אנליסטים על דוחות כיל: "מגזר האשלג נמצא במומנטום שלילי מובהק"

קרייזמן: "תוצאות מגזר האשלג לא משקפות את ירידת המחירים האמתית בשוק. מחיר האשלג הממוצע ברבעון הרביעי וב-2014 צפוי לעמוד על 340 דולר לטון לעומת 368 דולר לטון ברבעון השלישי"
יעל גרונטמן | (1)

יצרנית הדשנים והפוספטים, כיל, פירסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי שהצביעו על נפילה של 50% ברווחים ועל ירידה של כ-18% בהכנסות. האנליסטים המסקרים את החברה מיהרו להגיב לדוחות החלשים והותירו את המלצתם למניית החברה החבוטה שמאבדת כעת כ-1.8% בת"א על "החזק", "נייטרלי" או "תשואת שוק". לדוחות כיל

יונתן קרייזמן , מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז' שהשאיר את המלצתו לכיל "תשואת שוק" עם מחיר יעד של 28 שקל, כתב כי "כיל פרסמה דוחות בהתאם לציפיות שלנו ושל השוק. אלא שלהערכתנו תוצאות מגזר האשלג אינן משקפות את ירידת המחירים האמתית בשוק בזמן שמגזרי הפוספטים ומוצרי התכלית מציגים גם כן סימנים לא מעודדים".

בהתייחסו לפעילות החברה בתחום האשלג כתב קרייזמן, "הרבעון השלילי משקף את מרבית ירידת המחירים באשלג. מכירות ורווח תפעולי ללקוחות חיצוניים עמדו על מכירות של 338 מיליון דולר ורווח תפעולי של 111 מיליון דולר. כמויות המכירה ברבעון הסתכמו ב-0.9 מיליון טון ללקוחות חיצוניים, ירידה של 30% במונחים שנתיים ובהתאם לצפי שלנו".

"מחיר האשלג הממוצע ללקוחות חיצוניים עמד על 368 דולר לטון (לעומת צפי שלנו ל-347 דולר לטון), ירידה של 38 דולר לטון ביחס לרבעון השני של 2013. להערכתנו, מחיר האשלג הממוצע ברבעון הקרוב צפוי לעמוד על 340 דולר לטון.

"בהסתכלות קדימה אנו מתקשים לראות עליית מחירים משמעותית ב-2014 ואנו מניחים שמחיר האשלג ישאר 340 דולר לטון ב-2014", כלומר בכלל פיננסים צופים לירידה של עוד 7.6% במחיר האשלג ביחס למחיר הממוצע ברבעון השלישי.

בהיבט של כמויות, החברה ציינה סימנים להפשרה הדרגתית בשוק. אנו צופים עלייה קלה ברבעון הרביעי לעומת הרבעון הנוכחי ועלייה שנתית של 6% ב-2014 ל-4.75 מיליון טון.

בהתייחסו לבודעת החברה כי היא בוחנת את האפשרות לרשום את מניותיה למסחר בבורסה של ניו יורק, אומר קרייזמן, "לחברה זה יהיה מהלך חיובי ונכון שעשוי להגדיל את היקף המסחר במניה ולהביא לקורלציה גבוהה יותר בין כיל לבין יתר חברות האשלג, במקום הקורלציה שלה רק לשוק ההון בת"א. זאת לאחר שבשנתיים האחרונות אבדה הקורלציה למיתחרותיה בעולם".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"הבשורות הפחות טובות הן שלהערכתי המהלך יוביל לירידה בסך המסחר במניה בשוק הישראלי. כיל יכולה כעיקרון לבחון את האפשרות להימחק מהמסחר בבורסה של ת"א, אך לא נראה שזה עומד על הפרק בזמן הקרוב, למרות שנהלת החברה אמרה כי במקרה שהרגולציה בישראל תחריף, היא עשויה לבחון את המשך המסחר בישראל". לדעת קרייזמן הכוונה בהקשחת הרגולציה קשורה יותר למשל בתיקון 20 הקשור לרמות שכר הבכירים ופחות לתוצאות ועדת ששינסקי 2.

מגזר האשלג נמצא במומנטום שלילי מובהק

גיל בשן , אנליסט בכיר ב- IBI שירותי בורסה כתב, "דוחות חלשים לכיל, אולם במסגרת הציפיות המוקדמות. אנו מעריכים כי הרבעון הרביעי צפוי להציג המשך של המגמה הנוכחית".

לדבריו, "מגזר האשלג נמצא במומנטום שלילי מובהק, ולמרות אופטימיות מסוימת לגבי שיפור בכמויות המכירה לשנת 2014 רמת המחירים יורדת ומתגלגלת חזק לרווח. במוצרים התעשייתיים גם כן נרשמת מגמה חלשה, ובמוצרי התכלית נרשמה הפתעה חיובית אך קשה לבנות על זה להמשך.

בהתייחסו למחיר המניה כתב האנליסט של IBI "מניית החברה נסחרת במכפיל רווח נקי של 13.1x לשנת 2014, לא זול בסביבה של רווחים יורדים". ב-IBI משמרים המלצה ומחיר יעד על 26 שקל למנייה.

שיפור בכמויות האשלג לברזיל

האנליסטית וירג'יני בוכר-פארט מדויטשה בנק גם שומרת על המלצת "החזק" ומסמנת לכיל מחיר יעד של 26 שקל, מחיר הנמוך בכ-13% מזה בו נסחרה אתמול המניה וטוענת כי הדוחות היו חלשים במרבית מגזרי הפעילות של כיל, גם ביחס להערכות המוקדמות של דויטשה בנק.

לדבריה, "החברה לא פירסמה תחזית פורמלית כהרגלה, אולם ההנהלה העירה מספר הערות ביחס לשיפור בכמויות האשלג לברזיל לקראת סוף ספטמבר ואוקטובר. בתחום מעכבי הבעירה לתעשיית האלקטרוניקה כיל אינה רואה כל שיפור השנה".

האנליסטית מציינת גם כי "יחד עם פרסום תוצאותיה הנהלת כיל הודיעה על כוונתה לרשום את מניית כיל למסחר בבורסה של ניו יורק במטרה לשפר את הגישה לשוקי ההון הבינלאומיים".

מצבה של כיל טוב משל רוב מתחרותיה

האנליסט אנדרו סטוט ממריל לינץ' חוזר על המלצת "נייטרלי" ומותיר את מחיר היעד שלו על 33 שקל, "המבט הכולל שלנו על שוק האשלג נותר זהיר ומתבסס על צפי לגידול של 7% בהיצע השנתי בין 2013-2017 וצפי להאטה בביקושים. בסביבה כזו אנו חושבים שמצבה של כיל הוא טוב משל רוב מתחרותיה, מאחר והייצור של כיל בים המלח משפיע על הרווח למניה דרך ההתאוששות בכמויות. עם זאת, אנו רואים עוד אתגרים במכרות בספרד ובמיוחד במכרות בבריטניה ואנו גם ממתינים להחלטה בענייני שיעור התמלוגים (ששינסקי 2) בישראל".

חולשת המחיר תמשך, הכמויות יגדלו ב-Q4

האנליסטית אילנית שרף מפסגות ברוקראג' שממליצה "החזק" ומחיר יעד של 34 שקל למניית כיל כותבת כי הדוח מעיד על "תוצאות חלשות לנוכח החולשה המתמשכת בענף ופירוק BPC".

"תנאי הרקע ממשיכים להצביע על חולשה בענף ולהשפיע על תוצאות החברה. אנו מעריכים כי החולשה תמשך ותאפיין את התעשייה גם ברבעונים הבאים ותבוא לידי ביטוי בעיקר בזירת המחיר כאשר אנו צופים שכמויות מכירת הדשנים יגדלו ברבעון הרביעי על חשבון הרבעון הנוכחי".

תיתכן הצפת שווי

מיכל אלשיך , אנליסטית לידר שוקי הון מותירה את המלצתה "תשואת שוק עם מחיר יעד של 29 שקל וכותבת, "בשורה התחתונה, הדוחות היו חלשים כצפוי ושיקפו האטה בכל המגזרים, מלבד מגזר מוצרי תכלית. אנו מעריכים כי החולשה בפעילויות, בעיקר במגזר האשלג, תמשיך גם בטווח הקרוב. בטווח הארוך ייתכן שיפור במגזר האשלג, אך עדיין שוררת אי-וודאות רבה, הן בענף והן בנוגע להשלכות וועדת ששינסקי 2".

בהתייחסה למגזר האשלג כותבת האנליסטית "להערכתנו, הרבעון האחרון של 2013 צפוי להיות חלש גם כן ולשקף ירידות נוספות ברמת המחירים. כיל לא העניקה מידע בנוגע לחידוש החוזים מול סין והודו ואנו מעריכים כי אירוע זה יחול לקראת תום השנה, או בתחילת 2014".

בהתייחסה לכך שכיל נערכת לקראת רישום כפול בניו-יורק כותבת אלשיך, "בהמשך לחשיפת התוכנית ברבעון הקודם לרישום כפול בחו"ל, כיל עדכנה כעת כי היא הנחתה את הדירקטוריון להיערך לרישום כפול בבורסה בניו-יורק. במידה והליך זה יצא לפועל תיתכן הצפת שווי לחברה. במקביל כיל ממשיכה לשקול חלוקת דיבידנד חד פעמי/רכישת מניות בכ-500 מיליון דולר, מעבר למדיניות הדיבידנד הרגילה".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    shalom1960 14/11/2013 01:00
    הגב לתגובה זו
    כרגע המצב של כי"ל ומניות הדשנים בעולם בשפל אולי עוד כמה אחוזים למטה וזו הזדמנות לקנות כי מי שמשקיע לטווח ארוך יודע קונים במחירי רצפה מוכרים במחירי שיא או קרוב לכך בנוסף כי"ל מחלקת דיבידנד סידרתית וזו עוד סיבה להיות מושקע בה לאורך זמן מניה מצויינת והעתיד יוכיח זאת יום טוב והצלחה לכולם