות.



חולשות וסיכונים

  • תלות בהארכות זיכיונות ומכרזים עתידיים
    המשך ההכנסות מפרויקטים מרכזיים מותנה בזכייה מחודשת במכרזים ובהארכת הסכמים רגולטוריים – תהליכים שלעיתים מלווים באי ודאות תפעולית ומשפטית.

  • חשיפה גבוהה לרגולציה משתנה
    תחום התשתיות רווי דרישות רגולטוריות והליכי רישוי ממושכים. שינויים בחוק, בתקנות או בתמחור רגולטורי (כמו בתעריפי חשמל) עלולים לפגוע ברווחיות ובהיתכנות הכלכלית של חלק מהנכסים.

  • סיכונים מאקרו-כלכליים כלליים
    אינפלציה, עליית ריבית ועלויות מימון גבוהות עשויות לפגוע בשולי הרווח, במיוחד בפרויקטים עתירי השקעה ובפרויקטים בתכנון או בהקמה.

  • תלות בהנהלה הבכירה
    הקרן מדווחת על תלות משמעותית בשני מייסדיה – יו"ר הדירקטוריון יוסף זינגר והמנכ"ל ארז בלשה. כל שינוי בהנהלה עשוי להשפיע לרעה על ניהול הקרן ועל האמון בשוק.

  • סיכוני הקמה וניהול פרויקטים
    חלק מההשקעות עוסקות בהקמת מתקנים חדשים ומורכבים – תחנות כוח, מתקני התפלה ופסולת – תהליכים החשופים לעיכובים רגולטוריים, תקלות בלתי צפויות ובעיות תשתית בשטח.


תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    מקור פנים 23/07/2025 21:36
    הגב לתגובה זו
    לשכור בכירים לשעבר ממקורות
  • 5.
    משקיע עשור 23/07/2025 21:33
    הגב לתגובה זו
    איכשהו למרות הנתונים על הנייר מנהלי הקרן יודעים להשמיד ערך או לגלגל אותו לעצמם. תסתכלו על ההסטוריה של הנייר הזה ותבינו שהוא לא הולך לשום מקום
  • 4.
    אנונימי 23/07/2025 19:37
    הגב לתגובה זו
    מה יש בכלל לחפש שם לא מבין
  • 3.
    נתי מורד 23/07/2025 18:17
    הגב לתגובה זו
    לענף התשתיות יש צמיחה קבועה ויציבה. אני משקיע בא כבר יותר משנה ואני מקבל עליה יפה במחיר המניה ואני גם צופה שזה ימשיך כך.
  • 2.
    איש 23/07/2025 15:54
    הגב לתגובה זו
    הכנסות יורדות בקצב מטורף קנו הכל ביוקר הייתי נזהר מאד מאד מאד
  • 1.
    אנונימי 23/07/2025 15:09
    הגב לתגובה זו
    צמד הבוזזים לקוחים דמי ניהול חזיריים ולמשקיעים לא נותר דבראסור להתקרב למודלים כאלה התמחור של המניה יקר ביחס לפוטנציאל העליות