
3 טיפים לבנייה נכונה וחסכונית של פרגולה
ההחלטה על בניית פרגולה איננה רק תוצאה של שיקולים אסתטיים (עיצוב מחדש של הגינה, החצר או המרפסת) או רגשיים (הרצון לקבל תחושה כפרית או נוסטלגית כשיושבים מתחת לפרגולה.) בניית פרגולה יכולה להיות גם החלטה עסקית: היא מעלה את ערך הנכס, הופכת את המכירה שלו לקלה יותר ומספקת גם הגנה לרהיטים ולרצפות דק שנהנים מהצל שלה. כשניגשים לבנייה מנקודת מבט עסקית, ישנם כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם על מנת לחסוך כסף גם במהלך הבנייה וגם בעתיד, לאחר שהפרגולה לגינה כבר תושלם.
להשקיע על מנת לחסוך – בניית פרגולה, לא על הכיס לבדו הנטייה של הרבה אנשים היא לחפש את העסקה הזולה ביותר. עם זאת, מה שזול לטווח קצר יכול להתברר כיקר בטווח הארוך. כאשר בונים פרגולה מומלץ דווקא להשקיע יותר על מנת לחסוך כסך בסופו של דבר.
דוגמאות לפרגולות מתוכננות היטב לגינה
ההשקעה הנוספת יכולה לבוא במספר צורות: • בחירת בעל מקצוע – במקום לבנות בעצמכם ולחסוך כסך, להיעזר בשירותיו של בעל מקצוע אמין ואיכותי שיבנה לכם פרגולה איכותית יותר, שתחזיק מעמד יותר זמן ושתדרוש פחות טיפול לאורך השנים. כמו כן, כך תחסכו לעצמכם טעיות יקרות של חובבנים במהלך הבנייה שעלולות לעלות הרבה כסף. חשוב, כמובן, למצוא בעל מקצוע בעל ניסיון שאכן יודע מה הוא עושה.
• בחירת החומרים – במקום לבחור את החומרים הזולים ביותר על מנת להגיע לכאורה לעלות נמוכה יותר, בחרו חומרים יקרים יותר! הסיבה לכך היא שלאורך זמן החומרים הזולים דורשים יותר תחזוקה וטיפול. חומרים איכותיים ויקרים מחזיקים מעמד יותר זמן, עמידים יותר בפני פגעי מזג האוויר והתחזוקה הנדרשת מועטה יותר.
לחשוב בגדול, אבל לא בגדול מדי באופן כללי, ככל שהפרגולה גדולה יותר – דהיינו ככל שהשטח שלה גדול יותר – העלות שלה למ"ר קטנה יותר. ישנן הוצאות קבועות כשבונים פרגולה ולכן כשהיא גדולה יותר העלות לכלל מטר קטנה יותר למעשה. לכן כאשר מתכננים את הפרגולה תכננו אותה גדולה ככל האפשר. עם זאת, אל תגזימו. מעבר לשטח מסוים העלות מזנקת שוב: כאשר המפתחים גדולים יותר ויש צורך בתמיכה מיוחדת וחזקה יותר לחלק העליון של הפרגולה. לכן: נסו לבנות את הפרגולה גדולה יותר אך אל תיסחפו למצב שבו כבר צריך קונסטרוקציה מסובכת.
לשלב פרויקטים – בונים פרגולה? אל תשכחו את שאר הגינה אמנם זהו טיפ שלא תמיד קל ליישם אבל הוא חשוב: במקום לשפץ חלקים שונים (של החצר, הגינה או הבית) בזמנים שונים, השתדלו לבצע כמה פרויקטים בבת אחת. החיסכון מתבטא בכמה אופנים: • ישנן עלויות שקיימות בכל פרויקט שיפוץ – במקום לשלם אותן שוב ושוב, מוטב לבצע את הפרויקטים ביחד וכך העלות הזו היא חד פעמית. לדוגמה: פינוי פסולת, הובלת חומרים, וכדומה. • כאשר מבצעים את הפרויקטים ביחד הם משתלבים זה עם זה. לעומת זאת, כאשר כל פרויקט מתבצע בפני עצמו תמיד מגלים שצריך לחדש/לשפץ/לתקן חלק אחר על מנת שכל החלקים בעיצוב יתאימו זה לזה. ואז – עוד פרויקט... תכנון נכון ובנייה נכונה של הפרגולה יחסכו לכם כסף בטווח הקצר והארוך ויהפכו את הפרויקט למהלך כלכלי נכון ויעיל.
נכתב ע"י רועי אופק, מומחה להקמת פרגולות מעץ, דקים ועבודות עץ.